Finansnyheder på bloggen!

Mandags-blues!

alfred kristian

Indeholder affiliate links/reklame

Så landede Alfred på adressen i går aftes! Mega lækkert – havde virkelig glædet mig!

Egentlig skifter vi over hver mandag efter børnehave, men der er altid plads til fleksibilitet. Så det var rigtig dejligt at få ham hjem sådan en søndag aften, helt glad og træt – og lige klar til at putte sig ind til sin moar. Smelte, smelt!

Jeg havde på forhånd kreeret en pizza, så jeg var godt forberedt da han kom, så jeg slap for at stå ude i køkkenet og lave mad – så i stedet indtog vi pizza i sengen, mens vi så Blaze – hans hånd i min.

Her stopper idyllen så også. For da vi nærmede os sengetid, der var han slet ikke game. Begyndte mit sove-indtog kl. 20 som normalt, for han virkede allerede træt da han ankom kl. 18. Så tænkte jo, at det var piece of cake at få ham til at dejse om. Nusse, nusse – synge, syng og så bum.

Haha, nej.

Da han stadig lå og rodede rundt kl. 22 – efter 268 vers af ‘Jeg ved en lærkerede’ der var jeg klar til at skalpere mig selv og hoppe ud ad vinduet. En time kan jeg klare, men to er tortur.

Så i dag tog jeg den lige med børnehaven – at Bøffen nok er klar til at droppe sin middagslur. For eftersom han også sov helt til kl. 8, så kan jeg godt se hvad der sker i aften, hvis han også lige tager en siesta med lukkede øjne mellem 12 og 14 dernede i dag. Så gentager vi ‘succes’en’ fra i aftes, og så er det at mor bliver en smule frustreret.

Putning trækker tænder ud når man er alene – for normalt ville man jo have en tendens til at gå ud af rummet med bævrende underlæbe og råbe ‘DIN TUR!’ til sin bedre halvdel. Men den luksus har jeg ikke. Så er nødt til at kigge efter alternativer. Heldigvis er børnehaven helt med på det – og jeg er spændt på at se, om det virker. Det er altid spændende med nye tiltag.

Så nu er første projekt overstået – drengen er stort set ble-fri, med enkelt undtagelser om natten – nu er det lurens tur – og når det så er veloverstået, så er det sutternes tur.

Det var sådan en dejlig morgen – tænk sig at få lov at sove til kl. 8! Det ville jo være fint, hvis ikke det var fordi at jeg selv vågnede kl. 5 med kvalme og ubehag, ved tanken om hvordan min budgetkonto ville se ud her til morgen. Økonomien trækker tænder ud herhjemme, men kan måske ane et lys forude, hvis folk de bare gider at betale de fakturaer jeg sender ud til dem til tiden. Det er ikke altid fryd og gammen, det her selvstændige liv.

Men det sære er, at jeg trives langt bedre med det, end med noget andet. Så jeg har givet det til året ud – og hvis det stadig ser lige så presset ud, så må jeg finde mig et deltidsjob.

Holder hjemme-dag i dag, så jeg tager ikke ind på kontoret. Dels fordi det pisser ned – og dels fordi at jeg skal have skudt en masse billeder herhjemme. Så på den måde er det egentlig mest praktisk at være her. Og så hjælper regnen jo ikke ligefrem på lysten til at hoppe på jernhesten og forcere de 5-6 km i kastevind og tenderende skybrud.

Men turen ned i børnehaven, i silende regn mindede mig om, at en regnjakke er god at have – og det har jeg heldigvis også. Det jeg IKKE har, er en praktisk jakke/trøje til at have under. Så jeg har været på jagt nu her, og jeg har fundet en helt perfekt en – som endda også kan bruges til andre formål. Og så er den billig. Jvf. ovenstående, så er det sådan noget jeg er fan af. Kan I lide den?

Ps. Jvf. jeres kommentarer til mit sidste indlæg, så vil jeg forsøge at øge gennemsigtigheden herinde. Så prøver lige nogle ting af løbende. For at se hvad der virker og ikke virker. Er glad for alle jeres kommentarer – det gav mig et godt udgangspunkt i forhold til hvad I efterlyser når det kommer til reklamer. Ovenstående link er f.eks et link, hvor jeg ikke tjener noget som helst på salg, men på kliks i stedet. Et meget beskedent beløb på 0,93,- Men som man siger…. Mange bække små…. 🙂

Trøjen som Alfred har på, har han fået fra By Green Cotton, som har lavet en kollektion der hedder Ramasjang Kluns by Green Cotton.

