Mor fuck?

I want my bed back!

Vores historie omkring fælles sovning i vores seng er lang. Laaaaaang.

Da Bøffen var lille, betød det ikke noget, om han lå hos os eller ej, for han fyldte jo ikke alverden, og det var alle dage nemmere at række ud efter en tabt sut, eller ae lidt, så han faldt i søvn igen, end at stå op de 50 gange hver nat, og gå ind til ham i sengen.

Lige nu, falder han i søvn i egen seng, men KUN hvis vi ligger deri med ham. Og putning kan snildt tage en time, når man skal læse bøger, synge, fortælle og vende og dreje sig i søvn.

Så sover han gerne en 4-5 timer, inden han vågner og befaler at vi skal ind og sove videre hos os.

Rygraden er slappere end en 100 år gammel penis, og det er nemmere sagt end gjort, bare at tage en kold tyrker og tvinge ham tilbage i seng.

Han bliver dybt ulykkelig og han bliver desuden også mega vågen af al den utilfredshed. Der er ikke grænser for, hvad der skal leges med kl. 3 om natten, hvis ikke han får sin vilje.

Det er ret tydligt, at han forlanger vores nærhed i forbindelse med sin søvn. Og 2 års afbrudt søvn har også sat sine spor hos mig. Jeg vil gøre A L T for at få ro og sove videre.

Og stille et spørgsmål ud her, er det samme som at stille mig selv det: kender jo godt svaret!

Problemet er, at han er 1 meter lang, sover på tværs, stjæler min pude og river mig i håret. Sparker og klasker mig i hovedet med sine dumme klappe-kage-hænder. All night long.

Så måske det ikke er et spørgsmål jeg har behov for at stille, men egentlig mere en ventil jeg lige åbner op for her, fordi jeg har brug for at komme af med en frustration.

Jeg vil have min seng for mig selv, altså. Men mon ikke han flytter ud af vores, når han engang får en kæreste?

20150313-112427-41067321.jpg

Lampe fra Ferm Living, og billedet er fra Just Spotted.

25 kommentarer

  • Kamilla P

    Haha! Det er præcis samme situation herhjemme. Hun er bare snart 4 år :-/ Puttes i egen seng (hvor vi ligger i den, naturligvis), kommer ind til os efter 4-6 timer.
    Vågnede x 1000 hver nat som lille og var helt ulykkelig, hvis hun ikke havde vores nærhed – og blev derfor fast inventar i vores seng. Og er det stadig. Men også lidt hyggeligt. Hun ligger meget stille. Men altså. 140 cm seng er sgu snart liiiige smal nok 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Har I prøvet med en madras ved siden af jeres seng? Det virkede for os.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi har haft samme problem, men fandt en løsning ved at tage siden af tremmesengen og sætte den op af vores seng. I starten ville ungen stadig kun falde i søvn i vores seng, og så listede jeg ham (nogle gange) over i hans egen seng, når jeg selv skulle sove, men nu falder han faktisk i søvn i sin egen seng og bliver der det meste af natten, da jeg kan give ham nærhed ved bare at lægge en hånd over til ham og holde ham i hånden. Nogle gange kravler han stadig over til os i de tidlige morgentimer, men det er til at leve med. Det har virkelig forbedret min søvn ikke at være inden for sparkevidde, og samtidig får ungen stadig den ønskede nærhed.:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Simonsen

    Hej!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Simonsen

    Min IPhone har sit eget liv…nu har jeg to gange forsøgt at poste et svar her…manner!!
    Mit forslag er: Køb en ekstra box til at sætte sammen med dobbeltsengen…..
    Vi putter Laurits på 4 i egen seng hver aften, og næsten hver nat ber han om at komme ind til os….vi elsker at sove, så bare der er plads nok, så er han velkommen!
    Min lillebror som har to-årige tvillinger har udvidet dobbeltsengen med en ekstra seng….de sover fantastisk allesammen! Vi er enige om, at den tryghed vil vi gerne give vores unger…og man ved jo aldrig hvornår de gider for sidste gang, så nyd det nu!! ;0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sissel

