Kan din smartphone klare en tur i regnvejr?

Er Lortemor en brokkeblog?

Igen er jeg en af de der ulidelige bloggere, som efterspørger læsernes meninger. Øv, hva?

For mig er det dog ikke pleaser-genet der skinner igennem her, på trods af at jeg ejer dette gen i stor stil. Det er mere en form for public service. Hvor meget brok gider man egentlig høre på?

Meningen med Lortemor har aldrig været at brokke mig. Meningen har altid været – fra min side – at udlevere de lidt mindre attraktive sider af livet. Og hertil gælder jo så desværre, at det nok ikke er indlæg som ‘I dag har vi spist kage og sovet længe’. – Men nærmere ‘Her har vi ikke sovet hele natten og vi har igen bestilt pizza på Just Eat’.

MEN. Der er altid et men.

Hvor meget er der plads til? Gider I læse mere brok? Gider I læse om de mere sukker søde sider af vores hverdag?

Jeg har som sådan besluttet mig for, allerede nu at besvare mine egne spørgsmål.

For sandheden er, at når Lortemor’s liv ændrer sig, så ændrer Lortemor.dk sig også. Vi befinder os ikke længere i en økonomisk ruin, jeg er ikke længere (helt) depressiv, Alfred er ikke lige så så stort et røvhul som han har været, og vi har faktisk også dyrket sex, hans far jeg jeg, indenfor den sidste måned. Dermed sagt:

Er I med på et nyt kapitel?

Det er stadig mig – men jeg er ikke længere den samme som da jeg startede bloggen. Jeg har holdt mit barn i live i snart 2 år, så jeg begynder at have en tro på, at jeg godt kan finde ud af at være nogens mor – og jeg har også en tro på, at vi har overlevet de første 2 år – og dermed ikke bliver en skilsmisse-familie lige nu.

Kan I det? Vil I det?

Det er jo stadig bare mig.

20141117-151949-55189497.jpg

38 kommentarer

  • Helena

    Ja da
    I’m here all the way – in good times and bad times ❤️
    Det er jo det der er der fede – at følge dig og dit liv på godt og ondt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes det er nuancerne der udgør et liv. Du tør være hudløst ærlig om kriserne i din hverdag (og tak for det), og så mener jeg bestemt heller ikke du behøver at holde igen når glæden flyder over. God dag til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Viberg

    Ja!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan godt li’ -dig-. Både dig, der ikke får sovet og synes, at Alfred er en lort. Og dig, der elsker alle brøkdele af livet og er glad. Det er min formodning, at vi alle besidder lidt af det hele, så derfor vil jeg gerne læse om det hele. Og ikke kun om halvdelen af dig. For på en måde så ville det virke lidt falsk -altså, hvis man kun fik halvdelen med.

    Jeg læser sgu ikke med for at sidde og klappe i mine fede hænder over nedturene. Så jeg ville sgu ikke smutte, fordi opturene heldigvis også findes. Jeg læser med, fordi jeg har fulgt jer fra start. Jeg læser med, fordi jeg kan lide din måde at skrive på. Jeg læser med for det hele. 🙂

    PS. Jeg savner Alfreds indlæg om tirsdagen. De var de bedste! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • SchteinMarie

