Hårde tider.

En fase.

Jeg har altid elsket at have denne her blog – mit frirum, min overspringshandling og mit arkiv. Der har ikke været den ting, som jeg ikke har haft lyst til at skrive om herinde. Og når jeg tæller efter, så er det snart 4 års dagbog, der ligger herinde. Til fuld skue for alle der har lyst til at læse med.

Det er sjovt at blogge. At dele det man har lyst til, få respons og i det hele taget er det en skøn verden at begå sig i. Men den er også hård. Og grænseoverskridende. Især når nogle overskrider min helt private sfære. Når nogen vælger at poste anonyme kommentarer, der mere end bare spørgende vil høre om Svenne er sammen med en af sine kollegaer. Fordi de spiser frokost sammen på en cafe. Mere end bare en enkelt gang.

Så føler jeg at jeg godt kunne være det her foruden.

På det seneste har vi haft det ret svært, herhjemme. Næsten 3 år med graviditet, fødsel, sygdom, stress, store omvæltninger, små omvæltninger, ustabile forhold på boligfronten, dårlig økonomi og mangel på alt hvad der hed overskud og kærlighed til os selv og hinanden, har sat dybe spor. Alfred undtaget, naturligvis. Han har ikke manglet noget som helst. Han har fået alt, ligesom han skal. Og han har det godt.

Men det betaler vi så prisen for nu.

Jeg forstår godt hvorfor folk kaster håndklædet i ringen, går fra hinanden og dermed fravælger den kamp, det er at kæmpe for at holde hovederne ovenvande. Hvor forsvandt den kærlighed hen? Og hvis man kæmper videre, kommer den så tilbage, mon? Og ER det overhovedet nemmere at gå fra hinanden?

Vores forhold har været udsat for et enormt pres, og det er hårdt at sidde med minderne om et ellers ret så fantastisk kærlighedsforhold, der er blevet forvandlet til et forhold ingen rigtigt har lyst til at være i. Jeg har været enormt syg, ret længe endda, og jeg er slet ikke – og har slet ikke været, en person jeg brød mig synderligt meget om.

Jeg har været udstyret med en angst, en depression og en frygt som gjorde, at jeg har været den strengeste kæreste, ever. En sur og bitter kusse, der synes det var rædselsfuldt at være alene hjemme med Alfred. Svenne har ikke haft frihed til at gøre ret meget, uden at det blev mødt af sure miner og gråd. Fordi jeg sad i en eller anden forfærdelig mental tilstand, jeg ikke engang selv vidste hvad var.

Svenne har arbejdet på højtryk, både ude og hjemme. Været den bedste far, den bedste kollega og holdt os alle nogenlunde ovenpå. Men ingen af os har haft overskud til at give hinanden kærlighed og omsorg.

Noget der er forfærdeligt, synes jeg, er, at jeg har taget mig selv i at være jaloux på mit eget barn. Fordi det er ham der har høstet alt vores kærlighed. Der har ikke været mere tilbage til os selv.

Lige nu sidder vi i limbo.

Vi elsker vores hjem, vores familie og vores barn. Vi går ikke rundt og hader hinanden – tværtimod. Faktisk har vi en enorm kærlighed til hinanden. Til den familie vi har skabt.

Hvordan kommer man igennem sådan noget her? Sammen? Og kan man?

Jeg håber det sgu!

 

75 kommentarer

  • Hanne

    Først et kæmpe kram. Det er sgu ikke sjovt at stå i. Mit eneste råd vil være – søg hjælp. Jeg var selv der hvor i er for 3 år siden. Vi kastede håndklædet i ringen og søgte hjælp. Parterapi hold nu op hvor var det godt at vi erkendte ag vi havde brug for hjælp. Vi kom ud på den anden side med så mange gode ting. Kram.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Kæmp for satan!! Det bedste I har lært <3
    Jeg skal på ingen måde gøre mig klog på hvordan, det rækker min bankrådgiver-uddannelse ikke til 😉
    Men jeg tror på, at den kærlighed I har til hinanden (som ikke er blevet væk, bare overskygget af en masse andre ting i en periode) den kan overvinde alt.
    Håber det bedste for Jer og krydser fingre. Stor krammer til Jer begge

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lenemor

    Kære Lortemor. Hvor jeg føler med dig og jer! Jeg ved ikke, om det hjælper, men I er ikke de eneste

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • NH

    Ja, for fanden, man kan komme igennem det! Selvom det kan føles som om livet ville være så meget lettere hver for sig. vi har været så tæt på skilsmisse, hussalg og delebørn. Men med hjælp fra parterapeut og hårdt arbejde er det her 6 mrd. efter det var værst, vendt. Ham jeg før var så træt af, gør mig nu glad helt ned i maven (Og ja, der er stadig dage, hvor jeg helst var ham foruden, men flest af dem med sommerfuglene). småbørnsparktik, vasketøj og stress må ikke vinde over den kærlighed det hele startede med. I kan godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Åh hvor kan jeg nikke genkende til alt hvad du skriver.. Jeg har været sammen med min kæreste i 7 år og det har vitterligt været 7 års ren lykke.. Ingen skænderier, bare dejlighed. Så kom vores søn til verden for et år siden og nu kan jeg oftest slet ikke mærke at jeg elsker den mand som jeg var så vild med pre baby. Det er forfærdeligt og det gør ondt i hjertet og i maven. Men jeg har besluttet at jeg vil elske min mand, fordi vi har et barn sammen og fordi jeg tror på at når man har elsket et andet menneske i så mange år, så kommer kærligheden igen. Det skal den.
    Mine forældre er sammen på 26. år (4 børn og ingen bedsteforældre i nærheden til at hjælpe dengang) og min mors livsfilosofi er at kærlighed er en daglig beslutning og det har jeg taget til mig. Jeg vil elske min mand (igen).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • S

      Det er så meget spot on. Det er mit liv, har også været sammen med min mand i 7 år og har et barn på et år. Det er det hårdeste i verden for et parforhold at få et barn, men det var der daingen, der fortalte

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • justlove2ndhandbyleneb

      smuk tanke og livsfilosofi din mor har, og du har taget til dig. Det er hårdt at få barn fordi fokus bliver lagt på barnet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • NH

    Ja for fanden!
    Man kan komme igennem det! Vi var så tæt på hussalg, delebørn og skilsmisse, men med hjælp fra parterapeut og benhårdt arbejde, er ham jeg for 6 mrd. siden heller ville være foruden nu ham jeg ikke kan leve uden – igen.

