HUSKER I AT DELTAGE I JULEKALENDEREN?

STATUS.

Alfred har nu været vuggestue-barn i over en måned. Jeg nyder det, han er glad – så alt i alt er del vel en ønskværdig situation for vores lille familie!

Med undtagelser som sygdom og en enorm udskiftning af personale på hans stue, samt en omrokering af børnene – så klarer han den sgu ret godt. HVER dag får jeg en glad dreng op, og HVER dag fortæller pædagogerne at han er en utrolig glad og charmerende dreng – der er helt vildt tillidsfuld og flirter på livet løs. Og så understreger de på kraftigste vis, at han har en god appetit.

Han sover meget usammenhængende, der er intet mønster i hans søvn. Men det er jo intet nyt hos mig. Siden han var 2 måneder, der kan det tælles på to hænder, hvor mange gange han har sovet en lur på mere end halvanden time. Han sover MAX en time ad gangen, to gange om dagen.

Hans søvn om natten har været rigtig dårlig i månedsvis. Han spiser HVER nat, og har gerne 2-3 opvågninger hvor han enten skider i bukserne, spiser eller bare gerne vil lege. I mange uger vågnede han og var dybt ulykkelig, hvor det eneste der virkede, var mad. Men først efter 30-40 minutters smerteliggråd. Det hele foregik nærmest i søvne, og så kan det være svært at gøre andet end bare trøste.

Det er for tidligt at sige om det er blevet bedre, men de sidste par dage har der været længere og længere mellem opvågningerne og han vågner ikke længere og er dybt ulykkelig. Han roder bare rundt i søvne – sover helst på maven med røven i vejret (forSTÅR ikke det er så lækkert for ham) der desværre betyder, at en tilhørende urolig søvn, resulterer i at han bare tosser rundt i vores seng og gerne udnytter hele madrassen i løbet af natten.

Det der med at spise om natten, har vi valgt bare er ok. For han er bare en sulten knægt. Og indtil videre, så tør vi ikke røre ved det, da vi bare er typerne uden rygrad, når vi er oppe 2 eller 3 gange om natten. Og lad mig allerede indskyde, at JA – jeg ved godt andre er oppe flere gange – og JA, andre har det helt sikkert værre – og JAAA, der sidder garanteret en eller flere, der gerne vil sige at vi ikke skal brokke os, for andre har børn der vågner 34 gange HVER nat og svinger sig i lamper eller drikker af toilettet…. Vi glæder os til han igen sover igennem, og måske bare skal have mad klokken 5, og ikke klokken 23, 03 OG 05. Punktum.

foto

Udover hans søvn og status i vuggestuen, så skal det handle lidt om energiniveau. Mit, that is.

Det er helt i bund. Jeg føler mig faktisk sådan helt depressiv. Jeg har aldrig haft en depression, så jeg ville ikke vide det hvis det var.. Men jeg er bare træt, og jeg føler slet ikke, at mine depoter bliver fyldt op. Uanset om jeg sover 4 eller 10 timer om natten, så er jeg bare i en kronisk træt tilstand.

Jeg tror egentlig ikke at der er noget, det er nok bare sådan det er at være mor. Men uanset hvad jeg gør, så er der bare ikke noget overskud på kontoen. Jeg får ikke svaret på mails, betalt regninger eller andre ting der kræver noget af mig. Og det er sgu ikke særlig hensigtsmæssigt. For det er vigtige ting meget af det.

Jeg tror svaret for mig er, at kappe de bånd der hiver i mig, mht ting jeg har lovet eller sagt ja til. Og så bare aflyse, tage en nej-hat på og så bare fokusere på de vigtigste ting. Min familie, venner og så det at få hele hverdagen til at køre rundt. Det er ikke normalt at være så udkørt hele tiden. Og noget skal blive bedre, ellers synes jeg det er super ærgerligt.

Det har været et langt efterår, og til dels tror jeg også at Alfreds sygdom og institutionsstart tog ekstra hårdt på mig. Og så lidt vinter-depression oveni, ikke? Dårlig blanding.

Men igen, så har det også været nogle gode måneder. Jeg har haft sådan nogle dejlige stunder med både Alfred og hans far. Vi udgør en stærk familie. Vi skal bare arbejde lidt mere på vores hverdag og på at få lidt struktur og gode vaner i hjemmet.

