ALT ER OK!

BARSEL ER ET ENSOMT ERHVERV.

Hej med jer. 

Sidder med en gin og tonic – i joggingbukser og udtjent t-shirt. Hot, jeg ved det godt.

Og så på en fredag aften. Er alene hjemme og kan konstatere, at invitationsbunken er tom, og, at er man på barsel så er man ikke social as fuck.

Vil hive violinen frem og spille jer et stykke. For har pænt ondt af mig selv. Lever i en lykkeboble – halvdelen af tiden. Resten af tiden er jeg ensom, forvirret og træt. Jeg er så sindssygt lykkelig – jeg har verdens sødeste dreng (synes jeg selv) så sød, at hvis det var ok at starte en fanklub, så havde jeg gjort det. Han er så nem, glad og tilfreds, og han gør det nemt for mig at elske ham helt ind til benet, og så længere ind endnu. 

Kan sidde i timevis og bare se på ham, røre ved ham og kysse hans tykke kinder og hans små buttede hænder. Og mit hjerte smelter, når han som i aften, klukker i søvne. Så ved jeg at hans dag har været god. Og at han har det godt.

 

Jeg synes det er hårdt arbejde at være på barsel. Ensomheden er enorm – og lad os nu face det. Det er ikke det mest sociale erhverv der findes. Faktisk bliver jeg en lille smule bims af det. Går jo hjemme hele tiden – og taler et sprog, som selv den bedste tolk ikke ville kunne oversætte til et rigtigt sprog. Baaaaaaaah, bløøøøøøøøøh, grrrrrrrøøøøøøøhhh. Ikke ligefrem retorik på højt niveau, vel?

Har været kronisk træt i ugevis nu. Og min menstruation træder stille og roligt ind i uge 3 nu her. Kan mærke at der skal ske noget nu. At vi hjemme hos os, ikke længere kan gå og vente på at hverdagen begynder – at det der sker – ER vores hverdag. Og at vi skal være bedre til at acceptere de forhold vi lever under. 

Min kæreste jongelerer lidt rundt mellem to verdener. To forskellige steder han skal være ‘på’ i. På hans arbejde og hjemme hos os. Og begge steder er lige krævende, bare på forskellige måder. Og begge steder er lige vigtige. 

Min bitterhed er stor, større end hvad godt er, over at han bare får lov at gå på arbejde hver dag. At han får stillet sit sociale behov, får brugt sin hjerne og sin fantasi. At han kommer ud, også når han har fri – fester, ses med sine kollegaer og i det hele taget bare har et liv udover os. Av.

For lad mig nu være ærlig, ikke? Jeg har ikke nogen kollegaer. Jeg har ikke nogen at snakke med, der taler tilbage til mig i et sprog der er officielt. Så når min dag er omme, så er jeg præcis lige så lidt stimuleret som jeg var dagen før. Og dagen før det.

Jeg sagde jo at violinen kom frem!

Synes det er svært at indrømme at man er ensom. For hvordan kan man være ensom, når man har en familie? Og er man så ikke bare en forkælet unge, som ikke stiller sig tilfreds med det man har?

Jeg føler mig virkelig privilegeret – tænk at få lov til at gå hjemme med mit barn og se ham vokse og blive stor. Men jeg savner at jeg også bare er mig. Heldigvis har jeg en helt fantastisk kæreste, der godt nok skal være bedre til at tale med mig – og ikke være socialt mæt når han kommer hjem – og han er udemærket klar over, at jeg trænger til lidt ‘mig-tid’ snart. Han har i hvert fald lovet at tage Alfred med på tur et par dage. 

Jeg har det i hvert fald som om, at jeg har været på arbejde hver dag i 4 måneder – uden en eneste fridag. Og nu må I ikke gå helt amok og sige ting som ‘at være mor er altså ikke et arbejde’ eller ‘det er da ikke normalt at man vil være væk fra sit barn’… Det orker jeg simpelthen ikke.

Jeg elsker at være mor. Men jeg skal også snart finde mig selv igen. Ellers ved jeg ikke om jeg nogensinde bliver fundet igen.

