LORTEMOR PÅ 2. RÆKKE.

GRINER HELE VEJEN HEN TIL KØLEREN. OG SKÆNKER MIG EN G&T…

Griner for ikke at græde! Har for første gang i laaaaaaaang tid, sagt til Alfred noget med ‘hvis du ikke snart lægger dig til at sove, så slår jeg dig ihjel’.

Bare så vi er på det rene, så lever han altså stadig. Ergo: han faldt i søvn. Til sidst.

Fåååååååååååårk mig hårdt et sted bagi, jeg hader når han ikke kan falde i søvn. Og i dag skyldes det en stor, fed cocktail af harikkesovetsidenkl13ogdetervarmtogdererentandpåvejopoghanerovertrætoglidtennarogmorersultenogtørstigogskalskideogfarerdaffetpåfestival…..

Ja, en blanding af lidt af hvert.

Efter at have siddet i en god time og rokket manisk frem og tilbage, sunget utallige usammenhængende vers af ‘Jeg ved en lærkerede’ og haft min ‘Baby sleep-aid’ app kørende i baggrunden, gav jeg op.

Gik ud i køkkenet, hvor jeg forsøgte at lave lidt mad, til tonerne af min førstefødtes paniske gråd. Ikke lige det fedeste tema til madlavningen. Og jeg skulle virkelig tage mig sammen, for ikke at løbe derind og tage ham op. Men det hjælper fucking ikke. 

Jeg må spille fallit når sangen ikke virker. Når app’en ikke virker. Når mor ikke virker. Og det eneste jeg ved jeg kan gøre, er at lade ham græde i 7-8 minutter – fordi det gør ham så træt, at jeg så kan gå ind og vugge ham og så falder han i søvn. Men det er 7-8 minutter i rent helvede. Jeg føler mig som den ondeste mor. Brønderslev-typen. Kunne lige så godt have slået ham. Det gør så ondt, at høre den form for gråd.

En lille trøst er dog, at det er tydelig for mig, at det skyldes træthed. Så ved jeg i det mindste, at det ikke er noget jeg har gjort ved ham.

Så nu hvor han sover, vil jeg stille og roligt gå ned i min gård. 

Og skyde hovedet af hele den børnefamilie der er dernede. Og som åbenbart mener, at det er underholdning i særklasse, at hamre løs på en rutschebane med et jernrør.

21 kommentarer

  • Hatten af for at du kan lade ham græde. Det kan jeg ikke, og jeg kan ikke have, når far skal putte og trøste, og jeg kan høre at han bare vil have sin mor… men far skal også, men jeg skal sidde på mine hænder og fødder, have store hørebøffer på, #kanalligevelhørealt….
    Men jeg har også noget med gråd, skæld ud og skænderier, det ligger helt tilbage til barndommen…. så nynner jeg eller synger…. Godt han faldt i søvn, det lille pus, håber han får en god nat, og moderen med!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det er jo også en helt primitiv ting, det med at børn græder for at gøre deres forældre opmærksom på et behov. Jeg har simpelthen valgt, når vi når ud i disse omgange af overtræthed, at det ikke har noget med et reelt behov at gøre. De er simpelthen ude af stand til at falde i søvn selv. Og det er uanset om jeg sidder ved hans side eller ej. For hans og min egen skyld, så går jeg væk nogle minutter. Ellers har jeg ikke evnerne til at gennemføre og få ham til at sove.

      Forstår og kender godt din følelse. Den er der også hos mig 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg siger som (tidligere vuggestue) pædagog det er det rigtige at gøre, du lytter præcis til hans behov, han er TRÆT og går du ikke kører du bare dig selv op og ergo ham mere op. Du er jo ude i køkkenet og kan høre ham. Ja synd han skal græde sig halvt i søvn, men da meget mere synd at blive ved med at tage et barn op der tydeligvis er træt. Her må man som den voksne se barnets behov og tage det seriøst. Godnat og sov godt. Ikke selv mor og ved det er “let” at sige, men ved også af erfaring at det hjælper, som næsten det eneste, hvis det kun er trætheden der får dem til at græde
      .