    I kan klare det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • LHL

    JA! Det kan man godt. Parterapi. Gør det. Det virker fandme. Vi var vist nogenlunde samme sted som jer, efter hvert barn, og tog parterapi begge gange (2 børn), og det hjalp lynhurtigt, så det var ikke engang noget som kostede vildtmeget. Det var en mega god investering.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved ingenting om situationen, men en ville ikke undlade at sende en krammer din vej!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Irene

    Ja, man kommer igennem det. Hvis man hver gang man har det dårligt tænker på at det går over igen. Det er pisse hårdt at have små børn. Men man skal kæmpe, til man er omme på den anden side af det. Måske det først er om 5-10 år, men det er okay. Så længe man husker på at man elsker hinanden og vil hinanden, så skal det nok gå. At kærligheden så i midlertid er estattet af en praktisk afart af samme, er helt okay. Man skal bare favne den type kærlighed, da det er dèn livet pt. bedst tillader. Man skal blot spørge sig selv om, om man ikke mest har lyst til at dele den praktiskemed sin partner? Kan du forestille dig dit liv uden Svenne? Ville det være bedre uden? Næppe! Accepter det og accepter at kærligheden vil have mange ansigter livet igennem. Styken kan du finde i, at du er så priviligeret, at du nu oplever en kærlighed som ikke alle dår mulighed for at opleve.
    Stort kram til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexandra

    KÆÆÆÆMP! Er også min første tanke! At du skriver og beskriver som du gør, fortæller mig, at der er noget at kæmpe for. Der er en indsigt og en kærlighed til ham og jer, der skinner igennem.
    Jeg har på egen hud lært, at et forhold bliver testet på de hårde perioder – ikke de nemme. Og det lyder som en kliché, men hvis man tager kampen op sammen – og vinder, så er man så meget stærkere sammen bagefter!
    Vi har ikke et barn involveret, men vi har trods alt været igennem 7 års-krise, break up, jalousi, (uafhængigt af hinanden), en tung depression, for at nævne list diagnostiseret stress. Men når jeg kigger på min kæreste i dag, så ved jeg, at han elsker mig, selvom jeg har vist mig fra min værste side. Og han ved, at jeg elsker ham trods alt, hvad der kan ske.
    Desuden har vi lært vigtige lektier om hvor hinandens og egne grænser er, og hvordan modparten ser tingene.
    Lærdom der ikke kommer af the happy times.

    Selvfølgelig skal det ikke være for hver en pris. Aldrig nogensinde. Så ville både I og lille A være bedre tjent.
    Men det lyder som om, I har noget at kæmpe for. En kærlighed I ønsker at finde tilbage til og udbygge.

    Måske kan I klare det selv. Måske har I brug for råd og vejledning fra kloge mennesker, der ved hvordan man gør.
    Men jeg håber det lykkes for jer!

    Masser af knus og kærlige tanker herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Psykologistuderende

    Ej hvor lyder det bare som et gråt og strengt sted i er strandet i jeres forhold og i jeres liv. Forstå mig ret, selvfølgelig har I en dreng, I elsker, men nogle gange skal man også bare huske at pleje sig selv for på den måde at være den bedst mulige version af sig selv, og derfor også den bedst mulige forældre for ens børn.
    Så mit råd ville nok, ligesom Malene, være at kæmpe. Jeg ved “at kæmpe” er lidt et diffust begreb, og det er meget let for en anonym læser at slynge ud. Men hvis der er noget, jeg har lært på min uddannelse, så er det at den man var en gang, den kæreste, mor, veninde og person man var en gang, den person er ikke “forandret” – den person skal bare lige hives op af gemmerne.

    Så ja. Søg noget hjælp; en parterapeut eller bare en psykolog som DU kan snakke med. En person du kan fortælle nogle ting, og som får spurgt til de rigtige ting, så du igen kan opleve at få løst nogle af de problemer, der måske stadig ligger og nager. Så kan man i hvert fald bedre arbejde på at komme tilbage til den person man har det meget bedre med at være.
    Kæmpe kram og held og lykke med fremtiden. Jeg håber det løser sig for jer. God vind!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Malene

      Jeg har været i præcis samme situation som Trine (både hvad angår hvordan hun blev gravid og hvad angår mit parforhold) og valgte at gå til psykolog – og begge de psykologer jeg gik ved bad mig om at give op. Jeg ville bare have hjælp til at komme videre og se tingene i perspektiv. Det kan godt være at jeg gjorde noget galt, men for mig hjalp det ikke – tværtimod blev det meget værre… Jeg siger ikke at man ikke skal gå til psykolog, men en vis portion skepsis til at starte med ville have hjulpet mig.

      Vi har dog valgt at kæmpe videre, men det har været vildt hårdt og krævet en pause fra hinanden – og det er stadig hårdt. Man skal virkelig sluge sin stolthed og et par kameler, men vi håber og tror på at det lykkes.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ane

    I trænger til en weekend uden søde og dejlige Alfred, aflever ham hos bedsteforældrene eller nogen venner (uden dårlig samvittighed, er sikker på Alfred vil elske det). Ta på spa, lav lækker mad – gør noget som I har lyst til og nyd hinanden som dengang i kun var jer to!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie S E

