Den nemme og rare løsning!

En lidt nemmere hverdag…

SPONSORERET AF SCHULSTAD LEVEBRØD

Her til aften bad Alfred specifikt om at få morgenmad til aftensmad! Jep, og jeg protesterer ikke, egentlig. Den afsindigt lækre og varierede kost han får til dagligt nede i børnehaven, den gør at friheden herhjemme er langt større. Der er ingen dårlig samvittighed forbundet med at jeg, langt de fleste dage, dropper den tunge madlavning.

Når vi går all in på morgenmad i weekenderne, så står den ofte på amerikanske pandekager – en kæmpe bunke, så der også er til dagen efter. Andre gange står den på french toast med syltetøj og frugt. Det er altså en kæmpe favorit. Sådan cirka verdens mest lækre ting, som tager cirka 10 minutter at lave.

Og det var det jeg valgte at lave her til aften!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bollerne er Skyrboller fra Schulstad, som er en favorit, da der ikke er kerner i. Det bryder han sig nemlig slet ikke om.

skyrbollerMen selvom bollerne er ret lyse, så er der stadig både fibre og fuldkorn i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selve proceduren med at lave French Toast er virkelig nem: Man fyrer blot et pisket æg i en skål, hvorefter man dypper den i det og smider den direkte på en pande med smør. Jeg lader dem stege lidt, før jeg til sidst kommer lidt kardemomme og kanel på. Og prikken over i’et er syltetøj, når de har fået lov at køle en smule af. Prøv det! Det er lækkert!

Det var jo lidt et forsøg det her, i forhold til hvordan man kunne gøre alt lidt nemmere når det kommer til madlavning. Jeg har især haft stor glæde af den lette frokost, og fordi jeg sidder hjemme og arbejder, så er det rart at have nogle forskellige alternativer til min frokost.

Det meste af ugen har jeg levet af de to samme udgaver:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rugklapperne fra Schulstad er virkelig den nemmeste måde at smække en solid sandwich sammen, der også mætter. Jeg kan godt lide den simple udgave med brie, avocado og agurk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skal det lige være ekstra fint og pænt, så har noget så eksotisk som en æggemad altså også fået et comeback. Det er snart slut med tallerkensmækkerne ude i haven, men hold op det giver lige et ekstra pift. Derudover er der naturligvis et pænt lag mayo i bunden. Ikke light udgaven, nej. Den ægte fede slags. Vi skal jo kunne holde varmen, ikke?

rugklapper

Rugklapperne er også de foretrukne når vi skal på tur. Eksempelvis går vi til noget basket med Alfred hver lørdag, og her står den på klappere med leverpostej. Som det typiske barn Alfred er, så har han den der tendens til at støvsuge brødet for pålæg, hvorefter han så ikke gider mere. Det går bedre med en sammenklapper. Og rugklapperne er bløde og nemme at spise. For en knap 3-årig med dovne tendenser, der skal brødet ikke være for sejt.

Det er ikke de helt store gastronomiske udfoldelser, når den står på koldt bord flere dage om ugen, men jeg synes det er det hele værd. Jeg vil langt hellere leget med tog eller læse bøger, end stå i køkkenet. Faktum er jo, at inden vi er hjemme, så er det nærmest godnat og sov godt. På den her måde spilder vi ikke tiden.

Naturligvis er det nemmere sagt end gjort. Jeg har ET barn, og er jo også bare mig selv. Så jeg ved godt det kunne gå hen og blive en udfordring i hjem med 3, 4 eller 5 sultne medlemmer. Men overvej lige, hvor hurtigt man kan spice en kedelig omgang rugbrød op?

Jeg er fan!

Nu til det sjove!

Jeg har fået lov at udlodde et gavekort til Føtex på 1.500 kr – så hermed en opfordring til at smide en kommentar i feltet her – alternativt på Instagram (@lortemor) hvor jeg lige om lidt smider et opslag op! Skriv lidt om, hvordan I udnytter tiden bedst muligt i forhold til madlavning derhjemme! Så finder jeg en vinder nu på søndag 🙂

144 kommentarer

  • Henriette

    Vi forsøger at planlægge mad til alle hverdagene om søndagen. Så køber en af os ind om mandagen -hvor den i øvrigt altid står på rugbrød. Barnet elsker det, manden elsker det, og jeg elsker det fordi det er nemt. Ellers forsøger vi at lave mad, der kan blive rester af, så der er mad til to dage. Derudover (for ikke at få den der dåååårlige morsamvittighed over at komme hjem, smide ungen foran noget underholdning og så ellers stå i køkkenet, ) forsøger vi altid at inddrage vores dreng i madlavningen. Om det så bare er at sidde på køkkenbordet og smage små dele af det, der kommer i eller om det vitterligt er at “hjælpe” (f.eks. med at putte ting i skåle, gryder osv…), så giver det en rar intimitet og et nærvær, som er svær at give i ulvetimen ellers. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina johansen

    Herhjemme er far tit ude og rejse og mor alene med 3 lækre unger i hverdagen. Så jeg udnytter tit de tidlige morgen timer til at røre fars eller forme burgere eller lign så det meste er klart til aften. ellers lqver vi altid ekstra kartofler eller ris så vibkan få brase kartofler og spejlæg de dage med sport ig travlhed eller stegte ris med lidt skinketern og grønt fra frost. ungerne elsker faktisk de dage med “reste” mad især den dag med kødsovs med kartoffellåg
    hilsen familien johansen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine L

    Prepping! Jeg snitter, koger og steger om søndagen og skal derved kun bruge minimal tid på det i hverdagen.. Oooog så fungerer en fast grøddag, æggekagedag og delledag. Billigt og nemt! Og ja – havregryn til aftensmad er bestemt ikke bandlyst 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Jeg søger altid for at lave mad til flere dage. Der skal helt ikke være for mange ting i, så det går hurtigt og der er lidt opvask. Hvis jeg bager, bager jeg ofte også til fryseren. Derudover har jeg grøntsager på frost og så elsker jeg rugbrødsmadder. Man kan nemlig spice dem op, spise grøntsager til osv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linnea

    Vi spiser altid varm mad, men laver gerne store portioner, der holder et par dage. Og så må aftensmaden maksimum tage 45 minutter at bikse sammen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse Dupont

    Vi laver stort set altid mad til (mindst) to dage, så madlavningen ikke behøver fylde meget hver dag. Og så forbereder jeg som tegl en del mens baby sover lur.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Laver store portioner og benytter fryseren – tidsbesparende OG økonomisk:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene Høj

    Det ser lækkert ud! Jeg må prøve at lave en french toast 🙂
    Jeg plejer at inddrage børnene i madlavningen i det omfang, som de har lyst til.
    De fleste uger laver vi en madplan, hvor vi både sparer tid og penge og kan bruge resterne 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Det vil jeg meget gerne vinde, og jeg glæder mig til at læse de andres gode forslag.
    Vores største tidsbesparelse er at vi laver madplan og køber ind søndag – det sparer virkelig meget tid i hverdagen. Og også penge når man ikke dagligt fristes af Nettos spotvarer 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine O.