    Hej Trine,

    Jeg er stor fan af din blog, det er dog ikke så tit, at jeg kommenterer, men det jeg altså. En stor fan!
    Jeg er vild med, at jeg som læser, får lov til at følge med i dit, Bøffens og Svennes liv. – På godt og ondt, that is. Og ja, jeg er helt enig i, at din blog, som udgangspunkt, har været en blog, hvor de mindre søde aspekter af det at blive forældre, har fyldt mest. Og jeg synes at det er dejligt og modigt, at du har delt så meget med os læsere. Man kan jo tydeligt se på dit kommentarfelt, at der altså sidder mange mødre derude, som kan relatere til det, du skriver og som måske har ‘manglet’ at have nogen at dele disse ‘forbudte’ tanker med. Og det fristed er, ser jeg det som, din blog blevet.
    Jeg har ikke selv børn, men der går forhåbentlig ikke så mange år inden jeg skal have det 😉 – og jeg tror i virkeligheden, at jeg er bedre forberedt, nu hvor jeg læser med hos dig, hvor ikke alt er pakket ind i cupcakes og lyseblåt tyl.
    Men men men, selvom jeg elsker, at du er så god til at vise nogle af de mindre fine sider af motherhood, så elsker jeg lige så meget, at det ikke udelukkende er en brokkeblog. Jeg synes, at det er skønt at mærke den udvikling, du som mor – og jer som familie, er gået igennem. Og jeg glæder mig virkelig på jeres vegne over, at tingene begynder at falde på plads for jer.
    Så long story short, så er jeg altså en trofast læser, fordi jeg føler, at jeg får et ‘ægte’ kig ind i jeres hverdag som lille familie – at det i nogle perioder bare er noget crap – og at det i andre perioder kan være virkelig dejligt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja. Du er jo skide dygtig. Lad os hører om de lykkelige dage også.

    Så rammer du hele baduljen. Både dem med en træls hverdag som bliver bekræftet i at de ikke er alene, men også dem som tror på livet kan vende og gå den rigtige vej igen. Det der helt sikkert mange der gerne vil hører om.

    Jeg er ikke en af dem som selv har det nederen for tiden, men har ligesom dig gået fra at være ved at falde ned i et bundløst hul til, at jeg nu også har fyldt det store sorte hul ud med liv og glade dage. Dét kunne helt sikkert inspirere andre til at kæmpe videre. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Grunden til jeg læser din blog er, at du er ærlig. Om det hele. Dét tiltaler mig, og jeg er trofast læser både når det går godt og mindre godt.

    Tak fordi du deler det hele 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Ja da! I den grad 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tlide

    Vi vil have det hele 🙂 Både når du er sur og træt og når du er glad og overskudsagtig..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Jeg er med på det hele! Op som ned, for jeg synes netop, at det er spændende at få lov at få indblik i jeres liv på godt og ondt. Man skal sgu ikke brokke sig bare for at brokke sig, det er jo helt skørt. Når man har det godt, har man det godt, og når man har det skidt, kan man prøve at ændre det – og nogle gange svælge lidt i det trælse først (for det kan også føles ganske rart ind imellem). 😉 🙂

    Kh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christel

    Jeg er med hele vejen, i medgang og modgang 🙂 Så længe du står bag bloggen og er hudløs ærlig, så er jeg 100 procent med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Selvfølgelig er jeg med 🙂 Om du er High on love eller helt nede i kulkælderen vil jeg følge dig. Jeg følger dig ikke fordi at du måske lidt brokkene. Jeg følger DIG fordi du er DIG. Du skriver på en fantastisk måde, som er total misundelseværdig, og du er så ærlig, at det tit inspirere mig. Jeg tror det jeg prøver at sige er, at jeg følger DIG uanset hvor du er livet og jeg tager alle op og ned ture med. Jeg synes jo næsten at jeg kender dig, selvom jeg overhovedet ikke gør. Du skriver ikke bare for at skrive men fordi du har noget sige, og det bliver altid formuleret på fineste vis, og du skriver kun om hvad du synes der føles rigtig og det er så fedt 🙂
    Så ja jeg vil følge dig så længe du bare er DIG 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Jaaaaaaaa – dejligt at høre at livet går jeres vej pt. – bring on the good times ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maiken

    Selvfølgelig vil jeg joine dig. Det Gør jo indlæggene realistiske når man skriver det der ligger en på hjertet. Vi vokser, udvikler os hele tiden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Ja da

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja takk! Vil gjerne lese med, mye av det du har skrevet om har vært veldig kjent for meg, og om det går litt bedre for dere er ingenting finere enn å lese om det 🙂 jeg syns det er bra at noen skriver om realiteter (ikke brokk, som noen kanskje syns) og ikke bare solskinnssidene ved å få barn.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natassia