    Som læser af din snart halvgamle blog har jeg haft mange syn, meninger og holdninger om bloggen og dig som skribent på den. Men mest af alt har den fået mig til at tvivle på at beslutningen om at ville forsøge at få børn i en tidlig alder, uden at være rige, var dum.
    Jeg har shufflet imellem følelsen at at du må tage dig sammen og holde fast i det du har, hvor jeg har tænkt tanker som “åh stakkels svenne, han vil bare gerne se hende glad” og “puha.. holder hun snart kæft og nyder livet” til følelsen af en stor respekt for den mor du er og din udholdenhed omkring det, du/I går igennem.
    Uden at kende nogle af jer, om man så må sige, men det må være medfølgen af en personlig blog, jo.
    I hvert fald fik jeg en lyst til at svare på dette indlæg, da jeg genkender mange af de ting du siger og er berørt af jeres situation.
    Jeg er godt nok et helt andet sted i mit liv, 23 år, under uddannelse på KU med et ønske om at få børn og med en konstant frygt for, hvad der kan ske.
    Jeg smager selv på angsten tit, og oplever mig selv gerne ville slappe af og stole på at alt omkring mig nok skal gå, uden altid at kunne. Sådan var det i hvert fald før.
    Det ændrede sig, da jeg fik konstateret en auto immun sygdom der betød nogle overvejelser og at jeg måtte sætte tingene i perspektiv. På det tidspunkt var jeg også den sure kusse, der ikke slappede af og var lykkelig, selvom min kæreste ER perfekt. En blanding af angsten og at jeg havde det så skidt, på det tidspunkt. Bange for at blive slemt syg, at folk var sure, at min kæreste gik fra mig og endda også bange for at jeg en dag ville miste mine følelser for ham! Noget rigtig vrøvl, men nogle følelser der styrer en totalt. Heldigvis, er der nogle af de der mænd der ikke stikker af, men hænger ved.
    Da vi ramte Limbo punktet, havde vi igennem sygdomsforløb og andet sat tingene nok i perspektiv til at sætte os ned og lave en klar aftale om at ligegyldigt HVAD der skete, i løbet af det næste år, ville vi ikke gå fra hinanden. Intet andet gav mig en større ro, end da vi gjorde det. Og nu kunne jeg koncentrere mig om at få det bedre, velvidende at der ikke var nogen der gik fra mig. Jeg ved godt, at i har en dreng at tænke på, og at bekymringerne hos jer er nogle andre, WHO am i to speak, men.. husk nu at tænke på, hvorfor i skulle gå fra hinanden? Hvis ikke det er fordi alle følelser er lagt på hylden og umulige at grave op, hvad godt ville det så gøre for jer? Ville det få jer til at blive bedre kærester for nogle andre? Ville i være glade for at være alene og undvære Alfred i perioder? Er det jer to som personer, der gør det slemt for hinanden, eller er det de omstændigheder i er i nu? I sidste ende, er det vel kun jer to, der kan få hinanden igennem det her. Nogle gange, tror jeg man må se tingene udefra og prøve at forstå hvor priviligeret man er, når man har en, der elsker en hudløst. Tænk på alt det, i har opnået og ja..smadret sammen. Det hele, kan altså godt gå godt, hvis man prøver at huske hvor meget tid betyder. Og lægger sig selv i selen og beslutter sig for at det SKAL gå. Det er som at se en garage af det rolige forhold man engang var i, men ufrivilligt bare køre rundt om den i stedet for at få parkeret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søde søde Trine <3
    Jeg er sikker på at Svenne og dig nok skal finde hinanden igen. Efter det første barn kan det være skide hamrende svært at finde hinanden, når man primært har haft fokus på barnet. Men I skal nok finde hinanden igen, det e rjeg sikker på. Det kræver hårdt arbejde og tid. Frem for alt kan de små¨ting være afgørende. Som at huske at kysse hinanden og give et kram. Få slukket for telefonerne om aftenen. Vær nærværende, om det så er om at se en film, spille et spil, tale, rydde op eller ordne vasketøj. Bare vær til stede!
    Måske kunne det også hjælpe at få Bøffen ud af soveværelset. Efter vi har fået L var vi tilbage til start, pludselig bare med to børn, der gjorde at der var endnu mindre tid, overskud og timer i døgnet. Men vi er ved at finde ovenvande igen. Jeg forstår dine tanker med at give op og gå, men jeg tror helt ærlig ikke det er lettere. Jeg kan og vil ikke undvære M. Og jeg læser det som om både Svenne og dig har det på samme måde med hinanden. I er en familie. Kæmp for den – I kommer ikke til at opleve familien på samme måde med en anden. Ingen elsker den der familie, Bøffen og alt det I har bygget op ligeså meget som jer. Og skid hul i de latterlige kommentarer – folk har så ondt i røven!
    Jeg har godt kunne mærke på dine indlæg at det har været hårdt hjemme hos jer, men jeg har også læst mellem linjerne at I arbejder for det. Begge to. Og så tror jeg I er godt på vej i den rigtige retning.
    Men når man pludselig ligger i sin kærestes arm igen, alene i soveværelset, og taler sammen om dagen/hvor fabelagtigt ens afkom er osv, så mærker man pludselig en samhørighed og en tillid der så småt vokser sig større. Tillid til kærligheden og troen på at man bliver gammel med ham man engang var så drønforelsket i. Før der gik budget, sure sokker og madplan i det hele. Når håbet er der, så tror jeg på det.
    Pyh det blev langt – undskyld for min roman her i kommentarfeltet. Men sender dig/jer en masse tanker.
    KRAM fra mig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja Skovbo Hansen

    Ved du hvad, det er fandme skøn læsning, uanset hvor hårdt og frustrerende det også er, for Jeres lille familie og jeg ønsker Jer virkelig alt det bedste.

    Stress, angst, depressionslignende tilstand, kender jeg til, i en god kombi med en skilsmisse, 2 skønne unger på 3 og 6 og en nyåbnet butik, der nu fylder et år.. Så stod jeg lige pludselig der, med bræk i mundvigen og minus på overskudskontoen, minus på kærlighedskontoen, minus på bankkontoen og ville egentlig bare gerne ha, at det kunne blive min tur til at blive taget sig lidt af, det var det bare ikke, medmindre mindre jeg kunne klare den omsorg selv.. Og det er jeg så blevet nødt til.. Det er stadig skide svært at nusse sig selv og kysse sig selv godnat om aftenen, for ikke at tale om skulderklap og trøst, men lorten ligger under min dyne, og stinker af råddenskab. Jeg har været så elendig til at sætte foden ned og kræve mit, for mig og mit ego, at jeg fuldstændig mistede mig selv og for så vidt, har jeg ikke rigtig fundet hende endnu. Det er skide svært i en hverdag, hvor der bare ikke er den fornødne tid og hvis man samtidig er som jeg, der går op håber på, at mine omgivelser må kunne se, at jeg slet ikke kan mere, og håber på at de på et tidspunkt byder ind med en hjælp, uden jeg selv behøver at spørge om den, så er man ude at skide, for det er desværre bare ikke dér omverdenen har sine tanker. Alle kæmper deres egne kampe, i små bitte osteklokke, bange for at facaden brister og den manglende perfekte verden, skal komme til syne.

    Jeg har været jordens mest elendige mor! Siddet og tudet i mit baglokale og tørret snottet væk, når kunderne kom. Jeg har kastet håndklædet i ringen én million gange og haft lyst til at forsvinde langt væk fra alt og alle, for fred og rum til at mærke mig..

    Så længe kærligheden eksistere, så er der bestemt en kamp at kæmpe og fortsæt med det… Kærligheden er det vigtigste her i livet og den er altid værd at kæmpe for.! Ubetinget.

    God rejse!