    Jeg siger et kæmpe JA TAK til rugbrød til aftensmad 🙂 Min søn får også en super varieret kost både i børnehaven og derhjemme. Mindst én gang om ugen har vi rugbrødsmadder på menuen om aftenen, og i weekenden er der også altid rugbrødsmadder til frokost. Jeg har en 4-årig som også er temmelig vild med pålæg og nogle gange knap så vild med rugbrødet, så de der rugklappere skal helt sikkert prøves 🙂
    For at gøre det nemt for os selv i hverdagen med to fuldtidsjob og to børn, så laver vi madplan hver uge og handler alt ind i weekenden. Så er alt klappet og klar til den kommende uge. Derudover laver vi ofte dobbleltportion af diverse gryderetter og bolognese, så vi i hvert fald én gang om ugen bare skal hive noget op fra fryseren og koge pasta/ris. Tror faktisk det er mit bedste råd… MADPLAN 🙂 Det sparer tid i hverdagen og man får brugt de ting, der er i køleskabet = mindre madspild og penge sparet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara Bødtker

    Vi er også svært glade for koldt bord til aften, sammen med vores datter på 2. Hjemme hos os hedder det “smør selv” – og netop også fordi hun får dejlig varieret mad til frokost i vuggeren, bekymrer det ikke at aftensmaden ikke er så avanceret. Så hellere bygge med LEGO og tegne!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Super gode forslag! & dejligt at høre fra dig på bloggen igen 🙂

    Her hjemme er vi foruden min mand og jeg Alexander på knap 2 1/2 år. Vi modtager hver tirsdag en ugentlig levering fra årstiderne. Det er vi super glade for og det spare en del tid i forhold til planlægning af madplan og ikke mindst indkøb. Med en travl hverdag så skal de fleste indkøb ordnes om søndagen & jeg blev træt af at bruge halvdelen af den på madplan & indkøb.

    Der ud over har vi også tit en aften om ugen med koldt bord eller grød. A er mega kræsen men grød og leverpostejs klapsammen er altid et hit.

    Ligesom hos Alfred har vores institution også madordning så de små får varm mad hver dag til frokost. Det er så lækkert! Og så spare vi jo også lidt tid når der ikke skal laves madpakke hver dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg laver tit dobbeltportion af aftensmaden eller når jeg bager boller, og smider derefter halvdelen i fryseren. Så er der nem aftensmad en dag eller lækre boller til enten morgenmad eller madpakken 🙂 det er så rart!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Jeg skiftede arbejdsplads efter sommerferi

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Jeg skiftede arbejdsplads efter sommerferien. En arbejdsplads med kantine. En kantine med take away ordning. Primært økologisk, veltillavet mad med masser, masser af grøntsager. Det er SÅÅÅÅ nemt. Og da mit jobskifte bla var pga stress – hopper vi på take away vognen gennemsnitlig tre dage om ugen.
    Wok, supper, sammenkogte retter, tarteletter, boller i karry………I love it!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gerda

    For det første laver jeg madplan hver søndag, hvor jeg kigger i kalenderen og får overblik over hvor mange vi er hjemme i løbet af ugen.
    Jeg køber ind til hele ugen om mandagen.
    Hvis kun de små børn er her, kører vi også kold mad, da de jo får så god børnehavemad. Hvis de store er hjemme, skal der lidt større udfoldelser til, for de har ikke Eat på skolen.
    For det andet forbereder jeg maden efter ungerne er puttet, før jeg selv går i seng. Så er det lige til at smække i ovn/på blus/på panden næste aften uden spildtid.
    For det tredje planlægger jeg med rester (fx bliver medister og kartofler mandag lavet i så rigelige mængder, at vi kan få biksemad onsdag. Eller suppe laves i dobbelt portion til fryseren, som så spises nogle uger senere.)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zophie Rosing

    Jeg er fan af sammenkogte retter og gerne i kæmpe store mængder, så der enten er til et par dage mere eller til fryseren. Jeg varierer retterne dagen efter evt. med en salat eller noget lækkert evt. hjemmebragt brød. 😉
    I går lavede vi en klassiker herhjemme. En ret bestående af fintsnittet hvidkål, løg, oksekød, rigeligt karry, rosiner, kidney beans og til sidst lidt fløde. I dag fik vi resterne med aioli (øko mayo med hvidløg og salt 😉 ) og hertil rodfrugter i ovnen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Er man med i konkurrencen, hvis man kommenterer her, eller er det kun på IG? For vi vil gerne lege med 🙂 Madlavning gjort easy hjemme hos os? Børnene elsker rugbrød og knækbrød og rå grøntsager. Så det får de, ligesom A, især fordi de igen ligesom A får varm mad i børnehaven. Fibre og vitaminer = tjek. Den eneste grund til, at jeg alligevel kokkererer ofte er, at jeg selv bliver træt af deres yndlingsspise – men jeg får heller ikke varm mad til frokost 😉 Ellers madpandekager med skåret grønt og ost. Super nemt, og børnene synes, at det er en fest at få lov til at bestemme selv 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda J

    Jeg er så heldig at være ansat i en virksomhed, hvor man kan købe dagens middagsret med hjem til aftensmaden for 35 kr pr kuvert – i dag var det Orangemarineret kalkunfilet med pastasalat, det tilbud benyttede jeg i dag. Så nøjes jeg med salatbuffeten i kantinen til frokost og familien er glade for variationen i aftensmaden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda J

    Jeg er så heldig at være ansat i en virksomhed, hvor man kan købe dagens middagsret med hjem til aftensmaden for 35 kr pr kuvert – i dag var det Orangemarineret kalkunfilet med pastasalat, det tilbud benyttede jeg i dag. Så nøjes jeg med salatbuffeten i kantinen til frokost og familien er glade for variationen i aftensmaden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Jeg er blevet fan af one pot pasta – et (efterhånden lidt overeksponeret) Pinterest-hit, hvor man fyrer alle rettens ingredienser ned i en gryde og derefter lader det koge sammen. Det kan fx være pasta, løg, tomat, spinat og krydderier, der koges sammen og til sidst jævnes og smages tid. Det kræver kun lidt snitteri og en røreske i gryden engang imellem, så det ikke brænder fast i bunden. Bevares, det er ikke verdens mest pittoreske ret, men det er så nemt og giver ikke ret megen opvask!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Borup

    Min mand arbejder 14-24, så han laver aftensmad/madpakke kl. 12 🙂 Så skal mig og sønnen bare varme det op igen. Det er sgu nemt! Og da han ikke rigtig gider lave mad hver dag, laver han til 2 dage hver anden dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Madplan, madplan, madplan!
    Hver søndag laver vi madplan for den kommende uge, og handler alt ind på én gang!
    Ingen sure børn og forældre i netto kl 16, som panikkøber hurtig og usund mad.
    Med madplanen udnytter vi vores råvarer på bedste vis, får brugt tingene i bund og laver gerne store portioner, som fungerer som rester på travle dage. Et andet tip vi praktiserer i vores familie, er børn med i køkkenet. Kvalitetstid behøver ikke kun være på stuegulvet med tog og biler, men på køkkenbordet og med mor og fars fulde opmærksomhed. Win win her hos os!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Jeg har valgt at lave madlavningstid om til alene/slap-af tid, hvor jeg ser yndlingsserier på iPad mens jeg laver mad 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yasmin

    Vi er for nyligt begyndt at købe sådan nogen uge eller månedskasser hos vores lokale slagter. Det fungerer virkelig godt, og oftest synes jeg at det er nemmere at finde ud af hvad jeg skal spise hvis kødet ligesom er på plads 🙂 (hertil må det hellere siges at det er min kærestes skyld at kød SKAL være en del af menuen).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Jeg har altid æg i køleren, og derfor ender aftensmaden ofte med at være rugbrød og æg. Mens ægget koger/steger/brænder på tømmer jeg opvasken, sender en mail eller krydser et andet punkt af på to-do listen. Jeg føler tit, jeg når mere, fordi der går lidt konkurrence i at blive færdig inden ægget.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Jeg hopper også med på vognen med den med at lave store portioner, så der er til flere dage – jeg troede jeg var så snu, men der (heldigvis!) andre en mig, der har fået den fixe ide;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise NS