2

 

 

 

 

Skriv en kommentar

  • Maria

    Åhh, jeg synes altså også det lyder som om at i har haft en HÅRD periode med lillemanden. Og det gør det jo på ingen måde letter for jer at der findes folk ude i den store verden som har det endnu værre..
    Herhjemme gør vi det heller ikke meget i søvn om dagen, men til gengæld sover han (med få undtagelser) 10-11 timer i streg om natten, så jeg er godt tilfreds..
    Krydser fingre for at Alfred dutten snart beslutter sig for at give sine forældre et velfortjent break 🙂 Det fortjener i sgu..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Ej, ikke for at være den trælse mor med et godt råd, men vores datter vågnede også bare grædende og var dybt ulykkelig i en periode, og væltede rundt i sengen, så prøvede vi at putte hende i egen seng(hvilket mama her var meget imod) men det hjalp sgu.. Som om hun bare skulle have plads til at vælte rundt..
    Det er så bare min erfaring:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Han bliver puttet i egen seng, og så kommer han senere over i vores 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jana

    Hej Trine. Mht t sove så var min dreng også ligesom Alfred i dén alder. Vi gjorde to ting som vendte op op på det hele, det havde stor betydning. Vi skiftede blemærke. Den vi brugte sugede ikke nok hvilket gjorde at vores dreng vågnede af tung ble. Vi skruede ned for varmen så der kun er 17-19 grader i soveværelset. Det kølige betød rigtig meget. Ved ikke om det var nogen hjælp, måske ikke, men d r et forsøg værd 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Vi har også skiftet mærke til natten 🙂 og et godt råd mht temperatur! Vi har det i hvert fald ret varm i rummet!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Trine!
    Jeg kan virkelig godt forstå at du er presset og føler dig ramt på både den ene og anden måde. Det er hårdt at have børn. Det er fandme næsten endnu hårdere ikke at få sin søvn. Kombinationen af de to ting, skal man ikke kimse af… Det kan man virkelig føle sig depressiv over. Jeg taler af erfaring med to drenge hvor der er 23 måneder imellem. Den første dreng sov som en drøm, spise godt og græd aldrig (som faktisk i aldrig). Nr. 2 sov ikke, spiste konstant (ammede) og græd gerne uafbrudt mellem 16-19 HVER aften. Nu er den mindste 1,2 år og er så småt begyndt at sove bedre om natten og sover gerne ok om dagen. Han vil stadig gerne amme – dog kun om natten kl. 3. Om natten kl. 3 har jeg ingen rygrad, så der får han lov til at falde i søvn med en lille pat i munden (ja, LILLE.. de skrumper jo med alt det amning 😉 ).
    Min sundhedsplejerske sagde, at man som regel først tager beslutninger om at ændre rutinerne, når man er SÅ langt ude, at der ingen anden udvej er. Trives I ok med at Alfred spiser om natten endnu, så er det, det rigtige for jer.
    Ja, de tumler mega meget rundt når de sover. Det gør begge vores drenge endnu. Har sågar en veninde hvis dreng går rundt i søvne… Creepy! Men jeg tror det er en fase i barndommen.. håber ikke den bliver ved til de bliver teenagere, selvom det ville være et ømt syn 😉
    Kan virkelig godt følge dig i det der med prioriteringer. Man begynder at prioritere nogle ting (man ellers aldrig havde svoret at prioritere) anderledes. Det hører med til at være forældre. Det er ikke kun starten på et nyt liv for barnet. Det er starten på et nyt liv som forældre. På godt og ondt.. Heldigvis mest godt, selvom det kan virke utopisk til tider 😉

    Hmmm.. Min pointe med det hele er, at intet varer evigt. Heller ikke lortenætterne og vuggestuebakterierne. Hang in there! Det gør jeg 🙂

    Mvh Kia

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

    Åh Trine!
    Om du har en regulær depression kan jeg ikke udtale mig om, men (igen) så kan jeg 100% følge dig, mht det med energien! Min er først begyndt at komme igen, for jeg havde det nøjagtig som du beskriver det, i 2 mdr. tid, inden T startede i vuggestue… Det er drønhårdt, og ikke nok med det, så gjorde T akkurat som du beskriver Alfred gør, det er SÅ mega-lorte-hårdt, og nøj det satte en prøve på vores ægteskab – som heldigvis stadig holder max!

