PIERROT LA LUNE.

MORSKAB – er det virkelig så hårdt?

Har lige læst det fineste indlæg hos Den Smukke Nybagte Mor.

Det er nærmest et forsvar, og jeg elsker den måde Emilie får svaret tilbage på de, garanteret, vanvittige kommentarer man kan få fra folk der sidder ude i cyber med hævede pegefingre.

At Emilie lige er blevet mor er ingen hemmelighed. At man også (over)lever på ren lykke og en pæn portion adrenalin i ugerne efter, er heller ingen hemmelighed.

Jeg kan kun gisne om, hvordan tonen har været i kommentarer eller bemærkninger til hende. For hvorDAN kan hun dog være så overskudsagtig? HvorDAN kan hun dog BLOGGE? Og så HVER DAG? Og gå UD?? Og være til damefrisør, gå ture med barnevognen? Se så godt ud?

Altså, nu skal I høre. Emilie er jo lidt typen, som ville se fantastisk godt ud med selv de største poser under øjnene, i udslidt nattøj og med 9 måneders udgroning. Men hvis man har læst med hos Emilie INDEN hun fik et barn, så vil ingen undre sig over, at Emilie har beholdt sit positive sind, efter ankomsten af den lille. Og at hun nok ikke ville være typen der spærrede sig inde i sin lejlighed og bare stille og roligt lod sig selv nedbryde af motherhood’et. Næh.

Der er simpelthen så stor forskel på, hvordan vi hver især reagerer på at føde et barn. Her henviser jeg i øvrigt også til en af de kommentarer, hvori det fremgår – at man nok også har det en hel del lettere efter et kejsersnit, end efter en vaginal fødsel. (en lidt fræk kommentar, synes jeg – her vi lidt ude i det der med at man kun føder ‘rigtigt’ via missen, og at Emilie derfor er sluppet ‘billigt’.

Jeg tror nu, at hverken det ene eller det andet ville ændre på, at et positivt menneske, som har haft en så dejlig og positiv indstilling under hele graviditeten, også klarer den første udmattende tid en del bedre, end f.eks yours truly.

Det er helt utroligt, at jeg ikke har fået en eneste dum bemærkning omkring min pessimistiske tilgang til hele det her baby-vanvid. Men at Emilie skal punkes, for at være for overskudsagtig eller for glad? Er vi simpelthen der, hvor vi ikke kan rumme hinandens glæde længere? Siden hvornår er vi begyndt på sådan noget?

Er det sådan noget med, at andre helst skal synes noget er hårdt, bare fordi vi var mange som selv fik det på den måde?

Nu kan jeg selvfølgelig også se i kommentarfeltet på indlægget, at rigtigt mange mennesker er på Emilies side. Og det glæder mig. I stedet for at være typerne der elsker forudse hvilken forfærdelig skæbne der venter hende liiiiiiiige rundt om hjørnet. Hun begynder helt sikkert snart at græde, brystbetændelsen er just waiting to happen og, og, og.

Jeg prøver virkelig på, ikke at smitte andre med min egen pessimisme. Bare fordi jeg selv synes noget er hårdt, eller fordi jeg har et barn der er ældre end andres, og VED at der er tider hvor man er nedbrudt, så er det altså ikke noget der skal kastes i hovedet på en gravid eller en nybagt mor. Det er simpelthen for unfair.

Jeg elsker at jeg herinde har skabt et rum, for ligesindede – dem der ikke synes at morskabet altid er en dans på roser. Men jeg elsker også at jeg kan gå andre steder hen, hvor der hersker positivitet og optimisme. Det gør der bl.a hos Emilie, og jeg kan på det kraftigste anbefale at kigge derind for tiden. Det er et skønt sted at læse med. Især for pessimister!

30 kommentarer

  • Sabrina

    Hørt! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg fik Kejsersnit. Det var noget lort. Kunne ingenting. Måtte ingenting, men da jeg var kommet mig over det, havde jeg den mest fantastiske barsel den første tid. VIRKELIG. Alle tror at min barsel var skod og at jeg ikke kunne glæder mig over andres lykke…Det er ikke rigtigt. Jeg ELSKEDE min barsel. Min barsel varede 10 måneder. Det var skønt. de kommende 5-6 måneder der gik med at vente på vuggestueplads var knap så skønne.

