LIDT FRA MIN IFÅÅÅWN.

FEBER.

Vi har været oppe hele natten med en feberramt Alfred. Ikke sjovt når temperaturen når de 40.

Han var blevet vaccineret kl. 10:00 i går – og han var lidt pyller i løbet af dagen, men ikke syg. Ej heller da jeg lagde ham i seng kl. 20. Men da han skulle sove startede hele showet. Ingen ro, ville kun ligge i vores arme – Svenne var kommet hjem kl. 21:30, så vi var heldigvis to til at vugge og synge!

Hans temperatur steg fra 37,5 til 39,5 på to timer – så vi ringede til vagtlægen. Og der er jo ikke meget at gøre, udover at vente på den falder. Og det gjorde den klokken 4:00.

Nå. Men i dag skulle jeg have haft mødregruppen på besøg. Det er udsat, og nu håber jeg på, at Alfred snart tager sig en lur. Og så vil jeg joine ham!

Har skrevet endnu et indlæg til Barseliaarhus.dk. Det får i her:

PUUUHA, PATTER FORBUDT.

Bryster. Patter. Kasser. Jader. Yver. Kært barn har mange navne. Og de er skide populære. Har indtil videre ikke mødt en mand som ikke var fascineret af dem, og jeg tror næppe den mand findes, med mindre der er tale om bøsser. Og de er alligevel også lidt vilde med dem, tror jeg. Bare ikke på dén måde.

Kvinder har dem – i alle størrelser, former og længder. Og de sidder på busserne i form af reklamer – og der findes næppe et reklamefirma som ikke har overvejet at bruge dem som blikfang. Vi køber os fattige i undertøj som kan fremhæve dem, løfte dem og støtte dem. Kort sagt. De er de populære piger i klassen.

Liiiiiiiige indtil de skal i brug for alvor. Og tjene til det formål de rent faktisk er der for. Amning.

Oh the horror!!

Der findes uendeligt mange løsninger til at skjule hele amme-sceancen. Noget med at putte babyen ned i en slynge-lignende ting. Andre camouflerer sig med en stofble og de fleste køber ammevenligt tøj – så man kan udføre denne skrækkelige og meget grænseoverskridende handling offentligt, uden at støde andre.

“Det er fandme så mega klamt når folk de ammer hvor vi andre sidder og spiser – og så siger de bare at det er noget der er naturligt – men det er da også naturligt at skide og det gør jeg sgu da ikke foran alle andre”!

Hvor er det sindssygt at vi lever I en tid, hvor det stadig er tilladt at ryge hvor andre spiser, men at man stadigvæk skal høre på udsagn som det ovenstående. Og jeg undrer mig; ER det rent faktisk selve synet af ¼ pat der gør det? For jeg har sjældent set NOGEN flashe mere end dét under en amning på et offentligt sted – eller er det mon mere bare tanken? TANKEN om amning, der kan være så grænseoverskridende for folk uden børn?

Hvis amning skal forbydes på spisesteder, for at tilfredsstille en forholdsvis lille kreds af mennesker (som jeg i øvrigt mener skulle have en knytnæve i fjæset) så skal rygning, meget stærk, billig parfume samt pinlige og højlydte telefonsamtaler da også forbydes. Og mens vi nu er igang, så vil jeg da også gerne frabede mig at der spilles Tue West eller Superheroes. Hvor går grænsen?

“Jeg havde faktisk en veninde der mente, at man da lige kunne smutte en tur på toilettet og amme. Hun tog det hurtigt i sig, da hun fandt ud af, at en amning gerne tager 30 minutter og foregår hver 2. Time”.