    Jeg tror jeg sksl prøve at lave french toast til ungerne – og mig. Det har vi ikke prøvet før. Vi udnytter tiden ved at lave nem mad. Det bliver fx fhv ofte til pastaskruer (fuldkorn), frikadeller/fiskefrikadeller/pølser/kylling og et fad med lidt forskelligt grønt i stave. Det er sundt, glider ned og tager ikke ret lang tid – omend lidt kedeligt i længden…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Vi fylder ungers oldemors køleskab med kød og grøntsager torsdag eftermiddag, søndag middag fylder hun vores fryser med lækre hjemmelavet sager, så har vi mad til ugen. Vi skal kun gå i fryseren og tage op, og snitte lidt salat og bum Karl mad til fire på ingen tid. Vi satser på at oldemor bliver 100 år, og kan lave mad lige så længe ellers står den på rugbrød mange gange i ugen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Rugbrød er (næsten) altid et hit og ellers gælder det om at få de små med i madlavningen, så man hygger sig med det sammen, og gør det til en hyggelig ting 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine M K

    Som studerende med lidt fritid og få penge at gøre godt med er vejen frem (herhjemme) food prep. Laver ofte madpakker til flere dage i træk, bager brød til fryseren i weekenden eller lave store mængder mad, når tiden tillader det, og bruger resterne på madpakken eller fryser dem ned til en anden god gang, hvor tiden er knap 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Hamborg

    Som studerende er det hverken tid eller penge på madkontoen som er stor og ovreskudsagtig. Derfor laver jeg ofte mad i store portioner og fryser ned. Derudover er jeg heller ikke bleg for morgenmadsløsninger til aften – når det skal gå stærkt, ellers hvis det helt simpelt bare er det lysten er til!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette Aarre Dalsgaard

    Hæ Hæ det var nemt -herhjemme er det manden, der laver mad :speak_no_evil: :see_no_evil: :hear_no_evil:
    Pjat til side en omgang rugbrødsmadder er jo bare topnemt, men skal det være varmt så tomatsuppe et hit her :67:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Hamborg

    Som studerende er det hverken tid eller penge på madkontoen som er stor og ovreskudsagtig. Derfor laver jeg ofte mad i store portioner og fryser ned. Derudover er jeg heller ikke bleg for morgenmadsløsninger til aften – når det skal gå stærkt, ellers hvis det helt simpelt bare er det lysten er til! Super hurtigt med havregrød vendt med æg og toppet med kokosmel, kanel og banan. I’m In låååååve!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine nielsen

    er studerede = lift tid/overskud og minimalt madbudget. Derfor fan af store portioner, fryser og evt bare havregrød vendt med æg og toppet med kokosmel, kanel og banan tiil aftensmad I’m In låååååve!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine H

    er studerede = lidt tid/overskud og minimalt madbudget. Derfor fan af store portioner, fryser og evt bare havregrød vendt med æg og toppet med kokosmel, kanel og banan tiil aftensmad I’m In låååååve!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

    Vi får mad og opskrifter til 4 dage leveret hver uge. Det er både dejligt fordi det spare mig for en masse indkøb, men også for jeg slipper for hovedbrud om hvad vi skal spise til aftensmad…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Kristoffersen

    For 8 uger siden blev vi her hjemme forældre for første gang, og hvor vi før babys indtog godt kunne bruge laaaang tid i køkkenet, handler det nu om let og lækker aftensmad. Og for os er let og lækker aftensmad blevet li med rugbrødsmadder i alle afskygninger fra en simpel spegepølsemad til højt belagt med scramble eggs, bacon og avocado. Vi elsker det for jeg kan “lave” mad mellem amninger, kæresten kan nå at få tid med vores søn efter arbejde og det er sundt og varierende. Så ved at for simple vores madlavningsmønster med rugbrødsmadder i alle afskygninger har vi effektiveret den sparsomme tid vi har sammen som familie i hverdagen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • M Lykke

    Jeg elsker også rugbrød – desværre går den ikke herhjemme da manden vil ha rigtig mad ;-). Istedet er måltidskasseerne fra Aarstideene vores ven i en travl hverdag så der på max 30 min kan bikses god og tilmed økologisk aftensmad sammen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Vi laver varm mad cirka 3 gange om ugen – altså sådan helt fra bunden. Vi laver altid store portioner og fryser ned, så de andre dage kan vi bare lige hive et eller andet op af fryseren, lave lidt grøntsagsstave eller en anden hurtig omgang grønt, og så er der serveret! Det er nemt og betyder at vi får ret varieret kost. Vi har en fast suppedag og en fast rugbrødsdag hvor vi altid får et eller andet ekstra lækkert pålæg. Nu hvor det lige om lidt er december, sniger der sig også ret tit risengrød ind på menukortet. Det er nemt og kræver ikke de store armbevægelser i et køkken – og 3-årige Albert elsker det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne V

    Jeg kan varmt anbefale SOS-aftner med venner, der bor tæt på (eller måske naboer, der har venne-potentiale). SOS er “spis og skrid”-aftner. En fast ugedag, og værtsskabet går på skift = halvt så meget madlavning, dobbelt så meget hygge.
    Derudover er madplaner og søndagsindkøb vores redning.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Herhjemme er vi også heldige med varieret kost i børnehaven, og prøver derfor ligesom dig at skabe ekstra tid istedet for at stå i køkkenet i ulvetimen. Men vi vælger istedet at lave kæmpe portioner og smide i fryseren. Så er der også varm mad om aftenen uden det behøver tage lang tid at lave 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Her får vi årstidernes low carp kasse 3 gange om ugen. Hvis Vigge ikke gider spise det, får han rugbrød eller frysepizza ( den gode økologiske ;)) han får nemlig også sine behov dækket med varieret mad i børnehaven. Derudover spiser vi rugbrød ihvertfald 1 gang i ugen. Faderen tryller som regel i køkkenet i weekenden, når han har god tid, hvilket som regel giver rester til dagen efter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    I min datters vuggestue er der ingen madordning men skal have madpakke med og desuden også en lille madpakke med til frugten om eftermiddagen (pga fødevareallergi). Så det er mit ansvar at sørge for varieret kost og noget hun kan tåle.
    Jeg laver ugentlig madplan og handler som regel stort ind om mandagen, så der er klar til en ny uge. Der bliver som regel handlet inden hun skal hentes. Aftensmaden er planlagt og fundet opskrift frem, så det kan klares hurtigst muligt. Så jeg stadig er tilstede der i ulvetimen. Tit kigger hun på jeg laver mad eller er med til at hjælpe, hun er meget interesseret og så bliver det lidt hyggeligt istedet for det bare skal overståes. Starter som regel kl 17 med maden og mellem 17.30 og 18 er der mad. Der bliver snakket og leget imens, og tager det stille og roligt.
    Det er ikke avanceret mad vi får, men sund mad og altid med grøntsager til. Nogen dage når det hele går i vasken eller vi er for trætte, så kan det sagtens bare blive til noget havregryn/havregrød eller rugbrød med pålæg osv. Er også begyndt med en restedag engang imellem, hvor der kommer rugbrød, pålæg, små rester fra fryseren osv frem på bordet, så vi får tyndet ud. Og så skal der ikke bruges så meget tid.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Min kæreste har aftenvagt et par gange om ugen, så jeg skal sørge for mig selv. Og jeg er virkelig ikke fan af at stå alene i køkkenet. Så det hedder enten rugbrød eller rester. Min kæreste er heldigvis glad for at lave mad, så vi (læs: han) sørger for at lave ekstra store portioner, så jeg har noget til alene-dagene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Madplan er vejen frem! Og så indkøb én gang om ugen, hvor alt bliver handlet til ugens løb. Så skal der kun suppleres med evt. mælk, agurk osv. i løbet af ugen, hvis man løber tør.
    Så står man heller ikke i ulvetimen og skal til at finde på hvad søren man skal trylle med i køkkenet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi laver madplan og handler stort en gang om ugen. Ofte lette retter, som pita, hjemmelavet pizza, spaghetti og kødsauce og gerne store portioner. Så har vi nemlig til to dage. Eller smider vi i fryseren, så det er let lige at hive op en anden dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg spiser gerne “let” mad flere gange om ugen,ooh så sparer jeg energi om at stå at kokere større måltid en gang i mellem. Jeg bor alene og så er det ikke altid super motiverende at skulle bikse det store måltid sammen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Herhjemme kører vi faktisk lidt 50’er housewife-stilen, som går ud på at jeg står klar med aftensmaden, når min mand kommer fra arbejde 17.30. Jeg går ledig herhjemme og ruger på vores baby til hverdag, og har derfor masser af tid til indkøb og at gøre lidt ud af madlavningen, og så kan vi koncentrere os om hygge og at være sammen i den sparsomme tid vi har om aftenen 🙂
    Det kan også være enormt hyggeligt at lave mad sammen, men det tager simpelthen for meget af vores aften, hvis vi skulle gøre det. Jeg er dog spændt på hvordan det bliver når vores baby kommer ud til os til februar. Flere gourmet-rugbrødsaftener må være vejen frem 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Victoria