    Kærligst Anja

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • LamieCPH

    Kæmp alt hvad du har lært når der er noget at kæmpe for ❤️ Nu har denne blog været dit frirum, men dette frirum har inkluderet alle os andre i cyberspacen. Vi har kunnet følge med, grint og grædt og nikket genkendende til rigtig meget. Så du har også skulle rumme alt det vi andre har måttet læsse af her. Måske det er på tide at sætte bloggen på standby, og fokusere på dig selv igen . Værne om dit rum , finde frem til dig, tosomheden (tresomheden) og dermed finde hinanden igen. Det er er forsøg værd (selvom vi nok er mange der ville savne at læse med herinde!)
    Stort kram herfra❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maija

    Man kan komme igennem det… Vi har 3 børn og der har været mange gange, hvor jeg var ved at give op, en gang hvor min mand var ved at sige – nu går vi hver til sit. og alligevel, gav vi det et 3 måneders forsøg. Han skulle ændre på en ting i sin opførsel og jeg på en ting i min. og efter de 3 måneder blev det til en god vane. så vi ændrede nogle af vores reaktionsmønstre. vi har også haft gavn af samtaler med en psykolog. og nu er vores yngste barn 4 år. og jeg er så lykkelig at vi kom igennem de hårde år, hvor man havde mange aftener med skænderier, sure miner og evig træthed og underskud af kærlighed. fordi nu kan vi igen nyde hinanden og få glade af vores børn sammen. Det kræver indsats, men gevindsten er det værd. Hold ud og hold om hinanden!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • KÆMPE kram jeres vej!
    Jeg er stensikker på, at I nok skal komme igennem det sammen ❤️
    Den styrke og ærlighed du viser i dine ord her på bloggen viser jo blot, hvilket stærkt menneske, du er…
    Også selvom du har været mentalt nede… det gør på en eller anden mærkelig og bittersød måde stærkere (selvom man aldrig ønsker at komme netop dér igen, hvor man ikke kender sig selv)… Men det har formet én, lært én, og man har nemmere ved at sortere det ligegyldige fra det vigtige ❤️❤️❤️
    Jeg elsker din online dagbog, du er et modigt menneske, hatten af for din ærlighed på en altid ordentlig og fin måde!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Kære Trine. Kram til dig.
    Jeg tror nu nok at I skal komme gennem det. Du kom gennem en fødselsdepression, og du har gjort det helt uden at lade Alfred blive påvirket af det. Nu er det parforholdets tur, og inden du ser dig om, så er dig og Svenne det samme gamle kærlighedspar. Livet ordner sig altid.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ved præcis hvad du taler om Trine.
    Vores datter er nu 1,5 år, og vi har og er til dels stadig i en tilpasningsfase.
    Da jeg blev gravid, sagde jeg til min mand at så snart den lille kunne undvære mig skulle vi ud 1 aften og nat 1 gang i måneden. dengang syntes han jeg var sær… men vi holdt aftalen, og det har hjulpet os.
    1 nat hvor vi 100 % kan dyrke kærligheden (læs: Masser af sex).
    Vi har derudover nu også lavet den aftale, at hvis man har et problem med noget, skal man sige det med det samme (når vi er selv). den andens pligt er så at gå den andens problem i møde med åbne arme, ligegyldigt hvor basalt man mener det er.
    Jeg synes dog det er svært i hverdagen nogen gange at finde lyst og overskud til sex… men nogen gange skal man bare gøre det – for følelsen bagefter er jo dejlig !

    Mit råd (lyder mega nederen og skrive sådan) men anyways:

    1 nat minimum 1 gang i måneden – helt og aldeles børnefri. Tag ud og spis eller bliv hjemme, det er lige meget bare i er sammen som kærester, og ikke som mor og far!

    Fif: I kan evt. skiftes til at planlægge jeres date, og på den måde overraske den anden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

    Jeg tror der er rigtigt mange par der gennemgår en sådan fase, efter at have fået barn. Vi har gjort det efter begge to (min mand er nu steriliseret

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lika

    Jeg har desværre intet klogt svar, men jeg synes at du er meget hård imod dig selv og den måde du omtaler dig selv på. Du har altså ikke haft det nemt og derfor har du heller ikke været nem at omgås. Det skal du lære at acceptere og gør det måske allerede, men jeg bliver ked af det indeni når jeg læser hvordan du omtaler dig selv ift fx Svenne. Hvor du er skurken og han superman. Måske har han heller ikke været typen, der er særlig nem at være sammen med altid – sådan er det jo bare. Men I og det har vi jo alle hver vores fejl. Du skal hvert fald ikke skylde det hele over på dig selv.

    Masser af tanker og kram herfra. Jeg håber, at fremtiden vil gøre det hele nemmere for jer alle.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna LS.

    Alverdens held og kærlighed til Jer <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina Rønnebech

    Kære søde dig, det har været absolut fantastisk at følge dig i så lang tid. Det har været uvurderligt at kunne spejle sig selv i noget af det du har skrevet og kunne tænke “Hey jeg er faktisk ikke alene om at have det sådan her”. Jeg har ikke meget tilovers for folk som sår usikkerhed i andre, særligt ikke dem der ikke engang tør stå ved det…. Jeg har egentlig mere ondt af den person, da vedkommende må være meget usikker på sig selv og sine omgivelser.
    Du skal ikke være bange for at søge hjælp, og det skal du gøre med din familie og når i har fået hjælp og er kommet videre kan i gå fra hinanden der, hvis det stadig er aktuelle tanker, men ikke får i har kæmpet med professionel hjælp. Det er stærke mennesker der tør søge hjælp og kæmpe for deres kærlighed.
    Fra mig får du en masse varme tanker, alle de kram du kan bruge og jeg håber inderligt i finder modet til at kæmpe <3 Det er det værd <3 knus og kram <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Prøv at tjekke PREP ud, det virkede for os. I Norge giver Staten PREP gratis til alle førstegangsforældre, fordi det er bevist det gør forældrene gladere og får dem til at blive sammen.

    De udbyder det bl.a. på Center for Famileudvikling og på http://www.parkursus.info/webshop/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Henriette

      Og det kan fås med tilskud, hvis man tjener under et vist beløb :-). Min kæreste og jeg var på det hos Center for Familieudvikling, og gav kun 500 kr, fordi vi tjener under 500000kr pr. år. Og kurset er supergivende! Pøj pøj med forholdet, Trine – pas på hinanden og på dig selv.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Kære du!

    I kan komme igennem det!

    Vi har været igennem abort, utroskab x 2 (ham), hjerteoperation (mig), dødsfald i nærmeste familie, almindelig kedsomhed, mega lidenskab, fødselsdepression (ham) fra 2 måned baby var i maven til næsten 7 måneder efter han kom ud (trods HANS pres om at det var børnetid lige nu), strid jalousi (begge), diverse flytninger, jobs med aaaalt for meget overtid, ingen jobs, stor forskellighed (som vi ellers i alle foreløbende år så som vores store plus), svigerforældre-problemer, dårlig økonomi.. Åh ja, og så alt det andet der følger med at skulle gå fra at være først-i-20’erne-kærester-til-ansvarlige-voksne-kærester.