    Jeg læser med fordi jeg kan lide din skrivestil – ikke fordi jeg søger specielle indlæg. Glæder mig til at følge jer videre – både med flytning, en større Alfred og bare generelt hvad I nu oplevet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ja da! Vi elsker bloggeren bag om bloggen så jeg vil gerne læse alt hvad du har at sige 🙂 glæder mig til at høre mere ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Fremgang skal aldrig undskyldes eller tales ned! Det er da bare FEDT at det går godt for dig og dine!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej Trine
    Jeg så lige på instagram, at I havde været i Odense. Mht. transport. Tjek abildskou busser! Det er meget (!) billigere end DSB, og tager små to timer! Blot et tip.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den trofasteste læser – i (din) modgang, og fandeme også i din medgang!
    HEPHAY!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Trine
    Jeg har fulgt din blog længe, og ja, lortemor er lidt en brokke blog, det er nærmest et brand du har skabt dig. Og du er den skarpeste til det, til at være sarkastisk pessimist. Min mening er, at der er kommet flere og flere mommyblogs til, som drejer sig om, hvor hårdt det er at være mor. Jeg synes der er plads til at din blog udvikler sig med dig. Du kan ikke favne alle, men der hvor nogle står af, vil andre stå på. Jeg vil sgu gerne læse mere om alt det andet – for det er jo stadig bare dig. Kig forbi på mit domæne, hvis du lige skal have opskriften på at få mere overskud til alt, af en fellow-blogger med to børn, hvor den ældste er to 🙂
    Vh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    JA!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • følger med ligemeget om der er brok eller glæde over sex 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Irma

    Det fedeste ved din blog er, at du viser et realistisk indblik i jeres liv. Du gøre det hverken smukkere eller værre end det er. Livet er både godt og skidt. Livet er ikke smukke iscenesatte billeder af det nyeste dyreste design.
    Jeg har, nu hvor barslen er slut, ikke meget tid til Instagram og Bloglovin, men dig skal jeg nok følge! Også når I har total optur. Keep writing!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er klart med! Uanset hvad – selvfølgelig ændrer livet sig, og en blog om livet ændrer sig med.
    Du skriver godt. Bliv bare ved!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Hej Trine,

    lige såvel jeg nyder at læse dine komisk skrevet indlæg om Alfred har gjort dit og dit, og nu er han et røvhul, nu er I blevet syge igen i familien (jeg nyder selvfølgelig ikke, at I er blevet syge), men hvis du forstår hvad jeg mener.. så NYDER jeg, og onder dig så meget, når det går godt hjemme hos jer! Det er så dejligt, at høre når andre har det godt, så hvorfor skulle du ikke måtte skrive om det, såvel som når det godt mindre godt? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Følger med ligemeget hvad 🙂 Synes du kan noget helt særligt i forhold til at være ærlig og dele på godt og ondt og kan altid relatere til dine indlæg og for mig er det, det vigtigste. Jeg ville så gerne have haft din blog og dine ærlige tanker om hvordan det er at blive mor, da jeg fik mit første barn. Har så til gengæld kunne følge godt med da jeg fik mit andet barn :-). Tak for en fantastisk blog!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Go, go, go!! En blog som din bør ikke kun indeholde gode nyheder, men belyse hverdagen på godt og ondt – det er det der gør det både realistisk, interessant og inspirerende. Jeg følger fortsat med – uanset om der er brok eller ej 😉 For det er sådan jeg godt kan lide det; det er fedt, at der stadig er nogen der tager bladet fra munden og ikke maler alt lyserødt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Bean

    Hej Trine
    Overordnet set er jeg ret ligeglad med om det er positive eller negative indlæg du kommer med. Jeg kan bare godt lide at det er det der fylder hos dig lige netop det sekund, du skriver det. Det er det der ør dig blog interessant. Elsker at du deler alt og intet fra din hverdag, og elsker den måde du skriver på.
    Du behøve ikke retfærdiggøre dit indhold på nogen måde, du skriver bare hvad der betyder noget for dig, så kan vi følge med eller lade være 😉
    Jeg følger nok ca. 30 blogs og din er i hvert fald i top 3 over, hvilke jeg læser først. Elsker Lortemor, Kemoland, Twinpeaks, Sneglcille og Miriams Blok mest.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Jeg har ikke børn, manglende bolig, en kæreste med travlt på arbejdet eller ret mange andre af de situationer du lige befinder dig i og har gjort de sidste år. Men jeg har fulgt med – og gør fortsat – da jeg er fanget af din måde at formulere dine tanker, oplevelser og jeres hverdag.