    Jeg håber inderligt at der er noget lys for enden til jer, at Alfred snart bliver gode venner med Ole Lukøje, at I får gode vaner og hverdagen ligesom bliver helstøbt – det drømmer JEG om (+ et vellønnet job, ha ha ha…)

    Mange Kram og god energi!

    – Maj 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh nej nu mistede jeg lige min “om en måned, så spiser Alvin nok ikke tre gange om natten mere…” :-), for det er hårdt, og han er jo kun 6 mdr. Pis og lort. Han er nemlig også bare pisse sulten!

    Ifht. udbrændthed eller hvad det nu kaldes, så har jeg selv været der. Aya var nok 14 mdr da det for alvor startede, og synes det varede længe, men Nicolai husker det (heldigvis) ikke som længe. Jeg havde mit studie, arbejde og Nicolai gik fra at være studerende til at have et fuldtidsarbejde, og vi skulle finde en rytme. Tror først den sådan rigtigt sad i skabet da jeg engang i februar grædende på cyklen tænkte over, hvad der var galt. For jeg var bare kronisk træt all the time. Også selvom jeg fik 10 timers søvn. Jeg havde planer om et andet studie eller helt droppe studiet, og der traf jeg en beslutning. Uvisheden var simpelthen dræbende for mig, og jeg havde brug for noget struktur, og med struktur skulle der også struktureres tid, hvor jeg kunne stresse af og lade op. For mig var det min træning. Mandag og onsdag kunne jeg træne, og så måtte Nicolai sige nej til dét han nu ellers fik tilbudt. sådan var det bare. Vi fik snakket en masse igennem og fik nogle “regler” for hverdagen, og for den sags skyld også weekenden. Madplaner, samvær, sport, paraftener minimum en gang om måneden, og det vigtigste: anerkendelsen af ikke at kunne være det hele – på én gang. Den altid glade mor, den søde forstående kæreste, den frække kæreste, den søde informative datter og svigerdatter, veninden der altid er klar på en kaffe, kollegaen der altid kan tage en ekstravagt, den gode studiekammerat som altid kan mødes, osv. osv. Og det hjalp sgu. Det er jo en process, men sommetider hjælper dét bare at få reflekteret en smule over tingene.
    Ting tager tid, og du er godt på vej.
    Og noget helt andet. Få evt. tjekket din d-vitaminstatus. Jeg var i ret stor d-vitaminmangel og det hjalp altså også på min træthed at tage d-vitamin.

    Du fortjener et kram herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Kæmpe kram for dén kommentar 🙂 håber da at Alvin lige er lidt bedre end Alfred!!

      Tak for fif omkring vitaminer, må hellere få det tjekket så. Har det som om min krop mangler et eller andet 🙁

      Et spa-ophold måske?? Hvor er det at det bliver en obligatorisk ordinering 12 måneder efter man har født? Synes da det ville være passende!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg tillader lige at blande mig i Sebrinas gode råd ved at stemme i med det med D-vitaminerne. De gør virkelig en forskel! Så bare kom igang med pillerne 😉 Det løser måske ikke alt, men giver lige lidt ekstra. Desuden kan jeg sagtens nikke genkendende til det du føler – børn er fanme hårdt arbejde.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Cecilie

      ENIG!! D-vitamin-mangel kan virkelig få en til at føle sig totalt udbrændt – det har en kæmpe betydning, meget større end man lige tror! Så skynd dig ned og køb nogle d-vitaminer. Jeg vil næsten love dig, at du får det bare lidt bedre 🙂
      Håber det hele snart bliver lidt nemmere for jer. Gode tanker denne vej fra i hvert fald 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Hej Trine.

    Du er helt sikkert ikke ude efter gode råd, men her kommer alligevel et. Jeg er ikke mor, men heldigvis moster til en lækker lille unge der havde nøjagtig samme problem som Alfred. Hun sov dårligt om natten, havde ofte dårlig mave og spiste midt om natten. Desuden vågnede hun var nat og skreg af ulykkelighed og blev ved i flere timer, såkaldte “night terrors” http://terror-night.blogspot.dk/.
    Lige indtil min søster begyndte at købe laktosefri mælk. Så holdt det op. Min niece er 2 år nu, sover igennem og er glad.

