En lidt nemmere hverdag…
SPONSORERET AF SCHULSTAD LEVEBRØD
Her til aften bad Alfred specifikt om at få morgenmad til aftensmad! Jep, og jeg protesterer ikke, egentlig. Den afsindigt lækre og varierede kost han får til dagligt nede i børnehaven, den gør at friheden herhjemme er langt større. Der er ingen dårlig samvittighed forbundet med at jeg, langt de fleste dage, dropper den tunge madlavning.
Når vi går all in på morgenmad i weekenderne, så står den ofte på amerikanske pandekager – en kæmpe bunke, så der også er til dagen efter. Andre gange står den på french toast med syltetøj og frugt. Det er altså en kæmpe favorit. Sådan cirka verdens mest lækre ting, som tager cirka 10 minutter at lave.
Og det var det jeg valgte at lave her til aften!
Bollerne er Skyrboller fra Schulstad, som er en favorit, da der ikke er kerner i. Det bryder han sig nemlig slet ikke om.
Men selvom bollerne er ret lyse, så er der stadig både fibre og fuldkorn i.
Selve proceduren med at lave French Toast er virkelig nem: Man fyrer blot et pisket æg i en skål, hvorefter man dypper den i det og smider den direkte på en pande med smør. Jeg lader dem stege lidt, før jeg til sidst kommer lidt kardemomme og kanel på. Og prikken over i’et er syltetøj, når de har fået lov at køle en smule af. Prøv det! Det er lækkert!
Det var jo lidt et forsøg det her, i forhold til hvordan man kunne gøre alt lidt nemmere når det kommer til madlavning. Jeg har især haft stor glæde af den lette frokost, og fordi jeg sidder hjemme og arbejder, så er det rart at have nogle forskellige alternativer til min frokost.
Det meste af ugen har jeg levet af de to samme udgaver:
Rugklapperne fra Schulstad er virkelig den nemmeste måde at smække en solid sandwich sammen, der også mætter. Jeg kan godt lide den simple udgave med brie, avocado og agurk.
Skal det lige være ekstra fint og pænt, så har noget så eksotisk som en æggemad altså også fået et comeback. Det er snart slut med tallerkensmækkerne ude i haven, men hold op det giver lige et ekstra pift. Derudover er der naturligvis et pænt lag mayo i bunden. Ikke light udgaven, nej. Den ægte fede slags. Vi skal jo kunne holde varmen, ikke?
Rugklapperne er også de foretrukne når vi skal på tur. Eksempelvis går vi til noget basket med Alfred hver lørdag, og her står den på klappere med leverpostej. Som det typiske barn Alfred er, så har han den der tendens til at støvsuge brødet for pålæg, hvorefter han så ikke gider mere. Det går bedre med en sammenklapper. Og rugklapperne er bløde og nemme at spise. For en knap 3-årig med dovne tendenser, der skal brødet ikke være for sejt.
Det er ikke de helt store gastronomiske udfoldelser, når den står på koldt bord flere dage om ugen, men jeg synes det er det hele værd. Jeg vil langt hellere leget med tog eller læse bøger, end stå i køkkenet. Faktum er jo, at inden vi er hjemme, så er det nærmest godnat og sov godt. På den her måde spilder vi ikke tiden.
Naturligvis er det nemmere sagt end gjort. Jeg har ET barn, og er jo også bare mig selv. Så jeg ved godt det kunne gå hen og blive en udfordring i hjem med 3, 4 eller 5 sultne medlemmer. Men overvej lige, hvor hurtigt man kan spice en kedelig omgang rugbrød op?
Jeg er fan!
Nu til det sjove!
Jeg har fået lov at udlodde et gavekort til Føtex på 1.500 kr – så hermed en opfordring til at smide en kommentar i feltet her – alternativt på Instagram (@lortemor) hvor jeg lige om lidt smider et opslag op! Skriv lidt om, hvordan I udnytter tiden bedst muligt i forhold til madlavning derhjemme! Så finder jeg en vinder nu på søndag 🙂
Vi forsøger at planlægge mad til alle hverdagene om søndagen. Så køber en af os ind om mandagen -hvor den i øvrigt altid står på rugbrød. Barnet elsker det, manden elsker det, og jeg elsker det fordi det er nemt. Ellers forsøger vi at lave mad, der kan blive rester af, så der er mad til to dage. Derudover (for ikke at få den der dåååårlige morsamvittighed over at komme hjem, smide ungen foran noget underholdning og så ellers stå i køkkenet, ) forsøger vi altid at inddrage vores dreng i madlavningen. Om det så bare er at sidde på køkkenbordet og smage små dele af det, der kommer i eller om det vitterligt er at “hjælpe” (f.eks. med at putte ting i skåle, gryder osv…), så giver det en rar intimitet og et nærvær, som er svær at give i ulvetimen ellers. 🙂