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine F. Dahlgaard

    Søde, søde Trine. Jeg kender det. Hvor er det som en tro kopi af de lorte-aftener der desværre følger med til at have fået verdens ottende (eller niende – who’s counting…) vidunder.
    Du må tro på at du har gjort det rigtige. Du har været der for Alfred, og gjort dit bedste for at hjælpe ham ind i søvnen. Men nogen gange er ens bedste bare desværre ikke godt nok. Og somme tider er ens overskud ikke stort nok til ikke at hade ungen bare en lille bitte smule (og hade faderen lidt for at have fået den federe tjans i aften!)
    Du må tro på at han ikke har taget skade, og ikke vågner i morgen og tænker “HENDE!!!” ved synet af dig. Men tænker “HENDE elsker jeg! Fordi jeg ved hun elsker mig!”
    Jeg ønsker dig og Alfred en rolig aften og en rolig nat. Gå nu tidligt i seng, for man ved jo bare at ungen vågner kl. 3, når Far alligevel ikke er der til at tage en tørn 😉
    Knus Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg tror jeg elsker dig, Trine. I hvert fald lige nu! Håber han stadig elsker mig i morgen. Og han vågner helt sikkert kl. 3. Det har han i hvert fald gjort hver dag i 3 uger nu. Er desværre lidt for beruset til at gå i seng nu. En lille bimme-lim ovenpå en lang dag. Ja, man kalder sig jo ikke for lortemor for sjov, vel?

      Nå. Men hvis du siger det, så går jeg i seng om lidt, så…

      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette med ArthurRetur

    Jeg øøøøøøøørleeeer af grin!! Selvom det SLET ikke er spor sjovt når man står midt i det med verdens længste patter og forbander mand, hans forbandede babysædspik, babys tenorlunger og knirkende ludergulve ad helvedes til.og lige lidt længere.
    Men det er sjovt at på trods af hele dette scenarie så kan man ikke lade vær’ med lige at give dem en snaver selvom man ved at der er potentiel fare for at de vågner igen! Bare en lille bitte snaver og et snus og et lille nus og så et sidste lille kys for hold nu kæft de er søde når de sover!!!
    Jeg håber at Alfedutten sover heeeeeeele natten og at du nyder din G&T <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette, vi to er nødt til at mødes irl en dag, for jeg tror måske at vi er gjort af samme stof. Uden at have noget at have det i.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette med ArthurRetur

      Du har nok ret – nej jeg ved du har ret! for jeg har jo den luksus rent faktisk at vide betydeligt mere om dig end omvendt muhuhahaha jeg tænker nogle gange at vores ordforråd og temperament lige krydsreferere hinanden 😉 var lige ved at foreslå en tur i svømmeren men det måske lige offentsivt nok med nøgenhed når man aldrig har set hinanden før haha

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majbrit

    Hold nu op! -det kunne ha’ været mig der skrev det. Fuck hvor er det dog hårdt når man er nået så langt ud. Nogle gange bliver man nød til at gå væk fra sit afkom for at man ikke bliver sindssyg. Og hvor er skylden endnu værre når man kigger ned i sengen igen og der er et lille ansigt der smiler op til en.. Som om man fortjener det. Men det er vel sådan det er at være mor.
    Alfred tager ikke skade, du kender ham bedst og nogle gange skal de altså “græde den ud”.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbrit: du er undskyldt. Du hører til under en helt unik kategori. Den med folk med tvillinger. Double trouble. Dobbelt så mange grunde til at blive sindssyg! Hvordan gør du!? Jeg kan ikke knække den? HvorDAN er du stadig i live??

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Majbrit

      Jeg aner det ikke. Jeg dør nok også snart af træthed.. Især når kæresten starter på arbejde igen og jeg ikke kan sove to timer ekstra om morgenen hvor han ellers plejer at tage dem med ind i stuen. Og Emmie vågner 6-7 gange i løbet af natten… Suuuuk.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Men får de ikke grød? Er Emmie pat-afhængig? 6-7 gange pr nat er jo tortur?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maja

