Get busy livin'

Low Point til New Point

Helt almindelige mennesker kan ende i min situation. Dér hvor der ikke er andre muligheder end at ringe 1813, fordi der ikke er en anden udvej. Havde jeg ønsket at dét var vejen frem? Nej. Med nej ovenpå. Men det blev min udvej. Ergo har tavsheden på bloggen også betydet, at jeg ikke har skrevet noget det meste af ugen. Fordi jeg frivilligt indlagde mig på den akutte skadestue i Hvidovre. Om det var sjovt? Næh. Om det var en lettelse? Ja! En reel pause fra hverdagen var faktisk en god ting.

Jeg havde dog svært ved at sidde og lave ingenting, mens jeg ventede på sygeplejesker, læger eller andre skulle komme og stikke i mig, måle blodtryk og pulsen, der startede ud med at være langt, langt højere end hvad normalt er. Så i mellemtiden gik jeg ture, så jeg kunne få luft og trække vejret. Det værste, inden vi ramte Hvidovre, var dog, at systemet sendte os rundt mellem det ene hospital efter det andet. Skulle jeg på Riget? Frederiksberg, Bispebjerg eller Hvidovre – det var problematisk. Især fordi, at det er et faktum, at når man rækker ud, så er det ofte sidste instans. Så dét at man skal sendes rundt i hele København, hjælper ikke ligefrem på ens fysiske eller mentale tilstand. Taxature har aldrig været mere ubehagelige end den dag. Det var i onsdags. Og selvom jeg blev mødt af den ene kompetente læge efter den anden, så følte jeg mig stadig ikke forstået. For hvordan forklarer man hvad der foregår i éns krop? Og som dermed også sætter dybe spor i hoved og krop? Jeg var sikker på at min tid var kommet. At min næste bolig ville være hvid rektangulær kasse, boltet med søm og toppet med en massiv mængde af fredsliljer og monstera.

Heldigvis endte det ikke sådan. For ingen læger mente at jeg var klar til at blive fanget med sommerfuglenet og sat i en spændetrøje. Eller skulle forholde mig til den død jeg følte var i gang med at indtræffe.

De har uhyggeligt mange tilfælde af min slags. Mennesker der ignorerer deres tilstand og tror at den bare går over, hvis man nu bare lige sover lidt mere eller holder en dejlig lang ferie. For livet venter stadig på én, når man vågner eller lander hjemme i hverdagen igen. De var bare glade for, at jeg greb ud efter hjælp. Og det fik jeg. To døgn på Hvidovre gjorde, at jeg fik en velfortjent pause fra hverdagen, der har været et helvede så længe jeg kan huske. Fik endda valget mellem psyk eller frivillig ambulant behandling. Både de og jeg mente at sidstnævnte var mest relevant.

Nu er jeg hjemme igen. Og det skal jeg lige vænne mig til. For er heldigvis vendt hjem til noget nyt. En ny motivation. Fordi jeg nu ved, at alt ikke er galt med krop og hoved. Mine blodprøver viste intet unormalt. Blot at der er grænser for, hvor meget man kan holde til i længden. Men det er svært at vende hjem til de vante omgivelser. Men omvendt er dét i sig selv også en motivation i sig selv. Har fået ros for at række ud og sige nu er nok nok. Og at andre siger nu er nok nok. Og jeg har fundet ud af, hvem der er venner og hvem der ikke er. Og at det ikke er min skyld, at folk trækker sig. Det er heller ikke deres. Det er svært at se ens kære have det skidt i så lang tid. Lige nu er jeg bare glad for, at jeg har været ude at cykle de sidste tre dage, og at min have er pæn. Andelsforeningen er nok også rimelig glade for, at en landskabsarkitekt er rykket ind på matriklen.

Og jeg er glad for, at jeg kan sidde og skrive, mens jeg hører Led Zeppelin, mens jeg nyder den sidste time inden jeg skal i gang med at indrette den bolig som før var min, men nu også ejes af en anden. Og jeg er glad for, at Schweizeren er flyttet ind, selvom han ikke kunne genkende dét menneske han kendte engang. Men at han kan genkende noget af hende igen. Og sådan skal det helst fortsætte. For jeg har har fået sovet. Og jeg forsøger at fokusere på det der er vigtigt, fremfor det der ikke er. Det har jeg haft svært ved før.

Alle kan ende i min situation, hvis de ikke har værktøjerne til at sige fra uden at føle en kæmpe skyld.

Og i morgen er de fleste mærker efter stik på mine arme væk. Og forhåbentlig så bliver jeg aldrig igen indlagt på grund af udmattelse, sorg og selvmedicinering igen, og forhåbentlig så kan andre læse dette og vide, at systemet virker. Jeg har i hvert fald intet andet end positivt at sige om de få dage jeg var i det. Alle kan nå til et punkt, hvor bægret flyder over. Det gjorde mit. Mange, mange gange. Men jeg fik hjælp til at få hjælp. Og det alene gjorde en kæmpe forskel for mig.