      Ved du hvad, det synes jeg simpelthen var et godt svar! Sikke en god løsning !
      (Det skal ikke forstås sarkastisk, det var virkelig en god løsning) 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Vi har nøjagtig samme problem her. Godt nok er ungen kun godt et år – men den konstante afbrudte søvn er ved at gøre os til nogle rene sataner over for hinanden. (En lillebror i maven, som kan komme hvornår det skal være, gør ikke situationen mere overskuelig).
    Lige nu har vi forsøgt os med at slæbe tremmesengen ind i soveværelset igen og taget den ene side af (så vi kan ligge med hoved og hånd nede i sengen). Min sundhedsplejerske sagde, at vi skulle forsøge at undgå at flytte ham om natten, som vi ellers tidligere har gjort ligesom jer. Herefter blev resultatet at han bare sov i vores seng – hvor han vågnede lige så ofte og tilmed lå og nev mig i hånden det meste af natten.
    Men de sidste par dage har vi som sagt forsøgt det med tremmesengen – og det er faktisk lykkedes os, at han er blevet i tremmesengen indtil 04.30-05.00 tiden (hvor vi prøver at få ham til at sove videre hos os – som regel uden held). Men indtil han kommer over til os vågner han så ca hver halve til hele time – men er dog rimelig nem at få til at sove videre. Så håber han lige så stille også bliver tryg ved det – og begynder at tage nogle længere stræk. Er jo for fanden også mega synd for ungerne – de er jo også dødtrætte efter sådan en nat.
    Men hold nu op, det er så vanvittigt hårdt med børn, der ikke sover om natten. Og hold nu op, hvor ville man have meget overskud, hvis bare man fik sin nattesøvn (og ikke mindst ikke skulle stresse over tanken om ikke at få den).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Vores Olivia er fra 9. januar ’13, så altså ligeså gammel som Alfred og hun har ALDRIG-ALDRIG-ALDRIG været den store fan af noget som helst, der har med søvn at gøre. Vi er – måske – for nogle lidt hårde forældre på det punkt, at nattesøvnen er vigtig for os allesammen – og specielt for hende, da afbrudt nattesøvn ikke er godt for udviklingen. Da hun var 7 måneder og på det tidspunkt vågnede op til 15 (!!!) gange på en nat, tog vi tyren ved hornene og var meget konsekvente omkring, at hun skulle sove i sin egen seng. Det har båret frugt og det er kun hvis vi forstyrrer hendes rytme nu, at hun ikke kan finde ud af det. F.eks. da vi for en måned siden flyttede i hus, har far sovet inde på hendes værelse, for at hun skulle føle sig tryg. Det har nu givet fuldstændig bagslag og vi er faktisk i disse dage ved at vænne hende af med det igen… 🙂 Vi gør det, at vi om aftenen, når hun skal puttes, snakker om dagen og om hvad der nu skal ske. Altså, at hun skal sove selv og at hverken mor eller far kommer og sover sammen med hende. Vi snakker også om, at hun ikke skal komme ind i stuen, når hun først er blevet puttet, men at hun må kalde på os, hvis der er noget. Så synger vi sange osv., og putningen tager i alt ca. 10 minutter.
    Selvom hun kun netop er blevet 2 år, forstår hun alt. Måske I kunne prøve samme fremgangsmåde? Og så tror jeg bare, at det er vigtigt, at man holder fast, når man først har taget en beslutning om, at nu skal det være slut med at sove i samme seng. Ellers forvirrer det bare barnet og så kan man ligeså godt lade være 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alle mine børn sov hos os til de var mellem 7 og 10 år gamle og det var fantastisk – tænk på dyreungerne som først stopper, når de flytter hjemmefra…..De finder helt naturligt deres egen seng, når de er klar til det! 🙂
    Det er i hvert tilfælde min erfaring.
    Nyd det – lige om lidt skal kan konfirmeres;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene'

    Fatter simpelthen ikke, at I ikke stiller en seng op ved siden af jeres? Vi har gjort det med stor fornøjelse til begge børn og alle får deres søvn. Danmark er et af de eneste lande i verden, hvor børn ikke sover sammen med deres forældre – det er ikke raketvidenskab! Prøv evt. at Google, god fornøjelse 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    En jeg kender temmelig godt, kom i søvne til at bide sin søn hårdt i inderlåret.
    Sønnen og hans mor vågnede med et kæmpe skrig og en skidebalde uden lige.
    Farmand var næste dag så flov, at han hentede Lillemand ekstra tidligt fra børnehaven, han havde nemlig behov for at forklare bidemærkerne overfor personalet.
    Så nu ved du hvor galt det kan gå :joy:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke FM