    Jeg under ALLE et overskud. Og jeg synes Emilie er så dejlig at følge. Og selv om hun oser af lækkerhed, så er jeg helt sikker på at hun ikke er for fin til at dele med os når tingene ikke går så glat. HUn gør det bare på sin egen smukke måde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Hvor er det fantastisk at du støtter Emilie!

    Jeg er selv højgravid og går og venter på at sønnike titter ud en af dagene. Jeg vil så gerne være overskudsmor der går til frisøren direkte efter fødslen, men frygter at blive en af dem der synes det er megahårdt altid.

    Men uanset hvad, så VIL jeg ikke være en der ikke kan rumme andres glæde og at der er forskel på både barsler, babyer og fødsler.

    Og elsker at kunne læse med om livet med baby hos både Emilie og dig og følge jeres herlige små drenge.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er meget enig med dig. Er selv den glade (og en anelse trætte) mor til 3 dejlige børn der ikke har sovet deres tid væk som spæde. Jeg er hende der altid har faret rundt i mødregruppen med vågne børn mens alle andre har haft sovende børn. Da jeg blev mor for 2. gang til tvillinger fandt jeg ud af, at det slet ikke er så dårligt med de der mødre med børn der sover en masse for det er nemlig skønt med en hjælpende hånd og min erfaring er, at der gerne deles ud af overskuddet med andre(s) børn, så mon ikke det bare skal være sådan ;-).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, jeg synes også den der “det var også fordi du fik kejsersnit”kommentar var streng. Både fordi den lissom underminerede det overskud Emilie udviser, men også fordi den lugter kraftigt af “du har ikke født, hvis det var kejsersnit”.
    Undskyld mig, men hvis et kejsersnit ikke er en fødsel, hvad fanden er det så? Det er ikke en VAGINAL fødsel, nej, men fødsel er sgu da for helvede det event, der bringer et barn til verden! Om det så kommer ud af et forboret hul, eller et, der blev lavet med skalpel og hænder – det er stadig en fødsel!

    (Kan man læse mellem linjerne, at jeg har fået kejsersnit? 😛 To gange (og en tredje coming up) pga for smalt bækken og produktion af børn i +4 kilos-klassen. Første gang akut, anden gang planlagt og jeg var da ikke mindre medtaget anden gang – det var bare på en anden måde! Når man så ovenikøbet har et barn i forvejen, som man ikke må eller kan løfte de første MANGE uger, så er det faktisk ikke brandsjovt. Og så har jeg ikke engang tænkt mig at fortælle om de 6 uger med hjemmesygeplejerske 2 fucking gange om dagen, med dertilhørende stavnsbinding, fordi der gik infektion i arret! Bliver sgu lidt harm når folk tror, at kejsersnit bare er “den nemme løsning”!)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helt enig – jeg har prøvet begge dele; planlagt KS med den ældste og almindelig fødsel med den yngste og var altså væsentligt mere medtaget af kejsersnit end af den almindelige fødsel. Det gør fandme skideondt bagefter at have fået skåret maven op… Efter den almindelige fødsel gik der ikke en halv time før jeg hoppede rundt i totalt “wooooow-ekstase” over, hvor “nemt” det var i forhold til det rådne kejsersnit.. Pointen der er egentlig nok at ingen forløb er ens, og selvfølgelig er almindelige fødsler også hårde, men kejsersnit er sgu ikke for sjov :-/ hvilket jeg også har skrevet på hendes indlæg.. Folk har sgu så travlt…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg er ny på din blog.. Men er da nysgerrig på lykkelig mor Emilie, nogen der kan linke til hendes blog?

    Og det der med at have det nemmest efter et kejsersnit, WTF!!!? Jeg fødte tvillinger (ja FØDTE) nr. 1 blev født vaginalt nr. 2 i akut kejsersnit med mig i fuld narkose… Nemt???? NOT! Man kan jo knap nok vrikke med øreflipperne uden det føles som om man bliver revet op igen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Du skal blot trykke på teksten øverst, det fungerer som et link 🙂

      Der hvor der står ‘Den smukke nybagte mor’ 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Super

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Følger os med hos Emilie og jeg syns bar hun er pisse sej! Har da os tænkt, at det imponerende, hun kan gå til frisør, tage ud osv allerede… men på en positiv måde.. Syns bar det skide godt hun gør det og dejligt at læse, hun er glad og tilfreds med den nye tilværelse… 🙂

    Syns det super godt at læse med både her, hos Emilie og andre steder.. Vi oplever allesammen motherhood forskelligt, og det skal der være plads til…

    Kh

    TrolliMummy på http://www.morihverdagen.blogspot.dk (en helt tredje måde at opleve morlivet på) 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Word !!