    Men ved du hvad?Vi klarede det. Ikke på grund af psykologer (selv om jeg nu, set i bagklogskabens ulideligt klare lys -hej kliché – synes det lyder ufatteligt smart!!), ikke på grund af naivitet og timelange bebrejdelser eller hævn – men ved at snakke sammen om hvad pokker der gik galt og aftale 100 % ærlighed. Det lyder frygteligt anstrengende, men hold nu op, hvor det virker. Og det gjorde det af med mistillid, jalousi og indestængt irritation og vrede. Nu siger vi hvad der foregår, indeni og uden for vores lille familie – kasse. Og jeg kan sige dig, hånden på hjertet, jeg er glad! Jeg er ikke fuldtids-lykkelig (for hvem fanden er det egentlig), men jeg er glad for, at ingen af os skred, de gange det har set allermest sort ud.

    Min mor sagde altid; “skrig, når du er gal, græd, når du er blevet såret, grin, alt det du kan komme afsted med. Livet er ikke altid nemt at forstå, men så længe du er i et forhold hvor der er flest af se gode dage, så er du i et forhold der er værd at kæmpe for”.

    Jeg sender dig mange kærlige tanker og håber på det bedste!

    Kærlig hilsen
    Mette (mor til Willi på 1 år)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har været der, og vi valgte at give op. Set i bakspejlet var det det klogeste for os, men den smerte jeg sidder tilbage med er enorm – både på vores børns og vores forholds vegne…
    Mit råd er at I skal kæmpe! Men I ved også selv, hvornår nok er nok. Jeg håber dog at netop jeres kærlighed holder!

    Kæmpe kram fra en relativt ny læser

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    I HEAR YOU!!!!! Sidder så meget i samme lortehul som dig. Nogle dage er gode, andre bare det rageste lort, hvor man pludselig tager sig selv i at sidde og google efter lortelejligheder i Ørestaden til en selv og sit barn. Spørger ofte mig selv, hvorfor jeg mon fik det barn, som jeg på een gang kan elske lige så højt, som jeg forbander alt det lort, som det også har påført mit parforhold og ægteskab? Hvordan jeg kunne gå fra ikke at kunne leve uden min mand til pludselig at drømme mig væk i ugentlige fridage som alenemor, hvor jeg den ene uge kan gøre som jeg vil, og den anden uge kan være fuld af overskud, glæde og rummelighed til mit barn. Rationelt tænkt, så ved jeg, at det i bund og grund handler om noget så basalt som frihedsberøvelse og at der bare ikke længere er plads til, at man kan være egoistisk. Alt havd mean selv føler og har behov for kommer i første række. Når mit barn har det godt, er glad, tilpas og smiler, så har jeg lidt tid til mig selv. Den tid bliver brugt på alt det, man har udsat de sidste dage og uger – og til sidst er der bare ikke mere tid til manden. Forholdet bliver forsømt, man holder sig oppe i det yderste af fingrene og stille glider man mere og mere væk fra hinanden. Men alle kloge venner og veninder siger til mig, at de første 3-4 år med børn altid er de hårdeste. Pludselig bliver de mere selvkørende, der bliver mere tid til dig selv og overskuddet til parforholdet og ægteskabet vender tilbage. Jeg tror på det, for jeg elsker min mand! Og jeg elsker mit barn! Jeg skal bare ikke have flere lorteunger 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Åh jeg har siddet med en knude i maven hele indlægget og tænkte “please de må ikke gå fra hinanden, please de må ikke gå fra hinanden”

    Håber virkelig I kan finde ud af der og komme ud på den anden side sammen.

    Ved ikke om man kan komme igennem det sammen, men tror på det. Og tror på, at hvis kærligheden har været der og man stadig holder af hinanden så kan den genfindes hvis begge er indstillede på det – og det lyder det til I er!

    Og jeg tror bestemt ikke på at der er meget der bliver lettere af at man går fra hinanden!

    Håber I finder ud af det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • uanset hvor I er i jeres forhold så husk at “græsset aldrig er grønnere” på den anden side ” og 80 % fortryder at de gik fra henanden …

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kender ALT til det ! Vi står i sammen situation. Hele møllen med deperssion til mor, krise for far og ingen kærlighed ! Den har ungerne taget og så har jeg nok heller ikke hjulpet med til at finde den i vores svære tid. Vi var faktisk gået fra hinanden men hvad fanden nytter det ?? Ingenting ! Så nu! Lige nu står vi bare på stand by! Med alle de sammen følelser som jer. Vi er dog blevet enige om, ikke at træffe nogen beslutninger lige nu. Vores forhold må være som det er lige nu, og så når vi har overskuddet og energien sætter vi alle sejl ind ! Måske der så bare ikke er mere tilbage der men så har vi i det mindste prøvet og kæmpet ! For kærligheden er der vi skal bare finde ud af hvor de leder hen.
    Håber du kunne bruge vores lille historie til noget <3
    Kæmpe kram til jer alle <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • A.K

    Har stået i Svennes sko. Elskede/elsker min kone, vores forhold var ikke længere passioneret, vi var bare gode venner. Min kone blev ramt af fødselsdepression og dette fik drevet alt energien ud af vores forhold, hun fyldte, alt. Alt i alt minder vores situation om jeres. Men jeg og vi ville ikke give op, vi var kommet så langt! ja gu, fanden fyldte hun, men vi arbejdede trods alt sammen om at komme ovenpå. Vi skulle over på den anden side og da vi kom dét, var det tid til at arbejde på vores forhold. Et forhold som var drænet af enhver form for passion, det var rent venskab. Vores forhold havde lidt under vores og hendes kamp, foruden at mangle passion, så manglede vores forhold ‘selvtillid’. Fordi vi havde forsømt vores forhold havde vi forsømt hinanden og os selv. Ingen af os havde selvtillid og følte os som skygger af os selv. Dét som ændrede vores forhold, var da vi begyndte at prioriete os selv, individuelt. Jeg fik et boost ud af at være omkring venner, til fodbold, playststation og poker aftener, i byen – og ja jeg flirtede med andre kvinder, men aldrig mere end det. Jeg havde behov for den bekræftelse det gav, for bagefter var jeg fyldt med selvtillid og en tro på, at jeg var lækker og god nok til min kone og vores forhold. Hun fik også luft til at finde tilbage til sig selv, og foretage veninde aftener, byture m.m. og har måske også flirtet? og den vej fået bekræftelse og anerkendelse, for pludselig gav det en effekt på vores forhold, vi fandt tilbage til os selv og dermed vores forhold. At vi har kunne overkomme dette bekræfter os i, at vi altid vil være mand og kone, uanset hvad. Dette gør at jeg elsker min kone endnu højere og jeg er glad for at vi tog valget om at kæmpe. Vores løsning blev genfindelse af os selv og derefter hinanden. Det kræver at man giver plads, aftaler hvis tur det er til en ‘fri’aften og/eller nogle super bedsteforældre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rosa

    Trine, vid at lige meget hvad der sker, så skal du nok klare den. Du er så sej, ærlig, kærlig og fuld af integritet, og det gør mig sikker på, at dit liv nok skal finde sin plads igen. For når man mister troen, må man gerne låne af andres, og jeg tror på dig.