Måske sidder der andre derude, der kan få et kærligt spark i rumpetten ved at læse dette. Det er i hvert fald mit håb. For man bliver overrasket over, at de mennesker man har i sit liv, der virkelig holder af én, på den ene eller den  anden måde, de kan faktisk godt holde til at høre, se og mærke at ærlighed er den bedste måde at række ud efter. Og hvis de ikke kan, så er det nok ikke de mennesker man skal sætte sin lid til i den lange ende.

Vi har så kort tid til at leve vores liv, så hvorfor ikke få det bedste ud af det?

Så efter en lille uges tid, hvor jeg har reflekteret enormt meget over hvad jeg skal stille op med mit, så er hver dag en dag, hvor jeg når frem til en lille ny ting der kan og vil gøre alt mere tåleligt. Og til sidst, så ender jeg nok ud med at have det helt godt på den helt almindelige og moderate måde. Det er dét jeg altid har drømt om de sidste par år. At der er både gode dage og at der også er dårlige. That’s life. Og det tager jeg gerne med i pakken.

Lige nu skal jeg drikke min lunkne morgenkaffe færdig, og så skal jeg til at sætte mig ind i hele systemet i forhold til at være sygemeldt. Ironisk nok, så føles det som et 37 timers job at gøre det, men i stedet for at tro at jeg kan ordne alt ved bare at knipse med fingeren – så er det en proces der skal deles op i bidder. Om jeg ville ønske, at jeg bare kunne gøre alt på én dag? Naturligvis. Men der er også en årsag til, at min egen læge har sygemeldt mig på ubestemt tid. Det ville ganske enkelt være unfair over for en virksomhed at ansætte nogen, hvis hoved ikke fungerer optimalt. Men mit mål er klart, at jeg helst skulle være oppe and running igen indenfor det næste års tid. Nu skal jeg så bare finde ud af, hvor min næste måneds indtægt kommer fra. De almisser der kommer fra de irriterende pop-up reklamer på bloggen, de redder hverken afdrag, gas, el eller boligudgiften til det tag jeg har over hovedet. Derfor har jeg i dag besluttet, at jeg opretter en plinter ny konto i min bank der hedder “opsparing”. Det betyder, at jeg lægger alt til side der kommer ind fra jeres bidrag via Mobilepay (26818286) ind på en konto der går til transport mellem København og Aarhus, så Alfred og jeg kan starte et nyt kapitel i vores liv, hvor det ikke er økonomien der sætter grænsen for, om han kan få læst godnathistorier, hjælpe med at lave havregrød om morgenen eller i det hele taget bare snart får lov til at have en hverdag sammen med mig. For børn har brug for begge deres forældre. Og jeg savner ham. Det er en stor del af, hvorfor tingene er eskaleret på den her måde. Jeg er ikke syg. Jeg er bare helt enormt ked af det. Ville hellere have skåret et ben af, end leve en måned mere uden at høre hvad der er af historier inde i hans smukke, tossede lille hoved. Og jeg mangler stadig at måle hans højde på dørkarmen. Det er ved at være længe siden.

23 kommentarer

  • Pia

    Christ hvor jeg tænkt på hvor du mon var henne.. dine ord sætter sig altså.. virkelig. På den gode måde og også på den dér smertelige måde.

    Jeg har ikke andet end ❤️❤️ Til dig. Du kæmper som gal. Hatten af for det.. virkelig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kære Trine
    Jeg sidder med tårer i øjnene. Hvor er det vildt hvad du skal igennem. Du står på benene. Ind imellem vakler de. Men du står på benene. Og det kan kun gå frem af. Knus og alle de bedste tanker❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej trine,
    Et lille tip. Som sygemeldt i dk kan man, så vidt jeg ved, få en værge.
    Dvs en til at overtage alt det administrative, som man måske slet ikke kan overskue.
    Det var bare et tip, hvis det kunne være en hjælp for dig at slippe af med det.
    God bedring,
    Mvh Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Kan være jeg lige skal undersøge det! Kunne godt bruge en voksen til dén slags!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rasmus

    Keep going strong! Masser af kærlighed sendt fra Varde af!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Kærlige tanker og god energi til dig! Meget rørende at følge dig og din kamp! Det bliver bedre!❤️💪☀️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Kære Trine.
    Du skal vide, at du ofte er mine mine tanker – faktisk flere gange dagligt. Du skal vide, at jeg tror på, at du rejser dig stærkere end nogensinde – og at jeg ønsker ALT det bedste for din søn og dig.
    Når du kommer på den anden side, vil tingene være sat i perspektiv -du kommer til at vide, hvad der er vigtigt for DIG, hvad DU vil bruge livet på, hvilke mennesker DU vil omgåes osv. Jeg håber inderligt, at alt snart lysner for dig, at dit selvværd styrkes, at du heler – og, ikke mindst, får lov at være den skønne mor til dit barn, som vi alle har været vidne til at du er.
    De kærligste tanker ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone Sole

    <3 håber simpelthen det bedste for dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Selvmord og børn som undskyldning for at bede om penge? Usmageligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Tror det eneste usmagelige her er din kommentar. Inviterer dig gerne forbi til en måned i mine sko, og så kan vi snakke om hvad der er usmageligt eller ej.
      Du kan altid finde min mail under info. Svarer gerne, men tror næppe på, at du har nosserne til at gøre et reelt forsøg.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hanna