Kan I have en fantastisk dejlig mandag derude!

 

47 kommentarer

  • Signe O.

    Er jeg den eneste, der får lyst til bare at sætte en time af og klikke-klikke-klikke på det der link? Ville det i øvrigt virke, eller er det kun én gang pr ip-adresse (eller noget)? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Haha, jeg ved faktisk ikke hvordan det er skruet sammen – desværre! Men TAK <3 Håber ikke du er den eneste der har det sådan! KH

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Jeg giver den også gas med linket – man fortjener sin nattesøvn uden at vågne helt bekymret!! Jeg kender det alt for godt (dog med andre bekymringer) og det er altså ikke i orden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Jeg skyndte mig også at klikke – og skal da huske at klikke igen igen, når du lægger links op 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Jeg synes du gør det så godt og jeg bliver så glad for når du har lavet et indlæg – også de sponsorerede hvis de er vedkommende 😊 Jeg håber så meget det lykkes dig at få økonomien til at hænge sammen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Jan det være han ikke ville sove, fordi han savner dig? Sådan har min søn Alfred altid været, vi skal prioritere noget kvalitetstid, hvor vi får snakket og kigget hinanden i øjnene, ellers er han ikke til at få i seng – sådan har han været siden han var baby og er nu snart 7 år ☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Det kan det sagtens – og det tænkte jeg også på, flere gange undervejs. Derfor tog jeg mig heldigvis også god tid, og gik ingen vegne før han sov 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

    Da min lille dreng som er fra marts 2013, blev vænnet af med luren-var det en befrielse at få ham til at sove. I månederne op til var det en evig kamp – vi kunne se hvor træt han var efter en lang dag i børnehave, men han havde så svært ved at finde ro.
    Meeen her i tilvænningsperioden, går han ud som et lys 18.30 – så det er pludselig ikke lang tid man har sammen…

    Pøj pøj med det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      I dag er heldigvis gået super godt! Fik en glad dreng hjem, der ganske vist var træt – men intet der ikke kunne løses med nærvær og tegnefilm i ske! Og han sov på 15 minutter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Haha – så blev det pludselig sjovt at klikke på det samme link igen og igen – giver det dig penge bruger jeg gerne et minuts tid på at åbne og lukke faner – bare som tak for at jeg må læse med…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Jeg skal lige være helt med her… Brokker du dig efter fire timer med din søn…? Fordi han ikke er faldet i søvn!!? Og måske fordi han ikke har set dig hele ugen, eller måske fordi han har savnet dig..? Eller måske fordi han bare gerne vil tilbage til sin far… Hvor det måske føles trygt??? Jeg spørger bare…? Tror ikke det dig der har det sværest her!!! Prøv lige at give din søn DIN tid!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      WTF!!?? Det er da vist nok lige vanvittigt nok at smide sådan en kommentar. Jøsses, tror måske du skal finde et andet sted at smide med lort end her. Hvor er det præcist at du hører brok? Hvor henne læser du, at jeg ikke bruger tid med min søn? Vil du have at vi skal være oppe til kl. 23 for at have kvalitetstid sammen? Og sidst, men ikke mindst – HVOR VOVER du at smide i hovedet på mig, at han ikke føler sig tryg i min varetægt. Beklager, men her sætter jeg altså grænsen for hvad jeg vil finde mig i at høre på. Skrid med dig, du 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Klikker også gerne en masse gange! 🙂 og til Maja – håber du har en dejlig rar følelse i kroppen efter du fik læsset af her! Jeg håber du har haft en rigtig dårlig dag, som kan undskylde dit behov for at klandre den kærligste mor for at hendes søn ikke er tryg hos hende. Eller at påstå hun ikke bruger al den tid, hun har til rådighed enten sammen med sin søn eller på at bekymre sig om at gøre hans liv så trygt som overhovedet muligt, givet de omstændigheder der er. Det var en ussel kommentar, som giver mig, der selv er mor, en knude i maven. Alle gør deres bedste for deres guld, og alle har ret til at brokke sig over en putningstid, der varer flere timer. Stop med at være den person, som bebrejder andre for sådan noget!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hvor er jeg dog bare vild med din ærlige blog! Jeg har brugt den virkelige ofte, da du formår at sætte ord på mine tanker – så tak. Jeg har faktisk først fulgt med siden jeg selv blev alene med min pige, et år før dig, så kan virkelig følge dig i alt hvad du skriver.
    Min datter er 5 og vi deler også 7/7.
    Nå, men det jeg egentlig ville med min kommentar var at sige at vi har “skiftedag” om fredagen da det betyder at man starter weeekenden (og dermed har masser af tid) sammen.
    Jeg læser det ikke som at du synes dårligt om at skifte om mandagen, men jeg vil alligevel slå et slag for fredag, da man som sagt så starter med masser af tid sammen.
    Og til sidst, hvis dig og din søn en dag har lyst til at hænge ud, bor vi lige rundt om hjørnet, på Vesterbro. God aften 🙏🏼⭐️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Vi har faktisk også snakket om det flere gange – om vi skulle skifte fredag i stedet. Så man ikke er så udbrændt. Jeg er især træt af at jeg ikke har det største overskud når vi når til weekenden – for det er jo den jeg glæder mig mest til! Så det er måske på tegnebrættet – for du er ikke den eneste der har rådet mig til det 🙂 Og hov, du er tæt på så! Vesterbro er jo lige rundt om hjørnet!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie

      Min søster og hendes eks startede med at skifte søndag, men alt blev meget lettere, da det var mandag, så hun ikke var afhængig af, at børnene, som selvfølgelig skulle afklimatisere, skulle gøre det søndag aften, hvor de var nødt til at sove i ordentlig tid for at være klar til ugen. Søndag er nok en lidt svær dag, men selvfølgelig kan det være nødvendigt indimellem, og fleksibilitet er bestemt rart.
      Men kan også se fidusen i fredag og masser af hyggetid. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marie

      Jeg er så meget med dig på det putteritual. Det er SÅ hyggeligt at putte, synge, fortælle historier. I en halv time. Ok, en time, hvis det er en gang imellem. Men fucking to timer, så er jeg også på renden af sammenbrud. Det er SÅ irriterende. Og jeg kan gå lige fra superhyggenygge til megairriteret på et sekund. Og nej nej, det er ikke til gavn for nogens søvn, det er jeg helt med på, men det tænder mig så meget af.
      Det handler ikke en skid om, at jeg ikke gider være nærværende med min datter, men om at jeg evt har et par ting, jeg skal nå, inden jeg selv skal sove, fordi jeg har prioriteret nærvær INDEN sengetid – og så handler det om, at jeg gerne vil have, at hun får en god næste dag, hvor hun er frisk og udhvilet. Det kræver en vis mængde søvn. Også selv om man ikke har set hinanden hele ugen.
      <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Word, Marie 🙂 Kunne ikke være mere enig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Tak for en altid skøn blog. Men hold nu op Maja hvad f…… er det for en ussel kommentar!? Har du selv børn, for det virker det ikke til. Jeg bliver så gal over typer som dig. Og come on at skrive at han ikke er tryg hos sin mor! Det er da ynkeligt at synke så dybt. Håber du efterfølgende skammer dig over din kommentar!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Jeg vil bare sige at jeg ville blive så ked af det hvis jeg fik sådan en kommentar som den fra Maja, virkelig tarveligt! Håber ikke hun selv har børn og dermed er bevidst om lige præcis hvor sårbar man er som mor. I den forbindelse vil jeg bare sige at det slet ikke var sådan jeg læste det og at man i øvrigt aldrig får et indtryk af andet end at Alfred er så glad for sin moar:) kh herfra

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Så går jeg da lige klik-amok og sender gode tanker din vej om en bedre økonomi. Kender det kun alt for godt og det er så kedeligt at tænke på. Og derudover så håber jeg at du glemmer de grimme kommentarer og tænker på alle de gode, for seriøst det der hører ingen steder hjemme. Du er en pissegod mor, punktum!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Maja – hold din kæft og gå ud og bag noget speltbrød!
    Trine – fortsæt med at være awesome..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Det kommer mig måske slet ikke ved, men jeg kan slet ikke lade være med at kommenterer.
    Maja, din kommentar er upassende. Der findes ingen undskyldning. Man kan have haft en nok så dårlig dag og man kan mene, at bloggeren udstiller sig selv og derfor skal kunne stå til måls for lidt af hvert. Men din kommentar er bare ond og unødvendig.
    Jeg “kender” kun Trine fra bloggen men hold nu op hvor fik jeg det dårligt på hendes vegne. For det menneske jeg har lært, at kende gennem bloggen, er slet ikke sådan du fremstiller hende i din kommentar.
    Sendt anonym bag en skærm uden tanke på modtageren. Jeg bliver ked af det hver gang, nogen tror at det er legalt at sige/skrive hvad man vil, fordi man ikke står ansigt til ansigt.

