Lidt træt i det!

Down on happiness.

Troede lige jeg kunne skøjte henover det. Den hormonelle nedtur, der rammer de fleste kvinder, der har født et barn.

Det skulle efter sigende ramme på 5. dagen. Nogle allerede på 3. dagen. Alle er forskellige. Mig ramte den på ugedagen for min søns fødsel.

BANG! Lige midt i aftensmaden rullede den første paniske overvældelse ind over mig. Jeg valgte at gå i seng. Tænkte ‘tag dig lige sammen, ikk?’ Men jeg lå bare inde i sengen og græd. Skiftevis savnede og frygtede drengen. Mest det sidste.

Den sidste uge har min krop holdt mit barn i live. Han er blevet fodret, skiftet, vugget, trøstet, badet og så videre.
Alt i mens jeg også har skullet hele. Ikke nogen nem eller hurtig proces, hvis du spørger mig! Og manglede pludselig den fysiske kontakt med min kæreste. Det har jo ikke ligefrem været en prioritet den sidste uge. Her mener jeg ikke sex, men helt basale ting som kys og kram.

Og her til aften overmandede overvældelsen mig:
Han er kommet for at blive! Og JEG skal holde ham i live. HVER dag. HVER nat og jeg skal være hans mor HVER DAG resten af mine dage.

Fuck.

Han er meget nem at elske. Men det kommer altså ikke med det samme. Vi har brugt ugen her, på at se skeptiske på hinanden. Ham noget ufokuseret, mig mere direkte. Og nu har vi lissom lært hinanden lidt bedre at kende.
Tror han kan lide mig. VED jeg kan lide ham.

Hans far er helt solgt. Tror ikke han mærker denne hormonelle følelse. Han synes bare han er fantastisk. Og drengen elsker sin far.

Sidder her i min seng. Klokken er 04.55 og jeg rokker frem og tilbage, med et sovende barn i mine arme. Disse nætter kommer der mange af fra nu. Og også dem hvor han ikke sover.
Jeg er træt. Noget så træt. Men det går lige. For han er så fin, den lille. Og alle nye jobs er hårde. Dette er nok det hårdeste nogensinde.

Skriv en kommentar

  • Matilde

    Smukt skrevet. Jeg husker set øjeblik, hvor det gik op for mig, at min datter nu var en del af mit liv, og at jeg var hendes mor som det vildeste. Både på den gode men især nok på den hårde måde. Livet er forandret på en måde, man aldrig har kunnet forudse.
    Min kloge mor, der har mig plus tre andre børn sagde til mig kort efter chokket over at Martha var kommet for at blive: Det der med, at få børn, er lidt ligesom at få en skovl i hovedet. Hårdt.
    Hun mente selvfølgelig, at det gør pisse ondt, dels det fysiske, men især det psykiske. Processen mod, at blive mor er nem nok fysisk, men psykisk er det en rejse af den vildeste slags. Men det kommer, for som du skriver, er der ingen vej tilbage. Nogle dage er lortede og frygtelige, men de øjeblikke som der heldigvis er rigtigt mange af, hvor man får tårer i øjnene og bliver varm indeni af at se sen lille lort vokse, blive et menneske du kan lide og vil gøre alt for gør, at alle anstrængelserne blegner. Ihvertfald i øjeblikket;)
    Jeg håber du får sovet lidt. Tillykke med ham – han ser vidunderlig ud ham Alfred.
    KH Matilde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kan ikke siges meget bedre, end hvad din mor siger !

      At få et barn, er som at blive slået i hovedet med en skovl. Hårdt.

      Det er umuligt at forudse ens reaktion. Men tror alle skal gennem en eller anden form for reaktion på det.
      Pis mig i øret mand, det er alt, alt for sindssygt! På den fede måde!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Åhh jeg kunne ikke være mere enig! Jeg tudede nærmest uafbrudt i 14 dage efter jeg fik min datter. Hun er nu snart 6 måneder, og jeg lover dig, der er lys for enden af tunnellen. For mig vendte det, da jeg efter ca. 14 dage kom i mødregruppe og så andre, der havde en baby, der skreg ind i mellem, og andre, som også først lige skulle lære denne nye rolle at kende.