      Jeg er glad for at jeg ikke er så usympatisk som dig! Men godt for dig at du har så nemt et liv, så du ikke er i stand til at sætte dig ind i hvordan det er at have det skidt psykiskt. Ærlige mennesker som Trine, der sætter ord på de svære ting i livet, er dem der kommer at gøre en forskel for andre i lignende situation. Eg ville ønske at der var nogen der talte om psykiske problemer da jeg sum ung begyndte at få det dårligt, så jeg ikke følte mig så alene og forkert.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Du har helt ret; børn har brug for begge sine forældre. Og jeg håber INDERLIGT at du snart for sat din smukke søns mål ind i dørkarmen igen! I fortjener at have tid og nærvær. Tak for alle dine indlæg og ord. De sætter altid livet i perspektiv. Du er een fighter og jeg holder altid med dig. Jeg har kæmpe respekt for dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Isabella

    Hej Trine

    Jeg sender dig din kæmpe krammer og god energi din vej! Jeg bor (åbenbart) tæt på hvor din skønne Alfred går børnehave og så han komme ud af børnehaven igår da jeg var ude at lufte min hund! Ham så glad og skøn ud og er ligeså charmende i virkeligheden som på dine billeder! og har sådan tænkt på lige siden jeg så ham! Håber det bedste for dig!

    Kh
    Isabella

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne Andersen

    Hej Trine, kender det alt for godt selv og det er trist du også skal igennem de hårde ture og jeg håber du kommer hurtig over det.
    Jeg kendte dig da du boede hjemme og du var en rigtig dejlig empatisk pige og det lyder til at du stadig er så dejlig. Håber og ønsker du får det rigtig godt igen så du og Alfred kan få rigtig mange skønne oplevelser sammen. ( Jeg husker vores ferie sammen på Rhodos i 2000, du var så sød ved mig og ikke ret gammel. Du tog min hånd hvor vi var ude at gå, det var som om du kunne mærke at jeg havde fået angst på den ferie, jeg glemmer det aldrig, TAK for dig ). Mange Varme knus og tanker til dig og dine. Susanne fra Århus

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christel

    Hvor ville jeg ønske jeg kunne give dig et kram, og sige det skal nok gå.. det skal det, men for fanden hvor er du meget igennem Og det er Alfred også..
    Tænker på jer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Rigtig god bedring til dig. Har sendt en bette skilling i din retning❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Puha blev helt rørt af at læse dit indlæg. Jeg kender det alt for godt, det du har følt, og det er så forfærdeligt. Jeg valgte at være åben om det, og ikke alle kan kapere det, og det var ok. Du er modig at bede om hjælp. For mig virker du enorm rask, fordi du netop var istand til at mærke efter og tage affære. Det er første skridt på vejen. Jeg sender god karma din vej ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Synes tiden kunne være inde til at benytte det udmærkede system, i DK som kan hjælpe dig i en periode -primært ift den økonomiske situation.
    Kan ikke andet end forestille mig, at det må være en seriøs stress-faktor at være uden økonomisk sikkerhed.
    Tænker du vil stå mere sikkert med professionel opbakning fra det offentlige i en periode fremfor venlige almisser fra mange af dine rare læsere.
    Man kan sagtens modtage økonomisk støtte i form af kontanthjælp og samtidig være fritaget for diverse aktiviteter, hvis det skulle bekymre dig 😊
    Blot en venlig tanke fra en som arbejder indenfor feltet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      I am on it. Og har påbegyndt den proces. Der er lige et par trin der skal i hus, men i morgen starter med en tur på jobcentret – og så går møllen i gang 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Du er sej 💪🏻❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rosa

    Kære Trine,
    Ift. transport for at se din søn. Du har mulighed for at søge om samværsusgifter (rejse, kost og aktiviteter) som en enkeltydelse hos kommunen. Måske kan Mødrehjælpen ligeledes være dig behjælpelig med råd og vejledning om hvilke muligheder som du kan have for støtte og hjælp i den sårbare situation som du er i. Bedste hilsner, Rosa

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Håber du snart får det bedre. Da Nana var lille og det hele blev svært for mig. Fik jeg det meget enkle råd af en psykolog. Jeg skulle gøre det som var bedst for 1: Nana og velnok dernæst mig. Jeg tror hun fandt at hvis mit barn trivedes så ville jeg også trives. Jeg stoppede min uddannelse ( var for presset) og flyttede til Århus og jeg lærte at lade alle konflikter passere og få hendes og mit forhold til hendes far til at glide. Jeg blev sådan lidt teflon agtig i forhold til negativitet og mine skyhøje livs forventninger forsvandt og jeg blev realist og blev hende der arbejdede for at Nana og hendes far skulle have et godt forhold. Jeg syntes psykologen hjalp mig rigtig meget Et par år senere flyttede vi så til Sønderborg så vi kunne bo tæt på hendes far.. Måske kan I også flytte til Århus og få det til at fungere med forældreskabet ? En lidt rodet kommentar men i bedste mening. Knus til dig ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Get busy livin'