    Lortemor😉 Dejlig blog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese

    Der findes et særligt sted i helvede, Maja – for kvinder som ikke hjælper hinanden… Skam dig! Meget!

    Trine, I fucking love you!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pyha jeg havde også givet op efter 2 timers putning. Kan godt forstå du er træt.
    Er spændt på at høre, hvordan det er når i tager luren fra ham. Vi tager den også i perioder, for ellers sover E først 21.30. Og det hænder at faderen sover og sønnen er vågen endnu 😂

    Skøn mor du er. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

    Kære Maja
    Jeg sender hermed masser af kærlighed og omsorg til dig. Jeg forestiller mig at du må har haft en møg mandag, hvor alting er gået galt.
    skynd dig at skriv undskyld- du har efter min bedste overbevisning ingen grund til at frygte for lortemors søn’s tryghed. Han beskrives vældig sund og tilpas. Personligt er ret vild med lortemor. Hun er hverken mere eller mindre og hjælper( tror jeg) mange ved at turde fortælle om de mindre sjove sider ved at være moar.
    Skynd dig….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Theodora

    Jeg er hverken mor eller blogger, følger bare med på din blog, da jeg nyder at læse noget der er godt skrevet! Ærligt og humoristisk, I like it… Følte bare lige for at give en god kommentar med på vejen, da vi alle ved at en dårlig kommentar unægteligt fylder noget mere i hovedet end en god! Forhåbentlig opvejer alle gode kommentarer beskeden fra umiddelbart barnløse Maja… Jeg er også barnløs, men med stadig fungerende logik… Jeg synes du og din blog er cool!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Vi skifter mandage, også med plads til fleksibilitet. Så starter vi en ny uge sammen og jeg føler jeg følger bedre med. Det bedste ved det, iflg mig, er at vi sammen ser frem til weekenden og kan planlægge hvad den skal bruges til. Mine drenge er 10&13 og især den ældste har mange aktiviteter i weekenden, fodbold og vennerne. Det betyder vi ikke ville starte vores weekend med masser af tid sammen. Derimod ville vi starte med at jeg ikke er opdateret på ugen der gik og hvad de har lavet af planer i weekenden. Mandagsbyt giver mig den fordel jeg “kun” skal koncentrere mig om beskeder der angår min uge. Alle ulige uger kan jeg droppe.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene Hyllested

    Maja for helvede – hvordan kan du dog skrive sådan en grim kommentar. Er mine tre børn, som kommer løbende og rækker ud efter mig, og som spørger efter mig og som nogen gange også er meeeeget lang tid om at falde i søvn, så heller ikke trygge ved at være herhjemme hvor både mor og far er her. Det tror jeg vist ikke. Det udviser da meget stor kærlighed og tryghed til sønnike at Lortemor reflekterer over hvad det kan skyldes og hvad man kan gøre anderledes (som at afskaffe middagsluren – hvilket jeg tænker lyser rigtig fornuftigt). Du må da have haft en weekend som ikke gik helt efter planen.
    Lortemor du er sej – og jeg har nu en tommelfingerskade af at klikke så mange gange på linket. Take Care

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Zeymoon

    Ej.. fuck off Maja! Torsk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Nåååå det er sådan, det foregår! med de kliks/links -det med evighedsputninger fra helvede kender vi alt til her også. Smart. -Igen. Det med kliks/links.
    Du skal få alle mine kliks, skal du. Og en mental High five for overskud til aleneputninger. Jeg er fuld af beundring for alene-forældre. Jeg, og min søn, havde ikke overlevet en måned alene. Du gør det godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Tak for en hyggelig blog!
    Følger dig på insta, men læser med for første gang . Det bliver ikke den sidste 😘

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betina

    Jeg synes ovenstående er en lidt cheasy måde at lave reklame på – mm. du faktisk har købt trøjen. Det er kommentaren om “Hvad synes i om den?” som tricker.