    Jeg synes også, at jeg kan læse en del skyld og skam i dit indlæg over at have haft det skidt (tak for din ærlighed), men jeg tror ikke, at du ville ikke have haft samme dårlige samvittighed, hvis du havde været fysisk syg i de perioder. Lov mig at du ikke tror, at du selv har kunnet styre alle dine reaktioner. Du er et menneske, der har været igennem en rigtig hård periode og bare fordi den har været præget af psykisk sygdom, så betyder det jo ikke, at du bare kunne have taget dig sammen og gjort noget andet. Men det kan være svært for folk, der ikke har prøvet det at forstå. Jeg er sikker på, at du har gjort alt dit bedste som du kunne på de tidspunkter. Og det tror jeg også, at Svenne ved.

    Jeg hepper på jer, og jeg tror så meget på dit værd.
    Kh en trofast læser

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Jeg stod selv i nogenlunde samme situation for to-tre år siden.
    Min daværende kæreste og jeg havde fra starten et rimelig turbulent forhold, men ville alligevel gerne hinanden, og kort efter vi var flyttet sammen, blev jeg gravid ved et uheld. Vi besluttede os for at beholde barnet og startede allerede i parterapi under graviditeten.

    Men en svær barselsperiode med et lidt for lille og alt for ulykkeligt barn gjorde det definitivt af med den kærlighed, der havde været. I stedet udviklede det sig til skyttegravskrig, og vi var begge enormt ulykkelige og enormt frustrerede alt for længe. Lige indtil min X kort før vores søns 2 års fødselsdag sagde stop.

    Og ja, det har været forfærdeligt at skulle omstille sig selv til pludselig at være deleforælder og ikke se sit barn altid, hele tiden. Men hvor har det dog også været en lettelse! Og vores søn har klaret alle omstillingerne helt fantastisk. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at han trives bedre nu med to glade forældre hver for sig, end han gjorde i det hjem hvor luften var tyk af konflikter, ulykkelighed og vrede.

    Jeg håber for dig og din mand, at I kan finde hinanden igen. Men i min optik er det ikke en kamp der er værd at kæmpe for enhver pris.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Wauuu kan godt forstå der har været lidt stille på bloggen. Du har haft nok at tænke på. Har læst med længe nu og nikket genke dende og både siddet med tårer i øjenene af grin og gråd. Selvom jeg nu har to teenage børn og er gift på 16 år med manden jeg mødte da jeg var 16 år ( er nu 42 år) ved jeg også at der skal kæmpes for kærligheden. Man skal huske hinanden som par men også give tid og plads til at tage afsted alene hvis og når muligheden byder sig. De første par år som forældre er svære da man pludselig har fået en ny tidsrøver at forholde sig til. I mange af de andre indlæg er gode og brugbare løsninger men vigtigst af alt skal i tale sammen. Knus og kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    I medgang og modgang… Som man siger, jo mere modgang i går igennem sammen jo stærkere bliver jeres forhold NÅR (ikke hvis) i kommer ud på den anden side.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kender alt for godt følelsen og sidder selv i samme limbo. Jeg tror vi bliver ved med at kæmpe til vi simpelthen ikke kan mere og håber inderligt på vi finder den kærlighed igen. Del endelig jeres rejse til at finde hinanden og kærligheden igen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

    Jeg er en trofast læser, men har aldrig kommenteret før. Men puhaa det her indlæg ramte og det ramte hårdt! Jeg står nemlig i mere eller mindre samme situation. Du sætter ord på nogle følelser, som er svære at forstå og håndtere. Jeg ved ikke hvad løsningen er, men jeg håber på det bedste for jer (og os), hvad det end er. Til sidst Tak tak og atter tak for din ærlighed – selvom det er meget privat – som du kan se hjælper det mange at du sætter ord på de svære ting.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Den rigtige parterapeut kan hjælpe jer tilbage til hinanden igen, hvis i vil. Det er hårdt og nogengange lidt akavet, men det virker! Kæmp! Og når i så er ude på den anden side, så tag afsted hvert halve år eller bare en gang om året, til et lille brush up. Det er ikke sikkert i syntes at i behøver det, men det gør alverden til forskel alligevel <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rosa

      Det kan virke lidt skråsikkert. Måske er det ikke sådan for alle. Der er par, der bare vokser i hver sin retning og som ikke nødvendigvis blomstrer i parløb med hinanden hele livet igennem. Jeg håber for Svenne og Trine, at hvis de vil, at de finder hinanden. Og jeg tror du mener det samme. Men sådan en kommentar om, at det altid handler om vilje, kan måske få nogle til at få følelsen af, at de ikke var stærke nok og er fejlet i livet, hvis ikke parforholdet holder altid. Små kærligheder kan også have stor værdi, og et brud kan indimellem være rigtigt, hvis man over rigtig lang tid ikke længere gør hinanden bedre. Tror jeg på, men der er jo plads til at være forskellige 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte

      Du har fuldstændig ret Rosa, tror min besked virker skråsikker fordi jeg er dårlig til at formulere mig, for den er bestemt ikke ment sådan. Jeg er heller ikke af den overbevisning at alle par altid skal blive sammen for alt i verden og at hvis det ikke går er det fordi man ikke ville det nok. Det jeg mener er bare at man skal ville det 100% for at det overhovedet kan lykkes, og derudover at en parterapeut er et rigtig godt sted at starte forfra. Og jeg ved godt at alt vilje i verden nogen gange bare ikke er nok <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min kæreste gennem 2,5 år som jeg boede med, kunne ikke håndtere min mentale tilstand, som også resulterede i sure miner og gråd, så han valgte at sige stop. Jeg var en for stor forpligtelse for ham – vi var også kun 21 og 23 år på det tidspunkt. Det er knap tre år siden og nu har han barn med en anden. Det kan godt være hårdt at indse at ens mentale helbred var mere udmattende for ham end at have et barn, med en kæreste han kun havde kendt få måneder inden hun blev gravid, men heldigvis er han glad og vigtigere endnu: JEG er glad! Og jeg er kommet hel ud på den anden side.