    Når du får overskud til at læse, kan jeg anbefale “Hvor lagde jeg babyen” af Julia Lahme, hvis du ikke allerede har læst den. Den er pisse god og beskriver præcis, hvilke tanker de fleste nybagte mødre render rundt med.

    Tillykke med guldklumpen og pøj pøj – du skal nok blive verdens bedste mor for din prins!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Har læst bogen – den er rigtig god! Dog synes jeg, at den er en smule kaotisk til mit temperament. Men det er jo også en underholdningsbog – og den rammer meget godt.

      Glæder mig også til mødregruppen. Mest for at komme lidt ud og se andre i samme båd 🙂

      Tillykke med dit barn! Dejligt at høre der er lys forude!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eskyum

    Den første tid med min ældste søn gik jeg hele tiden rundt med en følelse af “Nu kommer de nok snart og siger “HAHAHA! Det var bare for sjov, nu skal han hjem til sine RIGTIGE forældre!” Og jeg vrælede også. Hele tiden.

    Men heldigvis bliver det jo pludselig bare en integreret del af ens liv, det der med at være mor. Og så tænker man på, hvad det egentlig var, man fik tiden til at gå med før 😉

    Skøn ser han i hvert fald ud, jeg bliver helt skruk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg glæder mig simpelthen så meget til der går hverdag i den herhjemme! Men trøster mig enormt med, at han trives og har det godt! Også selvom hans mor ikke helt fatter han er der, og hvordan han egentlig havnede der??

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Trine I hear ya’! Godt nok er det også kun tre måneder siden, men den følelse står klar og tydelig i min hukommelse. Jeg troede også at jeg slap for “baby blues”, indtil den væltede ind over mig, ca. en uge efter fødslen, trigget af et indslag om mobning i nyhederne. :’-(
    Jeg har forresten flere ting, som du måske kunne være interesseret i, bl.a. et par smækbukser i brun/grå fløjl og et par små sutsko i samme farve? Cajsa er vokset ud af det og det er temmelig kønsneutralt. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg tænkte ‘shit, er jo totalt cool og jeg er bare så kølig og HELT nede med det her…. Yeah right! Men har det meget bedre i dag. Blev også trøstet godt. Tror dog ikke helt kæresten forstod hvorfor jeg lå dér og tudede over noget helt uforklarligt!

      Lyder godt med tingene! De næste to uger er fyldt op med besøg – men mon ikke der snart kan blive til et møde mellem du og jeg!?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Altså jeg har barsel indtil september, så det haster ikke. 😉
      Jeg ved godt at man den første lange tid, lever i en daze, så tag du dig bare god tid… det er det gode ved os “mødre”, vi forstår og er i samme båd.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • I love you 🙂 men skal altså snart se Cajsa!!!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vældig godt beskrevet. Skovlen slog også ret hårdt ved mig. Det var langt hårdere end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig. Og shit, hvor var jeg træt. Har lige fået barn nr. 2. Syv uger siden. Skovlen slog, sjovt nok, til igen. Lige hårdt. Jeg elskede ham ikke til skyerne da jeg så ham. Jeg følte omsorgsgenet banke og jeg var fuld af glæde og forventning, men jeg kan ikke elske en jeg ikke kender. For hver dag der går, elsker jeg ham en lille, smule mere. Og er en lille smule mere træt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Husker at jeg sad på 3 dagen og læste nervøst i en børnebog og stor tudede over et kapitel om børnesygdomme! Pludselig slog det mig, at JEG havde ansvaret for at vide ALT om børn, børneopdragelse, sygdomme, stik/gift/trafik uheld. Troede vitterligt jeg lige da, på 3 dagen midt i amme helvede og søvn tortur, skulle evne at opdatere mig på et helt livs visdom HAHAHA….åh jeg blev klogere. og heldigvis mere afslappet 😉 kærligheden for mig kom også først da hun knap 4 uger gammel kiggede bevidst på mig og smilede! Åh lige dér smeltede mit hjerte og beskytter følelsen veg for moderkærligheden og den er kun vokset siden på de knap 3 år, så jeg nu forstår alle de der har talt om forelskelse. Troede engang at ubetinget kærlighed var et filosofisk utopia, hvor man aldrig blev vred eller ønskede alenetid. Nu ved jeg at den her moder kærlighed, dén er dælme ubetinget!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt træt i det!