#morgenudenfilter Se vores morgen!

RE: Ensomhed.

Jævnligt tikker der mails ind fra læsere, og de kan både indeholde ris, ros eller opfordringer.

Nu og da tikker der også mails ind fra søde mødre, der har læst med på bloggen, mens de på en eller anden måde sidder midt i en eller anden af de faser jeg har skrevet om på bloggen.

Langt de fleste emner i disse mails er ensomhed – og i dag har jeg besluttet mig for at udgive et af de svar jeg netop har sendt til en læser.

For jeg ved jo, at der er flere derude, der er lidt ensomme. Det der barsel kan være en kælling.

Jeg svarede:

Hvordan kommer man ud på den anden side? Ville sådan ønske jeg havde en opskrift på det, men det eneste jeg kan gøre, er at fortælle lidt om hvad jeg selv gjorde. Så håber jeg at der er noget imellem, du måske kan bruge?

De første par måneder af Alfreds liv, brugte jeg stort set alene. Selvfølgelig var hans far der også, men han arbejdede rigtig meget og han var ofte væk det meste af dagen. For mig startede ensomheden på to måder:

Der var det faktum, at hele mit liv var blevet vendt op og ned – at al min tid og energi skulle bruges på et barn. Han sov ikke ret meget i løbet af dagen, så jeg havde ikke de der timer for mig selv, hvor jeg kunne koble af og have lidt ego tid.

Fordi Svenne startede i praktik på en meget ung og festlig arbejdsplads, kunne han lige så godt have startet på uni, for der var masser af nye kolleger, fester og andet socialt. Det var som at blive slået i hovedet med en stol: alt det jeg sad og savnede, det fik han, og så sad jeg ellers bare derhjemme i joggingtøj og var sur og træt.

Det var ikke nemt for mig at komme ud blandt veninder, for jeg havde faktisk ikke rigtig nogen tilbage i København. Langt de fleste venskaber byggede på arbejde og eftersom jeg ikke havde arbejdet i byen, da vi havde boet i Aarhus i 2 år inden vi flyttede tilbage til Kbh, havde jeg ingen venner tilbage herovre, nærmest. I hvert fald ingen med børn.

Efter et halvt års tid blev jeg pisse træt at sidde og være sørgelig. Jeg fandt ud af, at det ikke var min kærestes ansvar at underholde mig og sørge for at jeg fik en eller anden form for social stimuli i løbet af dagen. Det er nemt at sige nu, men dengang var jeg virkelig, virkelig ynkelig. Og at jeg så i dag ved, at jeg i den grad var ramt af noget depression og efterfødselsreaktion, gør det nemmere at kigge tilbage og forstå hvorfor jeg var så ked af det hele tiden.

Men jeg tog den beslutning, at man ikke bare kan sidde og vente på at ens gamle venner får børn. Jeg så jo hvor mange mødre der gik rundt på Assistens hver eneste dag, samtidig med mig. Der måtte da være andre der var lige så ensomme som mig?

Så jeg skrev om det på bloggen, og faktisk skete der det, at jeg ad den vej mødte to helt fantastisk søde piger, den ene højgravid og den anden med en dreng der var et par måneder yngre end Alfred.

Vi lavede vores egen lille mødre gruppe, hvor vi mødtes en gang i mellem. Det var meget grænseoverskridende for os, at forsøge at skabe et venskab, når man slet ikke kender hinanden overhovedet. Men det lykkes! I dag ser vi stadig hinanden, og vores børn er pludselig jævnaldrende. Og vi får endnu et barn i løbet af sommeren!

Så det kan godt betale sig at opsøge folk. Selvom det er hårdt arbejde at få venner når man er voksen! Virkelig!

Noget andet jeg også gjorde, men som til dels kun, kunne lade sig gøre fordi jeg havde bloggen, var at jeg besluttede mig for at begynde at komme til nogle af de blogger arrangementer jeg blev inviteret til. På den måde mødte jeg andre mødre som bloggede, og vi havde alle det til fælles at vi havde børn.

Så også der fandt jeg pludselig nogle søde damer, jeg den dag i dag, betragter som venner.

Jeg ved ikke om det lyder som om, at jeg har fået hele mit sociale liv foræret i form af bloggen. Måske. Men egentlig handler det med om at udnytte en platform.

Jeg ville være blevet sindssyg (haha, det blev jeg jo også lidt) hvis ikke jeg havde formået at samle mig selv op fra gulvet. For mig var det slet ikke nok at være mor. Jeg havde virkelig brug for at være sammen med andre voksne.

Hvis du tør, så kig på dine muligheder. Går I til noget med andre mødre og børn? Er der en legestue i nærheden? Hvad med din mødregruppe?

Man kan få venner for livet, hvis man finder mennesker i samme båd. Der er intet der binder folk mere sammen, end børn. Så jeg håber virkelig du vil turde at opsøge de fremmede, ensomme mødre du møder på din vej 🙂

Kram fra mig!

Her er de tre søde unger, i vores hjemmelavede mødregruppe! Og vi har endnu én på vej!