    Det jeg vil sige er … Man er ikke i tvivl når nok er nok. Når begge parter stadig kæmper, så er det ikke nok endnu. I har min dybeste respekt for at kæmpe og jeg hepper på jer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Du er muligvis det sejeste menneske i blogland. Tak for din ærlighed og ægthed! Det er ufatteligt, at der er mennesker, der udnytter det. Det er ikke okay!
    Sender dig alle de bedste tanker, og jeg håber virkelig, I kommer igennem den her fase sammen og med kærligheden i behold. Jeg hepper på jer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Din situation lyder meget bekendt – og det er simpelthen så råddent, at få sit, ellers normale liv, vendt på hovedet og være den der sidder tilbage og er blevet kukkeluk!

    MEN mine råd er følgende:

    Når du har styr på dig selv og gør gode ting KUN for dig, så kommer overskuddet og kærligheden tilbage til familien.

    Husk morgen kys og krammer INDEN i stiger ud af sengen!

    Læg i ske på sofaen når avlet er kommet i seng:-)

    Det tager tid, at komme på den anden side – eller rettere en NY side, for tingene bliver aldrig som før!

    Jeg er i hvert fald blevet en anden – eller noget nyt er blevet tilføjet til mig.
    Men vi er kommet langt med de råd jeg skrev:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Giv det tid, hold ud, brug tid sammen alene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

    Kære Trine
    Hvor er det hårdt! Øv!!
    Om man kan komme igennem det? Tja… Det kommer an på, hvem man er og det man har med i bagagen, både den fælles og jeres hver især. Og du virker til – oveni alt det andet – at bære på en masse skyld. Selvfølgelig er du ikke meget for at hænge Svennes dårligdomme ud in public, det ville være noget illoyalt, og der er jo altid to til en tango – men ud fra ovenstående indlæg påtager du dig (for?) meget ansvar. Også selv om du er uden skyld i din angst, depression etc.
    Selvfølgelig har det været en belastning for jer begge og for jer som par – men shit happens; også uden man gør noget for det.
    Så væk med den skyld (i hvert fald den, du er uden skyld i!) og som flere skriver; parterapi. Virker det ikke, kan I sige til både jer selv og knægten, at I gjorde hvad I kunne og skyldte hinanden ovenpå den kærlighed, I har haft. Virker det, kommer I styrket ud – med stormskridt mod guldbryllup og børnebørn og en masse lykke.
    Men det er hårdt arbejde – det er hårdt at gå og hårdt at blive. Og på et tidspunkt bliver det lettere og livet fedt igen – ligesom shit er lykken også noget, der “happens”, når man mindst venter det.
    Lykke til – og masser af gode tanker til jer alle tre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er sej, Trine. Jeg kender dig slet ikke, men oplever at jeg ind i mellem bliver rørt af dine indlæg. Tak for din ærlighed. Jeg håber på at du og din familie kommer ud på den anden side snart!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lizell

    Jeg har aldrig tidligere kommenteret på nogle af dine indlæg, men denne gang er jeg NØDT til det!
    Jeg ved intet om at få børn, og hvordan det slider på forholdet… Men kæmp for S….!! Du beskriver en stor kærlighed, og når den er til stede i al elendigheden, er jeg slet ikke i tvivl om, at kampen er værd at kæmpe!
    Stod jeg i dine sko, løb jeg mod professionel guidance, så hurtigt de sko kunne!!
    De bedste ønsker til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Kæmp for kærligheden, det er alt hvad man kan gøre. Det er pisse hårdt at blive mor, blive en famile og holde op med tosomheden… Det er en kæmpe omvæltning, med gode og knap så gode dage… Tak for dit ærlige indlæg, jeg tror på jer! Hilsen en som også har været der…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krstok

    Kære.
    Jeg har lyst til st sende dig en trillebør med kærlighed.
    Jeg tror kærligheden vender jeres vej snart.
    Jeg hepper på jer

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Kontakt familieagdelingen i KBH – de har gode terapeuter der gerne vil hjælpe. Gratis!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Kære Trine

    Kæmp.
    Du er sej. Du er stærk. Det kræver styrke at blotte sig som du hér gør. Mit råd er at I skal kæmpe. Måske få noget professionel hjælp. Jeg er blevet forladt for 6 mdr siden af faderen til mine drenge på 2 og 5 år. Vi kæmpede med dårlige boligforhold, økonomi, nattesøvn, manglende fast arbejde, intet overskud til kærligheden. Men jeg kan forsikre dig at alternativet er endnu mere håbløst! Tro mig. Dette mareridt ønsker jeg for ingen.
    Kæmp.
    Hilsner fra Marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    *Kæmpe kram* :heart_eyes:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Kæmp! Så skal I nok klare den. Mit bedste råd er: Se fremad, læg planer for fremtiden. Sammen. Ha’ drømme, masser af drømme. Sammen. Forestil dig, hvordan livet er, når du er 60 år. Ville det ikke være hyggeligst at være sammen med Svenne?

    Det er hårdt at leve sammen med et andet menneske hele livet. Selvfølgelig er der tidspunkter, hvor man bliver pisse træt af hinanden. – Men hvis I “grundelsker” hinanden, skal det nok gå. Intet bliver det samme, efter man har fået børn. Nu elsker man jo pludselig et andet mennesker højere end sin mand. Begge parter er pludselig hinandens nr. 2. Men at være nr. 2 er nu heller ikke helt skidt i den store sammenhæng 😉 . Jeg er blevet helt tilfreds med at være min mands nr. 2 – så længe vores datter er hans nr. 1, så vil jeg ikke have den plads. Ingen af os er perfekte, men husk, at I har lavet noget perfekt sammen, og det er værd at kæmpe for.

    Jeg ønsker jer al mulig lykke i JERES fremtid sammen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, I kan komme videre. Det er et skide godt udgangspunkt, I har nu. I har stadig kærligheden til hinanden, til familien. I har også en bevisthed om, at perioden har været hård. At I ikke vil fortsætte sådan. Det lyder til, I har VILJEN, og det oplever jeg (som parterapeut) er det aller vigtigste. Faktisk kan ganske få gange hos en terapeut gøre det, når viljen og kærligheden er tilstede <3 Kærlige tanker fra Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cille

    Hvor har du fået mange smukke kommentarer. Jeg er også imponeret over din ærlighed. Vi har alle været der, mere eller mindre.
    For os handler det om et fælles mål. Vi har i årevis levet på en sten, da min mand valgte at tage en ny uddannelse, HF først, så det ender med 7 år på su…. To børn og min løn (og jeg har svært ved at arbejde mere end 30 timer, pga sensitivitet). Det er og har været modbydeligt og i perioder hader jeg ham for hvad han trækker vores familie igennem af lidt egoistiske grunde, og når han så ikke giver sig 100 % på studiet og er nu kommet bagud så føler jeg han svigter os.
    Men jeg prøver at have øje på målet. Vi har fælles drømme og planer, og dette er en periode. Hvis han drømte om noget andet, tror jeg ikke det ville holde. Men i sidste ende er vi på vej samme sted hen. Og det holder mig til ilden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

    Det kan man, og det er fucking hårdt. Men man kan. God karma Jeres vej <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Kære Trine.