    Min kæreste og jeg er begge studerende, og derfor er vores madbudget også ret lavt sat. Dog prioriterer vi gerne økologi og god mad. Derfor sætter vi os sammen en dag i løbet af ugen med Rema1000’s tilbudsavis, hvor vi sidder og kigger på de forskellige ting, der er på tilbud, og hvad vi lige har lyst til at spise den kommende uge. Så laver vi en madplan for den kommende uge og indkøbseddel, hvorefter vi drager ned i verdens bedste Rema1000 (Trøjborgvej, Aarhus), hvor de har et stort udvalg af økologi og bare gode tilbud.

    Ved at have en madplan er vi sikre på, at vi har købt varer ind til de retter, vi har skrevet på vores madplan, og på den måde kan vi nemt og hurtigt bikse maden sammen! Har vi en travl dag, så står den ofte på Brændende Kærlighed, da det ikke tager os mere end et kvarter at lave takket være vores trykkoger, som kan koge kartofler klar til mos på 10 minutter!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Mit bedste råd til små børns familier (har selv to drenge på 2,5 og på 1,5), er, at hvis ungerne får varm og varrieret mad til frokost – så gør som dig! Vi får rugbrød/klapperne et par gange om ugen. Hjemmelavet pizza hver søndag og ellers synes jeg det er er overskueligt så længe der er madplan. Jeg mister pusten hver dag kl. 16 hvis ikke der er aftensmadsplaner!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

    Hjemme hos os er planlægning vejen frem. Vi får hver måned en kødpakke fra den lokale slagter, og når den dumper ind af døren, ja så laver jeg madplan for hele måneden. Det sker vi bytter om på menuen, er hos venner eller familie og spise, eller slet ikke laver mad fordi møderne trak ud. Dog giver det os stadig meget ro, at vi ved hvad der skal laves… I weekenderne laver vi ofte simremad eller andre retter hvor halvdelen så kommer i fryseren til en travl dag Derudover så forbereder vi også meget af maden om morgen inden arbejde. Min dreng på 1 år vågner før
    fanden får sko på, så mens ramasjang mysteriet kører på fyldedrøn på iPad’en, så indtager mor her store mængder kaffe mens hun skræller kartoflerne til mos eller fritter, skylder alle grøntsagerne til salaten og smørremapakker
    Mad pakken er straks værre, jeg hader nemlig den traditionelle rugbrød med spejedreng eller saltkød (yiirk, meget pædagogik, i know), men ligesom dig har jeg forelsket med i rugklapperne fra szulstadt rugklapper + chilimayo (den færdiglavet udgave fra føtex) + salat + avokado med urtesalt + tomat = perfekt madpakke til madpakke haderen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicoline

    Jeg forsøger at få min datter inddraget i madlavningen. Hun er to år, så hun elsker at sidde og gumle lidt af maden mens den bliver lavet 🙂 men jeg ELSKER nemme alternativer, da vi tit er sent hjemme. Eller skal til gymnastik eller andet om eftermiddagen. Lige for tiden er toast et hit! Og ligeledes en dejlig suppe, direkte fra frost eller karton. 😉 Pasta er virkelig også et vidunder, hurra for noget nemt! Og ellers er det altså i weekenden at jeg bruger lidt ekstra tid på madlavningen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte R.

    Ved at lave ungerne deltage så meget som muligt – vi får virkelig vendt dagen på den fede måde. Så gør det faktisk ikke noget, at madlavningen tager liiiidt længere tid 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla N

    Jeg handler på nemlig om søndagen, hvor jeg har forsøgt at lave en madplan, der giver rester eller blot ingredienser, som jeg kan bruge dagene efter. Så handler jeg til mandag-tors, da vi for det meste er ude i weekenden, eller bare ikke lige gider bruge tiden på at kokkerere 😀 Jeg sparer tid og penge, og det kan man jo ikke klage over!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Jeg har et madbudget på 1000kr om måneden. Jeg er studerende og har ikke meget at gøre godt med om måneden. Jeg sparer ved at handle ind 1 gang om ugen, og for det meste ender det med jeg tager den nemme løsning med havregryn til aftensmad. Det er billigt og hurtigt. Tilgengæld prioroterer jeg i den grad også god madpakker til skolen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai O.

    OVERraskende ofte spiser vi brød med et eller andet til. Min kæreste arbejder treholdsskift, så jeg er ofte alene med børnene i eftermiddagstimerne og til aftensmadstid. OG er der noget, jeg ikke ofte orker, så er det at skulle stå dér og lave en masse mad efter 8 timer på job i øvrigt uden mine børn, som jo har ræset rundt i institution hele dagen. Ohwell, et KENDT scenarie, gætter jeg på. I stedet hygger vi og leger – og spiser rugbrød, ofte med æg til eller med fiskepålæg, avocadosmovs eller bare de pureste leverdrengsmadder! Er vi rigtig heldige, kan vi få lov til at spise lidt yoghurt til dessert 🙂

    Altså, det er jo ikke fordi vi ALDRIG får varm mad – det gør vi også. Men det er langt fra hver dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina N

    Så simpelt som det er sagt: Planlægning! Nu er min kæreste dog lige gået fra mig, så det med planlægningen er gået totalt fløjtens imens jeg prøver at komme videre.
    Min erfaring er dog, at man har så meget mere overskud, og at man sparer mange penge ved at lave madplan til en hel uge ad gangen, og så få handlet det meste ind på én gang. Et godt råd er at have en disponibel dag, som man kan rykke rundt med, hvis man pludselig bliver inviteret på mad et sted eller blot ikke gider lave mad.
    Jeg krydser fingre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Lidt som dig, nemlig en rugbrødsdag hver uge – som vi alle elsker. Og så kvikkassen fra aarstiderne. Det er virkelig en genial og sund kasse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Selvom vi er kun er mig og min kæreste laver jeg tit store portioner mad så vi har til madpakken, aftensmaden, fryseren eller flere af tingene. Især i pressede perioder med eksamen eller lignende er det super rart ikke at skulle skænke det at handle og lave mad en tanke!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Der findes to variationer af aftensmad: Det, der skal gå hurtigt og det, som godt må tage lidt tid, men som der til gengæld laves så rigeligt af at der er til nogle dage. Alt, der kan passe sig selv et stykke tid og så smage af “god tid i køkkenet” er et hit!
    Og så er der de dage, hvor aftensmaden bliver havregrød. Men med et æg rørt ind i (giver en fantastisk cremet konsistens og ekstra mæthed) og et æble i tern og lidt kanel på toppen er det nu heller ikke så dumt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin

    Planlægning er nøgleordet! 🙂 På den måde undgår jeg hurtige impuls køb (herunder usund fastfood). Har jeg rester af grøntsager bruger jeg dem i en omgang kødsovs eller chili con carne, og laver nogle store portioner, så der kan fryses mindre portioner ned. At have de portioner i fryseren er guld værd på de travle dage, hvor det skal gå meget stærkt – og så mindskes der også madspil 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

    Hos os sørger vi får at lave aftensmad til to dage af gangen. Bliver der rester spiser en eller flere disse op efterfølgende til frokost/madpakke.
    Overskud af kage kommer i fryseren, selvom der sjældent er rester 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Møller

    Som studerende er en madplan super praktisk. Jeg vælger som regel fire retter til en uge, også står den på rester ca. hver anden dag. Det er dejlig tidsbesparende, også er der tid til lidt hygge i en til tider kedelig studiehverdag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det skønt at læse, at andre også tyr til den nemme løsning i ny og næ. Det gør vi også her, selvom vi dog ikke har børn endnu. Jeg håber det stadig “er ok” at gøre, når vi engang får en tredje at mætte 🙂
    Mine bedste råd:
    1. Madplan madplan madplan. Nemmere sagt en gjort, men åh hvor jeg dog elsker de uger, hvor jeg får det gjort. Det sparer både på tiden og budgettet.
    2. Store portioner og en god fryser
    3. Godt nok ikke så meget aftensmadrelateret: lav madpakker om aftenen! (Evt af aftensmadens rester). Jeg hader at stå op, men det er lige lidt nemmere, når jeg ved jeg bare kan nyde min kaffe, i stedet for at skulle stå og tænke på leverpostej med eller uden agurk mandag morgen…

    Et gavekort til madvarer på 1500 kr ville SÅ meget redde madbudgettet for december måned. Der er jo nok at bruge penge på – for os alle sammen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • …nå ja, og Mou supper. Vi har altid mindst én variation i fryseren. Det er så dejligt nemt de dage, hvor jeg bare ikke gider stå i køkkenet. Og varm suppe er nu skønt på dage med møgvejr.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Madplan er vejen frem for os! Det er så rart ikke at stå i fakta kl 16 og finde på aftensmaden 🙂 derudover laver vi tit store portioner aftensmad, så noget kan ryge i fryseren eller der kan spises rester dagen efter 🙂
    Og så får vi altså også tit rugbrød, æggekage eller lignende, der er hurtigt, nemt og lækkert 🙂
    Christine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maibritt j

    jeg skærer grøntsager dage i forvejen og smider dem i lufttætte bøtter. Det kan godt lade sig gøre at holde dem nogenlunde friske på den måde

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Vi laver en madplan, hvor vi helst tænker retter ind der kan spises over 2 dage. Fx kødsovs, som man sagtens kan lave til 2 dage + samtidig endda lave til fryseren hvis man føler for det. Vi sørger som regel for at have ting i fryseren til de dage hvor det alligevel lige er glippet med planlægningen, og ellers går vi heller ikke af vejen for nogle aftner med rugbrødsmadder (til stor glæde for sønnen på 2,5!) 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi laver altid mad, så der er til 2-3 dage af gangen – det er så lækkert at vide, at maden bare lige skal varmes op!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jane Wind

    Jeg laver STORE portioner af frysevenligt mad og fylder fryseren 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Jeg har overladt madlavningen til min mand, men vil anbefale ham at gå lidt mere i denne retning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sonja

    Vi lavet også madplan – også er den lille lige startet op med mos, så prøver at tilpasse madplanen, sådan at vi i ugen løb får nogle af de grøntsager den lille skal have mos af, så koger jeg nemlig bare lidt ekstra grøntsager, som der laves små portioner af, der fryses ned. På den måde spare jeg meget tid på at stå og lave mos i løbet af dagen – og samtidig er der altid lidt forskelligt mos at smage på i fryseren

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida V.R.

    Planlægning! Vi laver madplan og uddelegerer maddagene. Og så forbereder vi i weekenden, bag boller, knækbrød, laver en stor portion chili sin carne etc. Man får stadig god mad i hverdagene, men uden alt for meget stress og jag. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    I trick jeg har lært er, at hvis man laver en stor portion af noget (suppe, curry, lasange, gryderet, pastasovs), der ikke smager særligt godt kan det snildt holde i 3-4 dage før det bliver spist op. Altså, det skal ikke være uspiseligt, men i med en masse kål, rodfrugter, bønner og krydderier der ikke matcher, så har du mad til hele ugen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Viberg

    Det ville falde i god jord herhjemme! Jeg er førstegangs mor til Mikkel på 3 måneder. Og har Siri på 5 som dejlig bonusdatter. En mand der er håbløs i et køkken….. MEDMINDRE at det er rugbrødsmadder, og nu også med inspiration fra dig! TAK!
    Ellers laver jeg større portioner….. Til flere dage…. Nem sund takeaway, og så elsker vi faktisk Føtex delikatesse. Der kan trylles mange hurtige løsninger derfra….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linnea

    Madplan og evt måltidskasser leveret lige til døren, så man bare skal gøre som opskriften siger og ikke tænke på indkøb osv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Madplan! Efter vi indførte ugentlige madplaner herhjemme, er det blevet både billigere og nemmere at lave aftensmad:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Vi (jeg) udnytter på det groveste at have en svigermor, som gerne fylder vores fryser op med alverdens gode retter 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Store portioner… Det har hjulpet os meget. I stedet for at lave lasagne til kun en enkelt dag så laver vi så der er til 2 eller 3 dage. Det tager ikke meget mere end 10 minutter ekstra når man alligevel er i gang 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Madplan og storindkøb! Hver weekend får vi lavet madplan for den kommende uge – gerne med et par “stor-portions-dage”, så en ret kan gå til to dage. Jeg er i øjeblikket på barsel med vores 2. barn, så forsøger at gøre så meget som muligt klar til aftensmaden mens hun sover inden vi skal hente storebror i vuggestuen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har købt en stegeso på tilbud til 100 kr. hvilket er de bedste 100 kr. jeg har givet ud. Stort set alle former for grønt kan smides i bunden, alle slags kød kan smides over, så jeg bruger den meget til at tømme køleskabet. Væske kan være kokosmælk, hk. tomater, vin, pesto, suppe osv., så det er virkelig en god måde at få brugt sine rester på. (Vin-rester. Yeah, right…) Og så er det fedt, at det kan forberedes, når man har en halv time, og derefter bare passer sig selv.

