PATVÆRK & MOR MAVER.

OPSAMLING

Har været på kontoret i dag. ‘kontoret’ betyder mit spisebord i køkkenet, iført nattøj og knold i håret. Alfred er desuden hjemme fra vuggestuen, da farmor er på besøg, hvilket skaber en masse hyggelige, men uhensigtsmæssige afbrydelser i arbejdet.

Men jeg fik en mail fra vores PR bureau, der gerne ville høre lidt mere om min historie ifht hvordan jeg egentlig landede på hos DBA.

Fik hurtigt sendt en utrolig lang mail med alle mulige oplysninger, og så gik det op for mig at jeg i virkeligheden også burde dykke lidt mere ned i min historie herinde!

Så jeg har simpelthen copypastet mailen, stavefejl und alles – og lad os så kalde det for et hurtigt indlæg der kan beskrive processen samt give folk svar på det spørgsmål jeg har svaret på aller flest gange de sidste mange år!

‘Hvorfor hedder du egentlig Lortemor??’

Jeg tog min studentereksamen på Th. Langs i Silkeborg i 2006, hvor jeg brugte ca. halvdelen af mine undervisningstimer på at købe vintagekjoler, sko og tasker på den amerikanske eBay side 🙂 I løbet af disse år eksploderede internettet og de første blogs begyndte så småt at dukke op. De viste sig at være et fedt alternativ til de dyre magasiner, og det tiltalte mig at man kunne komme om bag facaden og de retoucherede billeder og ‘følge’ en privat person. Så rykkede jeg til København i 2009. Begyndte så småt at læse endnu flere blogs og jeg oprettede en lille personlig blog i 2010. Den handlede mest bare om hverdagen, fortalt som små anekdoter og med masser af humor og ironi. Jeg arbejdede som butiksassistent og havde totalt krise over det, da jeg faktisk slet ikke brød mig om at servicere folk eller stå op og kede mig en hel dag. Bloggen og skriverierne var mit frirum, og langsomt begyndte jeg at bygge en ret solid læserskare op.
Da jeg blev gravid med Alfred ændrede min verdens sig i så høj grad, at jeg besluttede mig for at rykke mig væk fra livsstilssegmentet og over i det man i dag kalder for ‘Mommyblogs’ – Det hed det altså ikke dengang, og hvor vi i dag er så mange, jeg har slet ikke tal på hvor mange, var vi måske maks 10. Derfor var der også gode muligheder for at få en god omgang læsere. Nu er der flere hundredevis af bloggende mødre i DK!
Jeg gik en dag i Aarhus, hvor vi pga. studie boede i halvandet år – helt nygravid og tænkte ‘Kæft mand, jeg bliver en lortemor’ og pludselig slog det mig: Gud, kan man godt tillade sig at kalde sin blog for lortemor? Og netop den tanke ‘Aj, det kan man da ikke’ gjorde at jeg lige præcis fik lyst til det. Har nok altid været typen der gerne vil prikke lidt til folks opfattelse af hvad der er ok.
Således blev lortemor.dk født.
Det samme gjorde Alfred og derefter kørte bloggen bare afsted. Da jeg havde allermest tid og lagde masser af indlæg ud nåede jeg til et punkt hvor jeg havde 40.000 unikke læsere hver måned. Men det krævede for meget af min tid at holde den på det niveau. Især da jeg begyndte at arbejde igen. Så nu ligger den og veksler mellem de 25.000-30.000. Det er et perfekt niveau for mig.
Da jeg fik tilbuddet om at komme og arbejde for DBA blev jeg ellevild. Var netop ved at være færdig med et barselsvikariat i et røvkedeligt job, så jeg trængte virkelig til at blive udfordret. Og det må man sige at jeg gør hos DBA! Så den mail fra Sofie var som en kæmpe appelsin, lige ned i min turban!!
Det at blogge for en stor virksomhed med et så sikkert brand er 100 % anderledes end at blogge for sig selv!
Der er pludselig deadlines, planer der skal laves, indlæg der skal godkendes og en masse tråde der skal trækkes i samme retning. Derudover kendte jeg overhovedet ikke DBA’s følgere og læsere. Hvilket gør det enormt skræmmende at skulle prøve at tilpasse indholdet efter en målgruppe jeg ikke havde nogen fornemmelse af hvem var. Det gør jeg på min egen blog. Mange af dem har fulgt mig fra dag 1, og jeg føler at jeg kender de mennesker og kender deres præferencer.
Hvor jeg før sad og skrev indlæg om aftenen, med en fyraftens G&T så er et indlæg på DBA bloggen planlagt, redigeret, gennemtænkt, godkendt og endevendt. Det er noget helt andet. Jeg kan skrive indlæg på min egen blog på under 15 minutter – hos DBA kan et enkelt indlæg snildt tage 3-4 timer.
BTW! Så er jeg igen (takker og bukker) nomineret til Børn i Byen Prisen 2015. Sidste år løb dygtige Mette Marie jo med den, for hendes fine, fine blog Twinpeaks.dk. 
 
Jeg gad godt hvis du ville gå ind og stemme! Du kan gøre det lige HER 🙂
15_08_06_dbabloggen_1

10 kommentarer

  • Ditte

    Blot nyesgerrig fra en TOTALT blog-analfabet. Kan man virkelig godt leve af at have en blog med 30.000 unikke følgere? Eller som deltidsarbejde?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Det er nok en individuel ting, tror jeg? Jeg har aldrig levet udelukkende af min egen blog. Har altid haft en anden indtægt ved siden af 🙂 Men kender da et par dygtige bloggere, der tjener fint på en blog i den størrelsesorden. Det kommer an på ret mange ting. F.eks er der jo mange der kun lever af en SU. Så hvis man kan leve af de knap 6.000 kr en SU ligger på, så kan man også leve af en blog i den størrelsesorden. Jeg kan ikke 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Wauw hvor er du smuk! Du ligner sådan en man gerne vil have som veninde – du ser mild og rar ud ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Bliver helt rød i hovedet!! Tusind tak ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Du er simpelthen bare så pæn og naturlig!! Tak for alle de dejlige indlæg både her og på DBA. Læste lige det nyeste der og elsker hvordan du rammer alle de ting der betyder noget! Morgenkaffe og kaffe i det hele taget er simpelthen ikke til at spøge med – man må have sig en ordentlig maskine <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Er helt rørt! Tusind tak for de fine ord <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida

    Eeej det billede er bare så flot, jeg er vild med lige at kunne skimte lidt Wiinblad of måge porcelæn, uden det bliver for meget!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Gennem mit åbne vindue kan jeg høre, at en nabo har fyret godt op for Anne Linnets ‘Smuk og dejlig’. Alt imens jeg kigger på dette fine billede af dig. Det passer lige på dig: smuk og dejlig. Tak for en fin blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Det er virkelig pænt sagt. Bliver helt rørt! Tusind tak <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PATVÆRK & MOR MAVER.