51 kommentarer

  • Lærke

    Jeg kunne selvfølgelig godt fortælle dig en masse negative ting, men faktum er, at du er HELT normal. Jeg havde det på NØJAGTIG samme måde.
    Det at være mor er netop super hårdt, og du er på hver dag 24 timer i døgnet.
    Jeg havde ikke overlevet en barsel uden mødregruppe, efterfødselsfitness, efterfødselsyoga og babyrytmik.
    Folk syntes jeg var vanvittig at jeg slæbte min datter rundt stort set hver dag, men det var det der gjorde at jeg ikke BLEV vanvittig.
    Min datter startede i vuggestue da hun var 9 måneder, og det var befriende. Hun er den største gave, men det betyder også, at når jeg er sammen med hende fylder hun alt, og det er hårdt i længden.
    Knus her fra.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine! Kom snart og hent flere lokumsrulle-poser i DAY så jeg kan se ham snack-Alfred! 🙂 Hvis København var Århus, var jeg kommet forbi med kage, og havde drukket en GT i joggingbukser sammen med dig. Det kunne jeg godt bruge!

    Knus Heidi

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haha! Hvis København VAR Aarhus, så var jeg jo i Magasin hver dag! Men der er sgu langt! Især med en unge på slæb 🙁

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er ensomt, hvis man ikke har et kæmpe netværk eller en mand, med tid til at være der hele tiden. Jeg genkender det. Da jeg fik mit første barn, ville vennerne hellere feste og ryge smøgere, end invitere mig, hvilket betød begrænsninger pga baby. Det var hårdt. Og det tager tid. Det er først nu, hvor jeg er to unger rig, og de andre er begyndt at få babyer, jeg rigtigt slapper af i rollen som mor, der hygger hjemme fredag aften. Du må gerne lade violinerne spille. INGEN kan forberede én på ensomheden. Den forventer man ikke! Var jeg tættere på, kom jeg forbi til G&T. Næste gang jeg er i Kbh måske.:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, hvor jeg husket det! Du er så normal, som man kan blive, mommy. For det er fandme kedeligt og pisseensomt at være på barsel. Jeg havde ikke engang en mand, der kom hjem fra arbejde hver dag, så jeg hang nærmest konstant i røret med min mor – og tog på spotane ture ned til hende, alene for at ha’ noget voksenselskab bare engang imellem.
    Og at være mor er sådan ca. det hårdeste job, der findes. For det er non-stop, fucking 24 timer i døgnet – og nogle gange, bare engang imellem, så kunne det altså være fedt med noget ferie eller helligdag eller lignende fra dét der “mor”.
    Kan vel trøste med, at det blir bedre med tiden. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj-Britt

    Sådan har jeg det også når jeg er på barsel. Jeg har været det to gange og sidder her halvvejs på vej til min tredje barsel. Min tredje ensomhed. Denne gang SKAL det altså lykkes med den sutteflaske så jeg kan komme ud af døren inden babyen fylder 6 mdr.

    Jeg kan kun sige det bliver bedre. Men på en måde hænger ensomheden ved. Før gik vi samme i byen om aftenen. Nu skiftes vi! Og her sidder jeg alene med to sovende børn mens min mand er til koncert. Men man lærer at leve med det:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Matilde

      Hørt! Her sidder jeg i en gammel forvasket t-shirt med sovende engel på værelset, mens mand er til fancy reklame fest.. MEN imorgen er der SPOT på menuen kun for mor! Helt OK:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

    Tak for at du tør dele din ensomhed og din lykke. Barselslivet kan være super ensomt, og til tider ikke spor nemt. Det er lidt som om man har et års tid i en form for undtagelsestilstand, hvor man skal genfinde og genopfinde sig selv. Vanvittig hårdt arbejde. Dit gamle jeg er helt klart derinde, du skal bare have tid til at dyrke DIG! Lav aftaler frem i tiden, sørg for at have ‘nok røde perler på snoren’ – hvis du hver uge ved, at en fast aften er din til whatever, kan det måske være en start. Du er pisse vigtig, og du finder dig selv igen, men det kræver tid til DIG.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kender det så godt! Man er på mange måder alene – og ikke ikke bare fysisk. Du beskriver ret godt følelsen efter de der 3-5 mdr med al for meget alene-med-min-hjerne tid. Hvis du vil læse lidt om, hvordan man husker på det efter ca 2 år kan du læse med her:

    http://tudsenalex.dk/glemsler-og-laengsler/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu vil jeg for første gang gå ind og komme med en kommentar til en af de mange blogs jeg læser – normalt følger jeg bare med fra side-linien, men dette indlæg kræver en kommentar!! Jeg blev selv mor for 6 mdr siden og hvor hver måned der er gået føler jeg mig mere og mere ved siden af mig selv – at læse dit indlæg er noget af det mest befriende i længe!! Hvor er det skønt (og samtidig lidt skræmmende) at vide man ikke er alene med de her følelser.. Jeg er den første i en veninde-gruppe til at blive mor og det kan være rigtig svært at forklare dem at barsel LANGT fra er en dans på roser.. Ligesom dig, er jeg også blevet beriget med et ufatteligt nemt barn, og det gør det kun mere pinligt at indrømme over for andre at man sys det til tider er pisse hårdt!! Men ja, som du siger kan man sagtens elske de små selvom man har brug for tid UDEN dem!! Jeg starter på mandag i en gruppe for mødre med fødselsdepression 🙁 lægen og Sundhedsplejersken var begge enige om at det var bedst at tage det i opløbet – kan se uhyggeligt sort på tingene i perioder – gerne de perioder omkring menstruation sjovt nok!! Men min pointe med hele denne lange snak var bare at det er så skønt og befriende at læse så ærligt et indlæg – tror ikke ret meget på det terapi (på forhånd), det er bare et hårdt arbejde at gå på barsel og jeg glæder mig helt vildt til at lillepigen begynder i dagpleje og jeg skal tilbage på arbejde og til MIT liv igen.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Enig med resten af flokken – du er helt normalt. Jeg følte det præcis som dig – hvis ikke jeg fik tid og rum til at finde mig selv igen, var jeg bange for jeg ville miste mig selv. Min datter ville kun amme og ind til hun var 7 måneder ammede hun min 1 gang i døgnet – dvs jeg var PÅ HELE TIDEN! Jeg var ved at blive fuldstændig skør – det er enormt tabu belagt at sige at amning og den bundethed den medfører bare ikke lge var mig – jeg kan da huske et par stykker fra min mødregruppe, der kiggede sjovt på mig første gang jeg sagde det – men for f….. lad os nu være ærlige og sige hvordan vi har det og hvad vi føler, for så er det da noget letter at være os og være dem der er omkring os – så virkelig stor respekt for dit indlæg – godt gået og godt skrevet! Jeg håber, du får dig tid lige om lidt :-).
    Anna

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Som vores dagplejemor sagde: “Nyd tiden med barnet så længe du kan, for du får den aldrig igen.” Det har jeg virkelig taget til mig, for jeg har det præcis som dig. Hvor kan det være hårdt og ensomt, når man står med et skrigende barn på fjerde time, der bare ikke vil sove, og man kan ikke andet end at tude selv. Så ønsker man ikke andet end at tage på bar og bestille den største fadøl, de har – om det så er alene, fordi alle veninderne har for travlt med singlelivet. Jeg er så glad for, at min mand tog næsten tre ugers ferie, så jeg kunne slappe af, lave eksamen og ja, finde mig selv. For det har man brug for. Men igen – husk at tiden aldrig kommer igen og nyd ungen 🙂 Ligemeget hvad, er du ikke alene, og det viser kommentarerne jo også.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kunne have skrevet det her indlæg. Diskuterer dagligt med mig selv, hvordan fanden det er muligt at være så trist, når man render rundt i den tid der ifølge bøger/svigermødre/medier er den lykkeligste tid overhovedet. Hvis du finder vejen der leder hen til dig selv, må du meget gerne dele rutebeskrivelsen. Jeg går også med bange anelser om, at hvis jeg ikke snart bliver fundet i den her mor-suppedas, så er jeg væk for good. Og hvem er man så? Mor? Og slut-prut, ikke mere? Yaiks.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for indlægget. Har det på præcis samme måde!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Fantastisk indlæg! Jeg har det på præcis samme måde og jeg har været ved at få pip, når folk omkring mig underholder med hvor meget de elsker barsel. Det er selvfølgelig rigtig skønt for dem, men det får mig til at føle mig lidt som hende “der ikke har nok i sit barn”, hende der stadig vil underholdes og ikke kan sætte sine egne behov helt nok til side. Jeg elsker at have tid til min søn, men jeg deponerede altså ikke min hjerne samme sted som moderkagen og derfor har jeg stadig brug for kontakt til voksne mennesker. Og helst også nogle der ikke er min (vidunderlige) kæreste for jeg tror også det er lidt hårdt for mændene, når de skal dække hele ens sociale behov. Så nu gør jeg lige noget grænseoverskridende: jeg bor også i Kbh og jeg er lidt alene på barsel, så sig til hvis du (og hvem ved måske andre læsere?) vil mødes og gå en tur med barnevogn. Man kan altid snakke om de kære små… og drikke kaffe 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Mette 🙂 har sendt dig en mail, men har fået en ‘jeg er out of the office’ mail tilbage! Tjek lige din indbakke 🙂 der er post!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette med Arthur