      Forældre med tvillinger og enlige forældre skal så meget have en (mange!) medaljer og uendeligt mange is! Jeg fatter ikke hvordan man overlever det! Mega meget respekt 🙂 To døgn alene med én bebs og jeg er ved at gå helt ned med flaget! Ajmen at man kommer igennem det uden at blive helt gak er så vildt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Åååhh, hvor jeg kender det. Sidst jeg var alene med min datter en weekend kom jeg til at råbe ‘hvad vil du din psykopat-baby’! ad hende. Jeg var SÅ udkørt, havde prøvet alt og der var bare INTET der virkede.. Hun kiggede forskræmt op på mig og her 2 mdr senere har jeg stadig herre dårlig samvittighed. Far er afsted igen og jeg er spændt på hvordan weekenden kommer til at gå. Bliver det måske lige en tand værre når man er alene med lorten fordi manden er på druk? Det gør det for mig – og jeg kan ikke engang tage en drink fordi jeg ammer 🙁
    Må jeg låne din gun til lige at skyde hovederne af festen i gården og de hysteriske unger?! Gotta love Nørrebro.. Suk..
    Har heldigvis fyldt hytten op med sukker så satser på at det skal få mig igennem weekenden sammen med spandevis af kaffe 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha, Maja! Psykopat-baby! Den var ny! Tak for grinet! Selvom det jo ikke er særlig sjovt! Alfred har et unikt talent for at fucke mig mest op når hans far er væk. Og han er på fortjent festival nu her, så tjansen er min. Kunne have været fedt, hvis han ville tage hensyn til at det kun er mor der er her. Men små børn er de største egoister ever.

      Håber han sover til kl. 7 i morgen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Hehe, sommerhusturen er helt sikkert også fuldt fortjent, jeg er bare pisse misundelig fordi jeg også vil drikke mig ned med mine venner..
    Men næste weekend har jeg babyfrit døgn og min ven brystpumpen og jeg skal rigtig hygge os og sove – glæææder mig.
    Jeg håber også Alfred sover til kl 7. Det gør min datter for det meste – men hun vågner hver 2. time for at spise. Tror lige jeg kværner en plade chocolade og køber hele Asos i selvmedlidenhed inden jeg går i seng. Dejligt at man ikke er alene om at være lidt en lortemor ind imellem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majken

    Hold nu kæft…jeg er smadret af grin over indlægget og ALLE kommentarerne. Har selv tre børn, hvoraf de to er tvillinger på 4 år som STADIG kan transformere sig til de ledeste små sataner så snart klokken har passeret midnat. Heldigvis sker det kun 3 ud af 7 nætter og jeg havde faktisk glemt hvor sindssyg man kan føle sig når man står der med to slyngevugger der nok mere blev slynget end vugget for at få dem til at HOLDE KÆFT!!!! Hvis det er nogen trøst så glemmer man hvor hårdt det er indtil nogen (jer) minder en om det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrissen

    Åh, kram <3 Sov han til kl.7?

    Hos os er far væk i næste uge :-/ Det har han været to gange før, men de gange har jeg kunne søge tilflugt hos mine forældre. Nu er Futte startet i vuggestue og derfor er det ingen hjælp at hente. Wish me luck!

    Engang da det var værst med gråden og faren var i byen, ringede jeg og proklamerede at kom han ikke hjem nu, så kylede jeg babyen ud af vinduet. Da faren kom hjem (han skyndte sig MEGET!), sov baby sødt i mine arme, mens jeg græd! Not my proudest moment, men HVORFOR skal de fucke os så meget op?!?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Griner hele vejen hen til køleren. Og skænker mig en G&T. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super fedt indlæg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Har lige fundet dette gamle indlæg efter at have googlet ‘dårlig mor’ og ‘græde sig i søvn’ – og hvor er det befriende at læse, at det bare er sådan, det nogengange er. Min søn er ganske vist 17 måneder og ikke 7 som Alfred på dette tidspunkt, men han er kommet ind i en (pisseirriterende) periode, hvor putning en dag om ugen står i flitsbuens tegn med skrig og skrål og det samme en times tid et par nætter om ugen. Det bliver nærmest værre, når man sidder hos ham, så efter at have forsøgt med både kys og ‘vi ses i morgen, skat’ og også sid der, men ignorer ham-metoden, må jeg bare lukke døren og vente 3-5 minutter, før stilheden indtræffer. For så at hade mig selv og google løs resten af aftenen med en puls som løb jeg marathon på 3. time. Nu er kaffen skænket og chokoladen fundet frem… TAK for din blog – både som den er i dag, men også som den var engang!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LORTEMOR PÅ 2. RÆKKE.