    Hvor er det modigt skrevet. I har været igennem så mange forhindringer! Dit forløb minder mig enormt om det min mor var igennem, da hun fik mig. Hun var SÅ presset og min far var SÅ ung! Mine forældre fik aldrig bearbejdet det og er i dag skilt. Og det var det bedste – for dem!

    MEN ‘hvor der er vilje, er der vej’. Når man tager fat i problemet, søger hjælp og taler sammen, kan man rykke noget.

    Det helt afgørende er at kærligheden stadig er der! Du håber og vil og hvis han gør det samme, er jeg ikke i tvivl om at I kan komme tilbage!

    Ræk ud til familie og venner, få noget terapi, nogle kærestedage hvor I får mulighed for at genopdage hinanden. Hør podcasts eller læs bøger, der behandler emnet og kan hjælpe jer på vej. Sørg for at I ikke står alene <3

    Kærlighed er det bedste i denne verden. Og dem eller det man elsker er altid værd at kæmpe for!

    You can do this! Al held og lykke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er ikke alene! Og det bliver bedre ❤️ Hvornår ved ingen – I skal kæmpe, skændes, blive sindssyge, kede af det, frustrerede, slås – men pludselig er der små lysglimt. Prioriter tiden og giv ikke op. Hvis du ved i hjertet hvad du gerne vil, så kæmp for det med alt hvad du har og 100% mere. Det er noget lort, men det bliver bedre, hvis du tør tro på det! God kamp ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Bliv i det, kæmp, og kom godt ud på den anden side

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor lyder det hårdt! Og dine tanker omkring det med at være bitter over alt det vores mænd kan og gør, mens man selv går rundt i babyfængsel, rammer virkelig plet hos mig. Jeg er virkelig en dårligere udgave af mig selv, når jeg er bitter

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

    Jeg kan desværre genkende meget af det, du skriver.

    Jeg tror, mange mødre, mig selv inklusive, har lært, at man skal sætte sit barn først. Du skriver det selv:

    “Alfred undtaget, naturligvis. Han har ikke manglet noget som helst. Han har fået alt, ligesom han skal. Og han har det godt.”

    Til gengæld lider forholdet. Og til sidst står man med et liv og en hverdag, man har skabt, men som man reelt ikke kan holde ud at være i.

    Det er jo absurd, et eller andet sted.

    Jeg prøver at få en mere, men har besluttet at det skal være mere på mine og mit forholds præmisser næste gang.
    Familiens præmisser, kan man måske kalde det. Vi skal jo alle sammen kunne være her.

    I sidste ende er det nok også bedst for barnet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    “The person putting you down is already beneath you…”
    Jeg læste dette indlæg og også indlægget om folk, der skriver grimme ting til dig og citatet poppede op i mit hoved. Jeg fandt det engang på Pinterest, som ellers er FYLDT med åndede floskelagtige citater med svar på ALT. Men dette hang ligesom ved og jeg tænker det selv, hvis nogen gør mig ked af det… Måske du også kan bruge det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • NH

    Vi har været forbi familierådgivningen som er et gratis tilbud fra Københavns kommune. Det kan jeg virkelig anbefale! Min mand strittede imod alt hvad han kunne, men han havde heller ikke bedre ideer 😉 Google it.

    Vi arbejder stadig, og jeg har det på samme måde… Hvornår har man kæmpet længe nok? Når man ikke kan mere, eller det går ud over ungerne…

    Kh og held og lykke.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • justlove2ndhandbyleneb

    Pas på hinanden, og så må du ikke føle dig skyldig i, at du har været syg. Det er jo ikke noget du kan gøre for. Parterapi kunne måske være løsningen for at finde ro og balance jeres forhold igen, men ting tager tid og accepter dette, også at kærligheden til hinanden forandre sig, og livet går op og ned, og det kan også styrke et forhold, selvom det er svært når I står midt i det.

    Pas på hinanden. Smil Lene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Maria

    det tror jeg godt man (og sikkert også jer) kan. Det kræver tid, hårdt arbejde og åbenhed overfor hinanden.
    Herhjemme kom vi ikke igennem det – og selvom nogle ting blev meget nemmere (da den dårlige stemning forsvandt) – så er det en kæmpe sorg, at ens barn er blevet ‘skilsmisse-barn’…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

    Respekt for din ærlighed ! Og respekt for jeres kærlighed og familie. Ham Albert er sgu den sødeste og kønneste blog-dreng. Kh

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanett Hansen

    Må jeg ikke anbefale jer at tage på et Prep-kursus hos Center for familieudvikling. Det er ikke par-terapi, men derimod et kursus der giver par redskabet til at overkomme og håndtere de udfordringer man møder i sit parforhold. Alt sammen med henblik på at sørge for at børnene har stabile familier at vokse op i.
    Har selv været der og det var VIRKELIG lærerigt og givende. Tog aå mange ting med derfra.
    Og det gode er at der ydes økonomisk støtte hvis man har børn under 18 år, så selv med en stram økonomi er det muligt at komme afsted.

    Gør noget, men gør det ikke kun helbredende. Gør det i lige så høj grad forebyggende.

    Se her: http://www.familieudvikling.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Marie

    “Alt det de går og siger, om at intet varer ved. Det er ikke sådan det bliver for efter kærlighed, kommer mere kærlighed”

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har selv to små børn og har selv været sygemeldt knap halvandet pr med stress og angst. Vores liv føltes som ren overlevelse, som foregik i det dybeste sorterere hul med en stor metal dyne over hovedet. Men jeg kan huske, at jeg tænkte, at hvis vi skal komme igennem dette her, og om på den anden side, skal vi huske at KÆMPE SAMMEN og ikke MOD hinanden. Så det var en ret bevidst valg jeg tog mig. At vi skulle være sammen om alt det svære og være enige om, at vi var pressede. At det ikke handlede om OS to som kærester, men forælderrollen og at det var PIS hårdt.
    Hvis man har svært ved at kæmpe sammen, og glemmer hinanden, så opsøg en terapeut. Parterapi. Som kan hjælpe jer med at I får øje på hinanden igen. Ser og hører hinanden. Og ja, som der er blevet skrevet i en af de andre kommentarer, så skal kærligheden vælges hver dag. Og kærlighed er også at være sammen i orkanens øje.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hårde tider.