    Jeg har også altid gjort det, at jeg koger ekstra ris og pasta, når jeg koger alligevel, og fryser det i portionsbøtter. (Om der er noget ernæringsmæssigt fy-fy her ved jeg ikke, men altså, vi lever endnu). Så skal man kun have gang i én gryde, hvis man varmer sauce osv op, og det fungerer super som “afkøler” til små mennesker:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hov – og så kan jeg i øvrigt varmt anbefale at køre den stramme nazistil, ift. at holde sit basislager på et minimum, både i skabe og i køleskabet/fryseren. Overraskende nok er det væsentligt nemmere at få ideer til, hvad man skal lave, når man ved, hvad man har, der skal bruges. Jeg ved ikke, om det tæller som “nemmere” men det er i hvert fald billigere:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Madplan og at handle til flere dage end én! Og vigtigst så starter vi gerne i god tid på madlavningen så vores søn ikke når at blive utålmodig og sulten.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Vi bruger madplan, og laver generelt dobbelt, så der kan fryses ned til en anden gang.
    Desuden hjælper min søn på 2 gerne i køkkenet. Så er der både kvalitets tid og madlavning.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Ift. at få tid i hverdagen er det for os herhjemme meget et spørgsmål om at se på den kommende uge/de kommende dag med henblik på at vælge de dage, hvor der bruges tid på mad, og hvilke dage rester er mere oplagt. Jeg bruger hellere længere tid på mad hver anden dag end en times tid hver dag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Madplan er vejen frem her! Det sparer dælme en masse tid hver dag! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Planlægning er vejen frem hos os. Nogle dage når jeg har fri laver jeg mad til 2-3 dage af gangen. Det er fantastik dejligt bare at kunne hive færdiglavet mad ud af køleskabet

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Louise

    Jeg udnytter det med en madplan, som laves hver søndag, hvor vi også handler ALT ind (og så kommer der måske en liter mælk og den slags i kurven i løbet af ugen) Men der letter virkelig OG så er der ofte planlagt take away-dage ca 3 hverdage i måneden. Og rugbrød er heller ikke bandlyst som aftensmad!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Molly

    Jeg laver altid store portioner, som er nemme at varme op og nyde efter lange arbejdsdage. Det er den største luksus at kunne pakke et veltillavet måltid op af fryseren, så den daglige tilberedning bliver kort 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj-Britt

    Madplan er det der fungerer bedst her. Vi har boet lige overfor en brugs og jeg handlede dagligt, det var både dyrt i tidskrævende. Ellers er vi ikke blege for take away. Havregrød og røræg med revet gulerod er nemt og nærende. Hvis vi har kartoffelrester er datteren meget glad for brasede, tilbehør er færdige fiskedeller med remo.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Herhjemme har jeg skrottet enhver dårlig samvittighed overfor noget som helst vedrørende madlavning. Så hvis den en dag står på havregrød, så er det sådan – og hvis vi trænger til et skud vitaminer og noget mere grøntsagsagtigt, så parkerer jeg knægten ved spisebordet med en omgang netflix, mens jeg bruger tiden i køkkenet. Den der “damned if you do and damned if you don’t” tendens, hvor man både skal servere superfood lavet fra bunden OG være supernærværende samtidig, det magter jeg ikke. Så vi flekser mellem komplekse måltider og nærvær 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni Lund

    Vi udnytter at mormor har en smørrebrødsforretning med varme retter og så køre vi altid rugbrødsløsningen når farmand ikke er hjemme til aftensmad (2-3 gange om ugen) Et stort fad med forskellige grøntsager til, er et hit herhjemme 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj-Britt

    Madplan, rester i fryseren og rugbrødsmadder til aften. Så kan selv de mærkeligste forhindringer ikke komme i vejen for god aftensmad

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai P.

    Vi plejer at forberede aftensmaden aftenen før. F.eks. hvis vi skal have spaghetti, så laver vi kødsovsen aftenen fær når vores datter er lagt. Sovsen smager også bedre dagen efter og så er det kun pasta som skal koges. Det gør vi med de retter hvor vi kan forberede lidt i forvejen. Selv det at snitte grøntsager og smide i bøtter gør en KÆMPE forskel dagen efter!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie M.

    Jeg planlægger aftensmaden for en uge af gangen og handler også ind til en hel uge. Derudover sørger jeg for at der (næsten) altid er suppe og andre rester i fryseren så der er noget til de dage hvor tiden er knap. Og så får vi også “smør selv” mindst én gang om ugen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Madplan:) og så en mand der er vildt god til at lave mad (og som gider;)). Ku være lækkert med lidt forkælelse til os begge 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bitten

    To-dages gryderetter holder max!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Store portioner, hvor man næste dag kan lave resterne om til noget nyt. Så bliver det aldrig helt det samme, og man kan ret hurtigt få mad på dag 2!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai

    Vi bor to som begge læser og har heldigvis en stor fryser. Min mor laver af og til en god omgang frikadeller, kødsovs, suppe etc. og det er super nemt at tage op og smække i mikroen 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg plejer at lave store portioner, så er der til flere dage. Og det tager ikke meget mere tid at skære ud den dag man så laver maden. 🙂
    Det gode er så at der slet ikke skal laves mad de andre dage, fordi det bare skal varmes. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lus

    Her er jeg også bare mig selv med min søn. Jeg laver madplan, mad til to dage, søndag er pizzadag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Griffin

    Jeg har købt en Crock Pot slow cooker!
    Smed brune ris, kylling, løg, peberfrugt, hakkede tomater og krydderier i gryden og tændte kl 7.30 – kom hjem kl 17.00 tilfærdiglavet aftensmad med mega mør kylling! Best buy ever!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Børn er ligeglade med om maden “passer sammen”. Server en færdig tallerken med barnets favoritter i den lette tilberedningsskala – herhjemme kan et spejlæg, pastaskruer med pesto og lidt majs vække ligeså stor lykke som lasagne, boller i karry osv. Less is more!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise eckhardt

    I en perfekt verden ville jeg gerne lave sund økologisk mad fra bunden hver dag til mig og min familie, lave madplaner og købe ind fornuftigt. Men ærligt talt er det ikke altid det lykkes, og jeg prioriterer i øjeblikket også leg og hygge frem for det perfekte måltid. Så rugbrød, Meyers færdigretter, omeletter og “tøm køkeskabet tapas” står ret ofte på menuen i øjeblikket.. og også syndige pandestegte toast med god skinke og comte, ja vi kan også kalde dem croque madame/monsieur hvis det ikke skal lyde så 80’er agtigt…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • CharlotteF

    Vi er heldigvis så kedelige at vi kan spise det samme mad flere dage i træk, så vi kører store portioner når vi laver mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britta

    Vi har ugentlige madplaner, så overvejelserne om aftensmaden kun foregår 1 gang om ugen. Det letter enormt i hverdagen, så der er tid til eftermiddagshygge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Vi er netop begyndt at lave madplan. Det er sgu genialt!! Så handlet vi til hele ugen om søndagen. Min mand har skiftende arbejdstider, så vi prøver at planlægge id fra det. Fx havde han i torsdags lavet kylling i karry til mig og datteren om formiddagen, så det bare skulle varmes, da vi kom hjem fra arbejde og dagpleje.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    De sidste par uger er det en gang i mellem lykkedes mig at lave en kæmpe portion mad til fryseren. Lige nu er der boller i karry, gullasch, chili con carne og dhal til dage, hvor man kun orker at koge ris eller sådan noget. De dage, hvor vi ikke engang orker det, er Urtekrams frysepizzaer altså et hit!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene K

    En blanding af store portioner (fx gryderetter) så der er til flere dage – og som du, rugbrød/brød i ny og næ. Vi får alle tre varm mad i børnehaven og på vores arbejdspladser. Så er rugbrød til aften helt fint:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgitte P