    Det at blive mor, har helt klart været noget af det hårdeste jeg nogensinde har oplevet. Til tider er overskuddet stort og jeg når alt (bad, børste tænder og spise)…. Andre gange er jeg slået tilbage til start og overvejer at sælge ham på den blå avis… I min verden skal der være plads til begge dele – ville ønske at jeg altid var overskudsmor – virkeligheden for mig er bare en anden.. Synes det er så vigtigt at man kan sige/skrive præcis hvordan man har det, uden at folk stiller spørgsmålstegn ved det. For hvem er vi til at dømme hvad der er rigtig eller forkert – vi er alle forskellige og alle børn er i den grad forskellige…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lulu

      Double WORD !
      Jeg kan godt lide at din “alt” rummer bad, børste tænder og spise. For mig er det “spise og tisse”

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kamilla

    Hvor bliver der dog sagt kloge og fine ting på denne blog. Både i indlægget og i kommentarerne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har ikke læst så meget med på Emilies blog endnu. Man bliver jo ofte draget af sine modsætninger;) Selvom det bestemt også kan være rart at være blandt ligesindede.
    Jeg er enig i, at der er så stor forskel på, hvordan man oplever sit morskab – OG der er forskel på babyer. Derfor skal man også passe på ikke at tolke andres positivitet og glæde som uærlighed. Jeg ville ønske at positivitet smittede lige så meget som pessimisme. Desværre synes jeg ofte, det har tendens til at skabe jalousi eller misundelse, som det er tilfældet her for Emilie. Det er ærgerligt. Omvendt skal der også være plads til at få afløb for sine mor-frustrationer. Dem er der masser af ind i mellem.
    Synes dit indlæg her er rigtig godt:) Jeg kan godt lide at følge med her, selvom jeg måske bedre ville passe ind hos Emilie…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Og man er jo også yderst velkommen til at læse med begge steder 🙂 jeg er glad for at du bliver hængende! Det må næsten også betyde, at du kan læse mellem linjerne, at under al pessimismen, findes der et positivt menneske der rent faktisk synes det de MØG fedt at være mor 🙂

      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kan jeg helt sikkert! Det skinner tydeligt igennem for mig:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes faktisk, det er lidt sjovt, at du er så vild med Emili. Jeg læser ikke selv hendes blog, fordi den for det første indeholder alt for meget reklame til min smag, men også fordi den nemlig drypper af optimisme, og det kan jeg som inkarneret pessimist simpelthen ikke holde ud at være i nærheden af. Jeg får simpelthen mindreværdskomplekser af at skulle læse om, at livet for nogle (åbenbart?) er en kontinuerlig dans på roser, mens jeg som regel har morgenhår hele dagen og spiser ostemadder til aftensmad, fordi jeg er røvfattig… Og jeg har ikke engang et barn.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      For mig handler det nok om, at hvis jeg udelukkende læste blogs med samme koncept som min egen, så ville jeg simpelthen blive vanvittig.

      Jeg kommer jo ud med egne frustrationer på siden her, og derfor har jeg nok et behov for at læse om en anden stemning andre steder.

      Tror jeg holder af personerne bag de få blogs jeg læser – på trods af jeg kun kender få af dem personligt – så jeg har nok ubevidst valgt at læse blogs der hver især rummer noget forskelligt, fremfor kun at læse en række brokke-blogs.

      Ved faktisk ikke hvorfor jeg følger med hos Emilie, det gør jeg bare. Jeg kan godt lide stemningen. Og reklamerne ser jeg gennem, de er så stor en del af blog-verdenen, og jeg har ret nemt ved at scrolle over dem og videre til mere personligt indhold 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      I øvrigt ligner din dag min ret (uhyggeligt) meget. Både med håret, pengene og osten!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hørt!

    Og gider ‘folk’ i øvrigt ikke lige stoppe med det der overskudsord? ‘Neeej, har du bagt boller?? Hvor er du bare overskudsagtigt’. ‘Frisør med baby, siger du? Hvor er du bare overskudsagtig’.
    Please stop. Måske er man typen, der FÅR overskud af at bage boller eller gå til frisøren. Men ‘uh, hvor er du overskudsagtig’ lugter af noget grimt og fordømmende, og jeg er pissetræt af det ord.