20150304-094125-34885168.jpg

10 kommentarer

  • Maiken

    Jeg kom med i en terminsgruppe på Facebook gennem Minmave.dk. Jeg sås en del med nogle af pigerne gennem graviditeten. Og nu ses vi så med babyer. Mange af os har fulgt hinanden fra vi opdagede graviditeterne, og det er så dejligt. Det kan virkelig anbefales. Desuden ses jeg med nogle piger fra fødselsforberedelse og så mødregruppen, som jeg har været SÅ heldig med.
    Jeg har nemlig heller ingen veninder med børn, og generelt ikke en stor omgangskreds. Så det har betydet meget at finde ligesindede

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine B.

    Min kæreste og jeg flyttede fra København (hvor jeg er født og opvokset) til Esbjerg den 1. august, og jeg fødte den 27. Tanken om at være helt ny i en by jeg slet ikke kendte uden noget netværk overhovedet var suuuper skræmmende. Især når jeg nu ikke skulle og have mig et arbejde jeg kunne få et netværk igennem, men skulle starte med barslen. Jeg har dog hurtigt konstateret, at sådan en baby er en sindssygt god ice breaker! Jeg har været heldig og er havnet i en sød mødregruppe, men derudover har jeg mødt sådan nogle søde piger med babyer til babysalmesang (som efterhånden findes i ALLE kirker og har meget lidt med tro at gøre), babysvømning, babyrytmik osv. Selvom det kan virke uoverskueligt at komme ud af døren, er det bare om at komme afsted. Og så huske sig selv på, at alle de andre barslende kvinder jo heller ikke har noget at lave i løbet dagen, så de fleste er friske på at slå lidt tid ihjel sammen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er for sej!
    Dejligt med nogle rollemodeller til nybgte mødre…..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Freiesleben

    Min søn er 11 måneder nu. Og jeg kan virkelig nikke genkendende til denne
    Blog. Da min søn var 4 uger gammel flyttede vi til Stamford (USA) og da han var 4,5 måned videre til
    Houston Texas. Det var først i Texas at jeg satte alt ind for at finde nogle veninder. Nu har jeg lige holdt min
    Fødselsdag og kunne samle 13 voksne og 3 børn af god venner 🙂 det er ikke let at udstille sig selv som ensom. Men for mig virkede det. Jeg fandt mødre som vi ses med til bassens gymnastik, i parken og til baby yoga.
    Min oplevelse er dog at vi i Danmark er så frygtelig dårlige til at møde hinanden. Vi har hus i Valby og henover julen oplevede jeg kulden i Danmark i mere end en forstand. Andre mødre så skævt til mig hvis jeg forsøgte at starte en samtale eller spurgte ind til alderen på deres lille guldklump. I USA er andre mødre løbet over til mig, givet mig deres nummer af den simple grund at vi begge var mødre.! Helt fantastisk.!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan godt huske historien og synes, det er så fedt, som I fandt sammen! Jeg selv mangler egentlig ikke veninder, men tid til at se dem i… eller overskud til at prioritere dem noget mere! Gav min veninde en julegave med 12 datoer i det nye år, vi skulle ses – en i hver måned og så tre opgaver: Finde en koncert, et foredrag og en anden by at tage til – sammen 😀
    I december skrev jeg faktisk et indlæg (hvor du er nævnt øverst 😉 ) om veninder. Jeg fik nemlig helt uventet en ny veninde, selvom jeg slet ikke ledte 😀 Hvis du har lyst, kan du læse det her: http://www.drengemor.dk/?p=2256

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • J

    Et tilykke er da vist på sin plads

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Jeg kan virkelig kende mange elementer i dette opslag. Ikke at det har noget at gøre med børn. Men med ensomheden. Jeg boede sammen med min daværende kæreste i 1,5 år, han slog op med mig, og jeg har været alene i 8 måneder. Han er ude og feste og have det sjovt. Jeg er hjemme alene. Desuden har jeg enormt svært ved medicinstudiet, så jeg skal bruge ualmindelig lang tid på at fatte det anatomien, fysiologien osv. Han læser det samme (en årgang over mig), men har tilgengæld ret nemt ved det.

    Jeg savner en mand. Jeg savner veninder der også er singler. Jeg savner en at bo med. Jeg har ejerlejlighed og den egner sig ikke til at dele med andre end en kæreste.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • R

    Hvor fint 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, den barsels blues der. Jeg kender den så godt og jeg ved, at den kommer til at forekomme igen her i anden omgang.

    Min var især slem fordi jeg for et par år siden er flyttet til Sønderborg fra Ribe for at bo hos min kæreste og derfor ikke har noget netværk hernede. Jeg overlevede faktisk kun med netflix, kreative sysler og meget lange gåture. Og så seriøs shopping konstant, selvom vores budget ikke rigtig kunne tillade det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det fantastisk!
    Det er dejligt at se en stærk kvinde tage hånd om sin egen glæde, nogle der kan vise vejen for andre kvinder.

    Jeg håber i får hygget igennem i mødregruppen :smiley:

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#morgenudenfilter Se vores morgen!