    Hos os er vores favorit mad ‘rester’. Når vi laver mad laver vi gerne mad til flere dage. Som enten bruges næste dag eller som kommer i fryseren. Det bedste er når aftensmaden bare skal varmes – så er der tid til hygge. Derudover er min søn glad for pasta med pesto. Det er altid en nem og hurtig løsning i forskellige varianter, med forskelligt grønt og fx fiskefrikadeller. Det er et hit hos små og store.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Jeg er alene med 2 små børn, så jeg har hverken arme nok eller lyst til at bruge lang tid på madlavning. Mine børn får desværre ikke mad i institutionen, så jeg kan ikke med god samvittighed hoppe på brødvognen hver dag. Jeg bruger søndag aften på at lave mad. Med Mads & Monopolet på podcast, laver jeg suppe, kødsauce, lasagne, frikadeller eller andre frysevenlige retter. Derudover har vi en fast grøddag og en ditto brøddag, brøddagen er et hit – smør-selv-bord med rugbrød og boller. Jeg har fundet roen i ikke at diske op med advanceret kogekunst, da fravalget i min optik giver mine børn noget vigtigere. Nemlig tid og ro (eller måske ikke så meget ro, børn er larmerende bæster i ulvetimen), men tid til andre ting end madlavning.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Poulsen

    Både min kæreste og jeg får lækker varm mad på vores arbejdsplads og i min søns vuggestue er der økologisk varm mad. Derfor vælger vi også tit den nemmeste løsning med rugbrød om aftenen. Men med meget få midler kan en simpel avokadomad piftes op med krydderurter og ristede saltmandler, man kan røre en lækker tunsalat på 2 min og servere god dip til hapsegrønt. Det kan være hummus, pesto, misodip, gomamayo eller fetadip. Så bliver et hurtigt koldt måltid til en god fest på en mandag (måske hjulpet lidt på vej af dejlig kold hvidvin).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Kathrine Hvass

    For ikke lang tid siden lavede jeg Årstidernes måltidskasse tre gange om ugen. Så blev jeg skilt, og pludseligt er den lille smule tid, mine to børn og jeg har efter arbejde, børnehave og skole blevet mere vigtig end sund og korrekt aftensmad. Nu er rester fra fryseren et hit, toast, pitabrød, pastapuder – hurtigmad. Og børnene de er glade:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Rugbrød er også det nemme hverdagshit her. hvis man sørger for at have noget lækkert at komme på som varmrøget laks eller avokado eller spiser grønsager med dip som hummus el. lign. til, kan det være et udsøgt måltid. Men den står altså også (lidt for ofte) på take away. Man Kan få mange lækre og ikke særligt usunde ting, men det er ikke specielt budgetvenligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi laver rigtig meget af vores mad i ovnen. Det er så nemt fordi at det bare passer sig selv 🙂 derudover laver vi gerne store portioner, så der er til flere dage og så spiser vi rugbrødsmadder engang om ugen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Store portioner, så der er til flere dage. Ellers laver vi også en madplan og køber indimellem færdigsnittede grøntsager.
    Yderligere kan man jo købe sine varer over nettet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke FM

    Vi spiser rigtigt mange rugbrødsmadder herhjemme. Er så heldig at ungerne har en fantastisk madordning i børnehaven så se dage de har fået lunt til frokost serverer jeg rugbrød med pålæg af diverse slags til aftensmaden.
    Har nu boet selv med ungerne i to måneder og må erkende at tiden til at lave store kokkerier ikke er der i hverdagen. Når der er tid til at lave varmt laver jeg store portioner så der også er til fryseren til dage hvor tiden er knap:)
    Også får vi take away 1 gang om ugen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Inge

    Da vi aldrig har været gode til planlægning herhjemme, og det også for os nemt kan ødelægges af hverdagens overraskende uforudsigelighed, har den utallige gange stået på havregrød til aftensmad til barnet. Gerne med lidt frugt til. Det bliver spist med stor glæde af barnet. Hvad vi forældre så har fået at spise har jeg ærlig talt glemt for så længe barnet er fodret af, kan man jo sænke skuldrene og snildt klare sig med rugbrød, og hvis man ikke er blevet helt mæt kan man fx købe takeaway efter barnet sover. Takeaway smager også ekstra godt når det kan nydes i fred og ro 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla Bjerre

    Jeg kører også den klassiske med at lave lidt større portioner og så smide resten i fryseren. Og så elsker Benjamin at hjælpe med at lave mad, så på den måde kommer der også lidt leg ind i madlavningen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hjenme hos os er brød faktisk en uvurderlig del af hverdags ‘fast food’en’ – især fordi vi oftest spiser vegetarisk. Det er fx pita med købte falafler og salat, en hurtig, blendet suppe med lækkert flute, reste-sandwich eller et stort madbrød dyppet i humus,tzatziki og hiadari fra den lokale grønthandler.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    Vi udnytter, at vi er to, så mandag, onsdag og fredag laver far mad, og mor tager de andre dage. Dvs. at den dag, man har “madfri” går tiden 100 % til ungerne og det nyder vi alle! Kokken har ro til at lave god mad, der er tid til at lege, læse avis osv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

    Hos os har vi skarpt opdelte maddage, far laver mad mandag, onsdag og fredag, mor tager de andre dage = kokken har ro til at trylle i køkkenet, der er tid til leg, avislæsning osv. Og alle er glade!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cæcilie

    Kylling, salat, rodfrugter og en form for dressing. Nogle dage er det bare rugbrød, det veksler meget i en familie på 4 – snart 5. Men hovedsagen er, at vi altid sidder sammen og spiser – et eller andet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone H

    Vores løsning er madplaner. Det fungerer vildt godt. Det gør også at rester bliver brugt og kun lidt går til spilde. Det hænder dog at det smutter og da har jeg et par hurtige retter i baghånden. Som fx spaghetti carbonara, pasta med tomatsauce(fra glas) og tun eller bare et spejlæg på ristet rugbrød

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Vi er blevet glade for “one-pot-pasta”. Alt kan bruges, alt skal i ėn gryde og alle kan lide det 🙂 Og så er der nærmest heller ingen opvask – også meget stort plus.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg bruger min ovn enormt meget. Lige pt. lever jeg stort set at henholdsvis bønnefritter og hokkaidofritter om aftenen. Den tid som det tager at have det i ovnen bruger jeg på lektielæsning (læser kandidat), afslapning, praktiske gøremål på matriklen og meget andet. Jeg ved godt, at ovnen er en energisluger, men det fungerer bare for mig 🙂 En gang imellem laver jeg en kæmpe portion chili con carne eller grove pølsehorn – så er der til de travle dage.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Med studie, job, barn og en kæreste der arbejder ude – er jeg nød til at droppe den varme mad her aften. For det første er det ikke tiden værd hjemme, så vi spiser ofte rugbrød, pandekager, og nemme ting. Og når kæresten er hjemme fryser vi ned til de dage hvor vi er selv.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Voldum Østerbæk

    Tidsbesparelse = Actifry, sådan en lille ting som pommes er bare så meget nemmere fordi du ikke selv skal stå og vende rundt i det.. Jeg ELSKER den!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie S

    Børnene står på en skammel ved bordet og hjælper med al madlavningen, så gør det ikke noget at det tager tid – for vi er nemlig sammen. Og der er gode smagsprøver undervejs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

    Som studerende er det småt med finanserne (surprise…) men når man så samtidig skal lave en afsluttende opgave er der for det første ikke faste spisetider og for det andet ikke tid til at bikse en lækker gourmet ret sammen… – så ja, jeg glæder mig til at komme hjem til mor i julen! #etfyldtkøleskab