    Det var bare det. Kys kys

    PS: Lortemor, ELSKER din blog! Det er fandeme overskudsagtigt at være offentlig pessimist 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Sad netop og snakkede med kæresten om det her igår!!! For føj hvor er jeg selv blevet punket, som sødeste Emili, om at det virkelig ikke kunne passe at det var så nemt at blive mor! Har oven i købet en ret tæt veninde som blev skide sur på mig da hun fik barn fordi hun følte det var meget gårdere end jeg havde givet udtryk for!! What?? Det er så tåbeligt! Enhver fødsel, også kejsersnit som min egen, graviditet og liv som mor er helt og aldeles individuelt og forskelligt!! Jeg var skide heldig at få et nemt barn som sov godt, sådan da, ammede uden de store problemer og er glad for min rolle som mor! Altid! Selv når det er hårdt! Støtter dem som ikke syntes det er så nemt, for det har jeg overskud til. Men kan mærke at overskudet daler når jeg så får en på siden for netop at have overskud! Tak fordi netop du, som jeg elsker at læse med hos (!!) tager Emili og os andre i forsvar!!

    Og nej, kejsersnit er ikke en dans på roser!! Og ja, jeg har født helt rigtigt, for mig ihvertfald!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dværgen

    Følger begge blogs – er dog nok mest til dig Lortemor (sorry Emili) ;o) Men er også flasket op med sarkasme og en hård, men kærlig tone, som ikke alle…læs nok mest min svigerinde har svært ved at tackle ;o) OG det skal så IKKE læses som en kritik af Lortemor… men bare at hun passer mit temperament bedst ;o)

    Anyway….skal skynde mig at sige, at jeg kun har læst et udpluk af kommentarerne hos Emili, og synes nu nok også de går over stregen. Men tog mig selv i at tænke, om de opstår fordi vi bare IKKE vil tro på, at nogen synes det er nemt at være mor?? Vi har sgu da alle prøvet at sidde overfor noget-katten-har-trukket-ind AKA nybagt mor og tænkt “du lyver, når du siger, det er det nemmeste i verden….. for du ser ikke sådan ud”!! Men er det ikke bare endnu et af de her selvopfundne kvinde onder om, at andre må ikke have det bedre end mig, alle skal synes det er hårdt, overskudsagtige (sorry…bruger fy ordet) kvinder magter vi ikke, osv, osv!!!???

    Bevares…der er sgu nogle af de nybagte mødre, som lyver sig til et rosenrødt billede. men hvem snyder de egentligt…sgu ikke mig det er helt sikkert ;o) Og kan bare sige, at har slet ikke det indtryk af Emili. Er selv nybagt mor…sådan da..eller måske ikke med en raket på 1 1/2 år. men har da været der. Og ja der var også plads til frisørbesøg, baby bio, cafe tur, tid med veninder mm. men det betyder jo ikke, at der ikke også var træthed og raketten udfordrede os. men vi tog os også bare tid til det andet…- og mener faktisk det er hvad Emili gør.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en god debat! Er nysgerrig for at læse kommentarerne hos Emilie, men orker næsten heller ikke en masse pegende fingre! De fleste har så travlt med at sige ting som “alle børn er jo forskellige”… Der er så stor fokus på børnene for os nye mødre, men jeg synes at vi glemmer at give hinanden skulderklap og huske at netop også vi er drønforskellige!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er for skøn. Dejligt indlæg. Elsker dig for det. Eller altså ikke sådan elsker, men ja, du ved 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] ville have skrevet noget meningsfuldt og personligt i forlængelse af Emilies, Trines og Annes fine indlæg. Men jeg er træt. Træt helt ind i knoglerne ovenpå en forlænget weekend […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] helt tæt på bloggeren. Hvis du ikke har læst dem, vil jeg opfordre dig til at læse Emilis, Lortemors og Annes indlæg. De er meget forskellige, heldigvis, og giver 3 forskellige billeder af den […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] sind har skinnet igennem. Hendes indlæg satte en del ringe i vandene ved blandt andre Anne, Ida og Trine, det er nemlig ikke ved alle (inklusiv her) hvor starten har været så […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] af input om det lette eller svære Moderskab her i blogland. Læs bl.a. med hos de dygtige damer Trine, Anne, Signe eller […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PIERROT LA LUNE.