    Din blog er genial!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Åh, så har jeg jo hørt det der med at man ikke må give råd hvis man ikke er blevet inviteret til det og alligevel kan jeg ikke lade være… Er du stadig ledig? I så fald tror jeg måske også det kan have noget med sagen at gøre. Jeg mener, man har jo ikke rigtigt fri hvis man er jobsøgende, vel? (Har selv været der, kæft det var hårdt!) Foreslår motion og vitaminer (selvfølgelig ikke noget jeg selv gad, men tror sgu der er noget om det), og at definere præcis hvornår du “går på arbejde”, altså søger job. Pøj pøj!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Da Oliver kom ind at sove på sit eget værelse holdt vores natteroderi op. Han havde ikke længere brug for at spise om natten, og han var så træt efter at være startet i dagpleje, at han sov hele natten igennem. Det skal nok også lykkes for jer. Og mht træthed, så prøv at sove imens Alfred er i vs.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christiane

    Hvor er det dog en hård omgang du/I står i… Kender det desværre alt for godt!
    For et par måneder siden endte jeg med at tale med min læge om den sindstilstand jeg gik rundt med konstant – kunne ikke overskue noget, blev ked af det mindste, græd dagligt og kunne tænde totalt af på ungen over en latterlig småting mm…
    Hun var ikke tvivl om jeg skulle henvises til psykolog, og aldrig har jeg gjort noget så godt for mig selv som at tale med en professionel om det…
    Det er jo TOTALT legitimt at være kørt ned!!! – og psykologen var ikke i tvivl om at jeg var i en stresstilstand bl.a. qua den manglende søvn om natten.
    Han gav mig gode redskaber til at gøre min hverdag overskuelig, godt tankemønstre at holde fast ved når jeg blev modløs og generelt bare en snak om livet og en bekræftigelse i at de ting jeg føler er helt i orden.

    Nu ikke fordi jeg tænker at du skal til psykolog, men bare et lille pip om at det nogen gange er gavnligt at tage paraderne (læs: mine parader) ned og acceptere at man står en sindssyg situation…

    De bedste hilsner til dig og din familie…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

    Jeg synes de andre siger så mange gode ting, så jeg vil egentlig bare sende dig et kram. Jeg kender situationen lidt. Min Johanna på 13 måneder vågner også mange gange om natten (i nat holdt hun fest i halvanden time – men for en gangs skyld græd hun ikke, det gør hun ellers normalt). Og hun sover heller ikke ret meget i løbet af dagen… Det er lidt hårdt for tiden…

    Og så alligevel et forsigtigt råd. Sætter han sig op når han vågner om natten? Og hvordan har han det ellers med at ligge ned, når han bliver puttet til lur osv? Hvis ja (især til det første spørgsmål), så ville jeg nok lige runde en ørelæge med ham. Johanna viste sig at have væske på sit højre øre – og fordi hun var over et år valgte ørelægen at prikke hul og suge væsken ud. (jeg er GLAD for at det var faren der var med hende der og skulle holde hende fast – det er ikke sjovt at få prikket hul på trommehinden). Det har desværre ikke rigtigt hjulpet på nætterne her, men måske det vil hjælpe lidt hos jer?!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Ååååååhhhhhh hvor det hjælper at høre at man ikke er den eneste! Det er så skide hårdt med et barn der bare ikke sover sin tid væk, og folks kommentarer om, at han har da brug for mere søvn, tre kvarter er slet ikke nok……jamen tror I ikke vi gør alt hvad vi f…… Kan? Nå- så kom jeg da vist lige ud med det! Tak for den fedeste, ærligste blog – den redder tit min dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Kram herfra:-) Det lyder som om i har været hårdt ramt.

    Hvor er jeg glad for at høre vi ikke er de eneste der praktiserer ‘for nattefredens skyld’. Vi giver stadigvæk go’nat flaske og klokken 04.00 kommer han over i vores seng- (så sover han videre til 05.30-06.00)- ellers bliver det en time(r) lang kamp for at få ham til at sove igen. Alternativet er at vi står op klokken 04.00. OG det gider vi ikke.

    Jeg er ikke til alt det der børn skal og børn må/ikke. Vi gør som det passer os 🙂 i store træk. I hvert fald når det føles mere rigtigt for os.

    Og hvis du finder opskriften på struktur og gode vaner i hjemmet så del gerne. Herhjemme er det fremmedord pt:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina Baggers Boateng

    Jamen det er da mig der skal vinde, så min datters veninde (min bonusdatter) kan få den. Hun venter efter flere års prøvelser sin første 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HUSKER I AT DELTAGE I JULEKALENDEREN?