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Møller

    Jeg har hverken børn eller kæreste, men bor pt med min søster! Vi sørger altid for ar lave rigelig store portioner, så der er til to dage og en portion til fryseren! Derudover er vi fan af rugbrød med leverposteg og derfor er det også tit på menuen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Allerførst – TAK for en herlig, ærlig blok! Jeg respekterer dig inderligt for at være så åben om dit – også nu singleliv. Det husker dels mig på, at livet på alle måder er et godt liv og at vi skal passe på det- dels prøver jeg at “huske” min mand lidt mere, selvom det på det nærmeste er umuligt er denne familie som udover mig er bestående af en dreng og en pige på knapt 2 1/2 og en lækker storesøster på 5!! Min mand er leder i en folkeskole og er superglad for det, men det er selvfølgelig travlt. Jeg er HELDIGVIS gået på 30 timer og har et skønt og fleksibelt job. Men det ligger 75 km væk, så jeg bruger lidt tid i bilen (ALENETID sammen med en god krimi som lydbog = jeg klager ikke). Vi er mere el mindre alene, betydende at vi ikke har bedsteforældre som lige kan hente hver onsdag eller have børn til overnatning. SÅ netop det med mad til os alle – og specielt aftensmaden taler vi meget om :-). Min mand ELSKER at lave mad og da vi kun havde den store pige var hun altid med i køkkenet, hvilket gav mig frihed. Men nu er vi så udvidet med to ekstra og DET kan mærkes!! Min mand elsker stadig at lave mad – og det gør han i det omfang det er muligt. Vi prøver at handle en gang i ugen (vi er DESVÆRRE flyttet for langt væk fra nemlig.dk, hvad ellers må være svaret på alle familiers bønner :-)). Istedet laves der nu mad til MINIMUM to dage ad gangen – så dag to altid er en “opvarmedag”. Det kalder min mand: “Mors favoritret

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Allerførst – TAK for en herlig, ærlig blok! Jeg respekterer dig inderligt for at være så åben om dit – også nu singleliv. Det husker dels mig på, at livet på alle måder er et godt liv og at vi skal passe på det- dels prøver jeg at “huske” min mand lidt mere, selvom det på det nærmeste er umuligt er denne familie som udover mig er bestående af en dreng og en pige på knapt 2 1/2 og en lækker storesøster på 5!! Min mand er leder i en folkeskole og er superglad for det, men det er selvfølgelig travlt. Jeg er HELDIGVIS gået på 30 timer og har et skønt og fleksibelt job. Men det ligger 75 km væk, så jeg bruger lidt tid i bilen (ALENETID sammen med en god krimi som lydbog = jeg klager ikke). Vi er mere el mindre alene, betydende at vi ikke har bedsteforældre som lige kan hente hver onsdag eller have børn til overnatning. SÅ netop det med mad til os alle – og specielt aftensmaden taler vi meget om :-). Min mand ELSKER at lave mad og da vi kun havde den store pige var hun altid med i køkkenet, hvilket gav mig frihed. Men nu er vi så udvidet med to ekstra og DET kan mærkes!! Min mand elsker stadig at lave mad – og det gør han i det omfang det er muligt. Vi prøver at handle en gang i ugen (vi er DESVÆRRE flyttet for langt væk fra nemlig.dk, hvad ellers må være svaret på alle familiers bønner :-)). Istedet laves der nu mad til MINIMUM to dage ad gangen – så dag to altid er en “opvarmedag”. Det kalder min mand: “Mors favoritret, sagt med et stort grin. Og han har ret – det bedste jeg ved er restemad. Nå, men ikke sjældent er min mand på arbejde med møder om aftenen og SÅ går mor i køkkenet (enten med at varme restemad), men allerhelst så får vi en ud af tre mulige: havregrød med kanelsukker og smør, rugbrødsmadder skåret i kvarte hvor man selv vælger ud fra tre slags pålæg eller TAAA-DAAA havrefras med mælk!!! Jeg får ingen klager – ungerne er glade og mætte og sover trygt når far kommer hjem <3. Dertil krydrer jeg det gerne med dessert ala frugt ! Åh, jeg HÅBER, jeg vinder – vi har Føtex som nabo og jeg besøger dem gerne med mit gavekort :-). TAK for alle dine skriv! Kh K

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    For at spare tid i hverdagen køber vi ofte Karoline’s fedtfattige supper på karton (især den med karry kan anbefales). Vi steger først kylling, som vi har skåret ud i mindre stykker. Derefter varmer vi suppen op, krydrer den med foretrukne krydderier (gerne lidt ekstra hvidløg og chili), og til sidst smider vi en pose suppegrøntsager fra frost i + de stegte kyllingestykker. Så kan det stå og koge lidt for sig selv.
    Det tager ca. 10-15 minutter, og så er der til to dage. Det smager virkelig godt og er sundt og nærende – og meget nemt i en travl hverdag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina Ilkjær

    Vi laver virkelig store portioner.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lina

    HURRA for nemme løsninger! Vi har også minimum en aften om ugen med rugbrødsmadder til aftensmad. Men vi kunne godt bruge inspiration til at gøre madderne mere spændende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla GH

    Store portioner, som kan fryses ned og derefter blot varmes i mikroen er meget populært herhjemme. Derudover er rugbrød også en sikker vinder – med få midler kan man lave mange lækre varianter, selv på SU 🙂
    1590 til Føtex ville være så fantastisk – specielt når man lever på en SU.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • AnnPi

    Vi handler stort en gang om ugen og så bruger vi gerne søndag eftermiddag/aften til at lave mad et par dage frem, så vi ikke altid skal have hurtig og nem mad i hverdagene.. Elsker en god simreret en mandag aften, som bare skal varmes. Så har man stadig tid til børnene og få leget og snakket med dem inden maden skal stå på bordet 17.30 SHARP! Vi kan sagtens spise morgenmad til aftensmad og går heller ikke af vejen for parisertoast til aftensmad, som man jo kan varierer fra toast til toast og som Schulstad Multikerne Sandwich egner sig SÅ godt til (vi fik det i går, haha).
    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Åh, der rammer du virkelig hovedet på sømmet med det indlæg! Da vi mand og jeg bare var os, stod den på rugbrød og take away flere gange ugentlig. Men efter vores søn kom til verden sidste år og nu er en alder hvor han gerne skulle have noget god og varierende mad, tvinger det os til at tænke i planer, så vi får lavet den mad når vi begge kommer trætte hjem. Planerne gik desværre i vasken, men hvad der ellers fungerer er, at vi hygger os med at lave store portioner mad i weekenden som vi derefter fryser ned i portioner og som vi så bare skal tage op og varme på dagen. Det har virkelig sparet os for mange timers indkøb og madlavning i hverdagen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josephine

    Aaarghhh.. Som studerende kunne jeg virkelig få gavn af sådan et gavekort!! Og så kunne min søde mor få en større julegave. Det har kun fortjent! Krydser fingre 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Vi laver tit en stor portion, så man kan spise det samme to dage i træk. Evt. med små modifikationer.
    Og så er jeg generelt fan af retter, der ikke tager for lang tid at lave. I hvert fald hvis det er mig der står i køkkenet 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Aner ikke om jeg kan nå det, men prøver 😉
    Her hjemme har vi oftest en rugbrød/havregrøds dag om ugen, fordi økonomien ikke er med os pt også er det bare kedelig,mr, at afbryde en god leg, fordi man skal stå i køkkenet i 40 min!
    Her henne elsker vi også hotdogs (tager 10 min), spaghetti med kødsovs, som kan stå selv længe også bare lige varmes op samtidig med, at man koger pastaer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Rester! Vi har laver en regel om at når man laver mad skal der også være til rester, nu må vi se hvordan det kommer til at gå i praksis nu hvor vi skal i gang med det rigtige institutionsliv…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemme og rare løsning!