    Men jeg klikkede, det gjorde jeg da. Både fra min arbejdspc, min telefon OG min arbejdstelefon. For jeg har også været selvstændig, og været afhængig af andre (idioter) som skulle betale fakturaer (til tiden). Og det er fandme ikke altid lige festligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Cheasy tager jeg gerne til mig 🙂 Er ret meget i forsøgs-fasen lige nu. Og jeg vil 100 gange hellere skrive et normalt hverdagsindlæg og lægge et lille link ind, end udsætte jer for de der dødssyge plancher hele tiden – men jeg tager det til mig! OG har rent faktisk tænkt mig at købe den – skal bare lige have den opstøvet i den rigtige størrelse! Tak for kliks – det betyder alverden!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christel

    At være deleforældre til det skønneste væsen, er ikke altid sjovt. Men for de meste, er det skide godt!
    Jeg har en dreng, der virkelig har brug for mig når han kommer hjem søndag eftermiddag fra sin far, efter 4 dages samvær… Restemad, enkel mad eller rugbrød er favoritten søndage, fordi, han netop har brug for mig. Han siger det selv, jeg har brug for dig mor, jeg har savnet dig..
    At Alfred ikke vil sove, og du er ved at gå ud af dit gode skind, er i min verden helt almindeligt, og sikkert et vink med en vognstang om, at nu er han ved at være så stor at middagsluren kan droppes, som du selv har valgt! Jeg forstår din frustration om at skulle bruge så magne timer på at få ham til at sove, og det er i sidste ende ikke noget godt for ham…
    Og ja, man kunne ønske sig at der var en der tog over, men sådan er det ikke for os alle!
    Der er delte meninger om, om man skal tage luren fra børn. Jeg gjorde det, da min var 3.5 år, fordi han selv sagde fra… Men idag, hvor han er næsten 4, beder han af og til pædagogerne om at måtte sove, og det gør han fordi han kan mærke han har brug for det… Og jeg er heldig, at han alligevel kan sove om aftenen…
    Du er en sej mor, der gør det godt for Alfred, sammen med hans far…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joan

    Nu er mine (dele) børn heldigvis over det stadie hvor mor her skal synge godnatsange (de er 6 &8 år), for jeg har da den værste sangstemme. Men husker tydeligt da de var små, og jeg for 117 gang havde sunget “Puf den magiske drage”, fordi mine rollinger heller ikke lige ville sove, og jeg var ved at gå bananas over det, og indimellem måtte forlade deres værelse for en kort bemærkning for lige at tælle til 10, komme tilbage og prøve igen 😊
    Så du er absolut ikke alene, kender frustrationen, og den er der jo stadig bare på andre punkter når de bliver større. Men hvad end det gør at vores børn indimellem reagerer på en måde vi ikke forventer, om det er fordi luren skal skrottes, eller omvæltningen fra far til mor, eller bare en hård dag i børnehave/skole, så tror jeg alle vi forældre er de bedste forældre for lige netop vores børn, da vi kender deres behov og tegn, indimellem skal der bare justeres i hverdagens vante rammer og rutiner.
    Syntes du gør et fantastisk stykke arbejde som mor <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Jeg har masser af trøjer til under regnjakken, men skal med glæde klikke 0,93kr din vej. Dobbelt win ved gennemsigtighed! 😀 god dag til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sussi

    sikke et fint blogindlæg! Jeg kan så godt forstå din frustration, og jeg kan læse din anerkendelse af alle dit barns behov (søvn, nærhed og hvad ikke), og samtidig har dette indlæg præcis den perfekte gennemsigtighed i forhold til sponsorerer indlæg, affiliate links og alt det der, jeg slet ikke gider bruge hjernekapacitet på at huske, hvad betyder. Jeg er vild med det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Lortemor aka Fantastisk mor! Sender krammer og god karma!
    Maja kan umuligt have børn.. det må og kan kun handle om uvidenhed.. Jeg er rystet!
    Tak for en fed blog!

    2 timer putning! Det er den værste dræber.. jeg ender altid med at ligge/sidde og tude :/

    Karma og gode tanker!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Finansnyheder på bloggen!