“Jeg har ammet på et pislugtende lokum i dag. BUM! Folk synes det er ulækkert, og vil ikke være ulækker midt i maden. Så sådan blev det. Følte mig totalt malplaceret, ulækker, forvist, andenrangs menneske etc., da jeg sad derude med brættet slået ned. Men hey, offentlighed! I fik det som I ville…”

“I forvejen betaler de fleste af os en pænt høj pris for moderskabets glæder (det der fødsel, manglende nattesøvn og føromtalte blå bryster), hvis der så også skulle følge en internering i eget hjem med, så synes jeg sgu vi begynder at stramme den. Børn er et valg, der har konsekvenser og der er masser af steder jeg ikke tager mit barn og mine bryster med hen, fordi jeg finder det upassende, men jeg er ikke et andenrangsmenneske, jeg nægter at amme på et lokum og jeg nægter også at holde mig indendørs”.

Hvordan var det nu? Bor vi i Danmark? Eller er vi i ammetågen rykket til Saudi Arabien uden jeg har opdaget det? Nu er jeg jo den lykkelige flaske-givende mor. Mens jeg stadig ammede min søn, følte jeg en kæmpe stolthed over at amme mit barn. Også offentligt. Og det vil jeg sgu også gøre næste gang.

Men det kan da godt være at jeg lige vil prøve at blinke frækt til de forargede mennesker så. For jeg er ikke sikker på, at jeg ikke, i situationen, kunne dy mig for at forsøge at gøre dem ligeså forlegne som de synes jeg gør dem.

citaterne er læsernes egne, og kan findes i indlægget amning forbudt, hilsen poptøserne.

Skriv en kommentar

  • Nina

    Sådan Trine ! Well said.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • L - fast læsesr

    Folk der mener at det er stødende, klamt eller andet, skulle – som du selv skrev – have en knytnæve lige i fjæset! Det er fandeme noget af det mest naturlige, afslappende og smukke der findes! Og hvad mon de helst vil glo på mens de sidder og spise? En sulten, ked af det og utilfreds baby, eller en mæt, sød og dejlig baby, og måske en lille bøvs og prut eller to?
    Jeg ville personligt vælge den sidste mulighed!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Folk UDEN børn, som mig, kan også været helt uforstående over, hvad der er så pokkers farligt ved det ammende bryst – just saying.. Tak for en fed blog 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Amen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tea

    Pisse godt indlæg! Ja, plastikpatter må vældig gerne flashes, men os der diskret sidder rundt omkring og ammer, vi skulle skamme os! Hvad fanden sker der i det her land!? Bliver helt hidsig!
    Jeg fortsætter med at amme hvor jeg vil, og nogen kan lige prøve på at forvise mig! Mor er vred!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej! Jeg er rørende enig omkring amning, er simpelthen så gal over den sag. Men jeg synes jeg kan genkende citaterne i dit indlæg fra et eller andet sted… Burde der ikke komme en kilde på? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg havde det i tankerne at smide navne på, men synes lidt, at lægger man en kommentar – med navn, vel at mærke – så kunne jeg ikke finde på at benytte navne eller andre personlige oplysninger, til brug i indlæg på bloggen eller på andre sider. Ikke uden at kontakte personen selv. Men fordi det er citater, lagt på bloggen af egen fri vilje – så synes jeg det er ganske fint ikke at linke til andet end bloggen selv. Det er trods alt der kommentarerne kommer fra.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det synes jeg også er helt fint 🙂 det kunne man bare ikke se før, men nu er det jo helt som det skal være! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forresten ikke ment spor surt, jeg er stadig imponeret over at du får blogget efter sådan en nat. Vi havde det samme efter 3 månedersvaccinationen 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hørt, hørt, hørt.
    Er SÅ enig med dig – selvom jeg ikke selv har født børn.
    Og jeg vælger 100% en glad og tilfreds baby i stedet for en tvær og skrigende baby.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hørt, hørt, hørt.
    Er SÅ enig med dig – selvom jeg ikke selv har født børn.
    Og jeg vælger 100% en glad og tilfreds baby i stedet for en tvær og skrigende baby.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT FRA MIN IFÅÅÅWN.