    Hjemme ved os falder de snart 5årige i søvn i egne senge, men med meget stor sandsynlighed ender de begge i vores seng i løbet af natten.
    Nogen gange kun 1 time inden det er tid til at stå op andre gange efter få timers søvn i egen seng.
    Jeg er overbevist om at de ike gider ligge mellem mor og far når de enagng bliver større, så jeg nyder at de gider lidt endnu.
    Madras på gulvet har vi prøvet – det gad de ikke:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Mon han flytter ud vores seng når han bliver voksen? Det spørgsmål stiller jeg også mig selv

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Mon han flytter ud vores seng når han bliver voksen? Det spørgsmål stiller jeg også mig selv

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Vi endte med at udvide vores seng fra 2 til 3 madrasser, så kunne vi alle 3 sove sammen, men i hver vores seng.. jo Tak… går bestemt ikke ind for tud dig selv i søvn metoden. tænker hvis de små står så fast på, at ville sove hos mor og far må det være et reelt behov hos barnet, som skal tages alvorligt.. det er en vestlig opfindelse det der med, at sove på hver sit værelse og hånden på hjertet, så er det altså også meget hyggeligt, at ligge sammen og sove.. hvis der altså er plads til alle selvfølgelig.. skal lige tilføjes, at både ældste (8) og yngste (3) er rykket ind på deres fælles værelse og sover nu i deres fælles seng hele natten

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Vi endte med at udvide vores seng fra 2 til 3 madrasser, så kunne vi alle 3 sove sammen, men i hver vores seng.. jo Tak… går bestemt ikke ind for tud dig selv i søvn metoden. tænker hvis de små står så fast på, at ville sove hos mor og far må det være et reelt behov hos barnet, som skal tages alvorligt.. det er en vestlig opfindelse det der med, at sove på hver sit værelse og hånden på hjertet, så er det altså også meget hyggeligt, at ligge sammen og sove.. hvis der altså er plads til alle selvfølgelig.. skal lige tilføjes, at både ældste (8) og yngste (3) er rykket ind på deres fælles værelse og sover nu i deres fælles seng hele natten

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • det vil jeg da håbe. Vores yngste datter på 6 år kommer stadigvæk ind til os. Vi er begyndt at følge hende tilbage til hendes egen seng, men aå vågner hun bare en time senere og kommer ind igen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    kære dig, accepter at han gerne vil sove hos jer. Lad ham falde i søvni egen seng, tá ham ind til dig/jer når du går i seng eller har knaldet af

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Ha ha ha – slappere end en 100 år gammel penis 🙂 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Samme problem her… Ungen er bare 6 år, og 120cm. Vrrr hh! Alle de aftener jeg har nusset ham i søvn, i juno-sengen, for at vågne ved at jeg ligger i spænd, kl 01. Jesus! lister ind i voksendesengen, og når næsten lige at falde i søvn igen, før han kommer trampende på verdens mest sparkende fusser, og kræver sin plads i sengen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

    Som min veninde engang sagde til mig: “Jeg har aldrig hørt om en kofirmand der sover i sin mors og fars seng” Ved ikke om det var ment som en opmuntrende kommentar 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Vi udviklede vores seng med en madras mere -med 10 cm lavere ben så der ikke kunne rulles ind til os 😉
    Sådan sov vi vel 2 år og sov alle godt. Pludselig ville han sove inde på sit eget værelse og har gjort det siden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha, hvor er jeg glad for at høre, at jeg ikke er den eneste der bøvler med en lille terrorist, der har indtaget dobbeltsengen.
    Og orker jeg lige at gøre noget ved det? Nej, for jeg har også levet for længe med afbrudt søvn. Man kan være standhaftig på SÅ mange andre punkter, men lige hvad angår søvn, har man jo et naturligt punkt, hvor det bliver alt for fristende at gøre dét, der er nemmest 😉

    Jeg har også skrevet et indlæg om lige præcis samme problemstilling: http://bloggeknolden.dk/en-soveskovl-og-hendes-mor/

    Jeg håber snart, at din lille bøf får sig den nævnte kæreste, så du kan få sengen i fred 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • majbritt

    Åhh hvor jeg forstår dit behov. Vores toårige kommer ind om natten, hvilket resulterer i dårlig nattesøvn for os, ikke hende. Hun har ellers været god til at sove i egen seng, så vi må op på hesten igen. Held og lykke med hvad du finder på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi har opgivet at få voksensengen for os selv. Derfor opererer vi nu med to dobbeltsengen (af svingen kvalitet) og fordeler os med en voksen og et barn i hver.

    Jeg har ikke regnet ud, hvordan vi kommer væk fra den rutine engang, men lige nu er det helt ok at dele seng med et lille varmt barn, der hverken snorker eller fylder det dobbelt af mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor fuck?