    Kender dig jo absolut ikke, men alligevel varmer det, at i som familie endelig går lysere tider i møde! Det er velfortjent!

    For mig, så er det som sagt dine fine formuleringer og måder at anse verden der får mig til at læse med. Uanset brok, glæde eller hvad der ellers dukker op 🙂 Så fortsæt gerne for min skyld med at dele om jeres liv. Også selvom det betyder ændring i tonen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninna

    JA!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gu vil jeg læse med! Det er jo først nu, hvor dit barn er ved at ramme teenage alderen (læs 3 år!!) at det bliver RIGTIG spændende 🙂 glæder mig til at følge dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Jeg er så på!
    Jeg synes, det er dejligt, at der sker positive ting i dit og jeres liv, og det skal da helt klart smitte af på bloggen. Jeg synes, at det er vigtigt, at du gør bloggen til det, du gerne vil have, den skal være. Og eftersom du jo er dig, og at din blog er meget personlig, giver det måske meget god mening, at du og bloggen følges ad, og at din udvikling gennem livet, kan ses på bloggen.
    Forandring fryder og vi ændre os alle med tiden. Jeg kan godt lide dig og det du viser af dig selv, og jeg synes ikke, at bloggen skal være noget, du ikke er.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Jeg må indrømme, at jeg sjældent læser med længere, fordi jeg synes, at fokus har været meget negativt og ja, brokkende. Jeg glæder mig meget til at skulle have børn om nogle år, og det tager modet fra mig at læse om, hvor hårdt og slemt det er at have børn og husholdning.
    Jeg ved godt, at det er øjebliksbilleder og udsnit af virkeligheden, vi præsenteres for, men som læser har man ikke andet at forholde sig til end det skrevne. Og hvis alt er øv og bøv om børn, økonomi, job og boligforhold, bliver jeg lidt træt.
    Jeg kan godt genkende den sortseende side hos mig selv, men jeg har erfaret, at det kun er mig selv, der kan ændre min indstilling og ændre de ting, der nager. Så ja, det har da tildels også noget med mig selv at gøre, men derfor har jeg valgt at skrue gevaldigt ned for at læse med på bloggen.
    Og det er lidt en skam, for jeg kan ellers godt lide din skrivestil og dit mod til at gøre op med den lyserøde forestilling om familielivet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

    Så længe, det er ægte, vil jeg gerne læse det. Sidst jeg droppede en blog, var da en blogger viste indholdet af sin taske – og indrømmede, at hun havde sorteret rodet fra, for ‘hun havde besluttet sig for at vise de pæne sider af sit liv’.

    Jeg vil gerne se det pæne indhold i tasken også – så længe du ikke sorterer det andet fra.

    I øvrigt går det også den anden vej. Jeg ville synes, det var ærgerligt, hvis du følte, du var nødt til at sortere de pæne ting fra, fordi du havde opbygget en eller anden identitet som brokke-mor. Det er helheden, der gør det interessant.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • I’m with you all the way… Men altså kan selvfølgelig bedst unde dig at være glad, alt andet ville være lidt mærkeligt ik? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Jeg faldt tilfældigvis over din blog, da jeg sad og flippede internet. Jeg blev ret så afhængig af din blog og elsker at læse dine sukker søde blog såvel dem som handler om: “nu har de sure sokker lagt i hjørnet i TO dage” agtig. Dine op og nedture og om de ting vi andre ikke tør sige – du er ærlig all the Way.. Så fortsæt den gode stil

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan din smartphone klare en tur i regnvejr?