      Må andre joine denne klub af ensomme mødre? Haha
      Ps. Modigt initiativ!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frigg

    Kaffe any day, any time! Jeg kan sagtens komme med work talk, selvom du selvfølgelig ikke er Topshop/oasis mere, har altid en masse brok og godt at lukke ud om det 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] ← BARSEL ER ET ENSOMT ERHVERV. maj 5, 2013 · 7:12 pm ↓ Jump to Comments […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fuldstændig præcist skrevet!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christel

    Godt skrevet!

    Jeg er dog slet ikke i nærheden af at have det på samme måde som dig, jeg har ikke endnu haft en eneste dag hvor jeg ikke har nydt at kunne være MOR… Og når kollegaer og andre spørger om jeg ikke glæder mig til at skulle tilbage på job, så svarer jeg nej! Jeg skal aaaaaaaldrig mere på job :0)
    Men det skal jeg jo, og det skal også nok gå. Men jeg kan faktisk rigtig godt lide at være hjemme på barsel, at være mor, at lave ingenting med mit barn, at være i MG, til babysvømning etc…. MEN… Jeg har også min mand hjemme hele tiden, og det er så fedt, at vi får alle de gode oplevelser sammen! Og når jeg skal på job skal bettemanden være hjemme hos sin far i starten…. Dét kan jeg så til gengæld måske i tankerne godt være lidt misundelig over, at far og søn får alene tid :0)) men jeg under dem det og glæder mig over at vi har den mulighed!

    Dette lille svar er blot for at fortælle, at JEG er en lykkelig og glad mor på barsel, der anerkender at det for andre godt kan være anderledes! Respekt til dig fordi du deler det med andre ;0))

    Kh

    Christel

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak! Din kommentar er jo helt fantastisk. Dejligt, at du formår at lægge den på en måde, hvor du ikke synes de 20 andre bare er nogle tude-prinsesser 🙂

      Du er helt utrolig heldig at dele dine dage med din mand også. Tænk alle de oplevelser I får sammen! Synes det er dejligt at jeg får lov at opleve alle de små ting Alfred gør i hverdagen – men det er synd at hans far går glip af det.

      I min mødregruppe er vi flere der synes, at det hårdeste ved det hele er, når manden forlader boblen efter 14 dage – og pludselig bare skal på arbejde igen.

      Fødslen er hård – men det er INTET i forhold til at være alene med en baby efter 14 dage! Av!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er enig med dig i, at fødslen er hård, det var sku som at løbe et marathon, min fødsel tog 4,5 time fra vandet blev taget til jeg fødte….
      Min mand og jeg har mange gange talt om, at det må være så hårdt for den nybagte mor og far, når far skal afsted på arbejde, inden man når at blive en lille familie, og lære hinanden at kende. Min mand, er så kiste glad for, at han har muligheden, når han nu desværre ikke kan være på arbejdesmarkedet gr. en arbejdsulykke.
      Og ja, jeg indrømmer det, jeg er misundelig. Misundelig på far og søn, fordi de kommer til at danne et rigtig tæt bånd, når mor her vender tilbage til sit arbejde. Jeg er misundelig over at jeg ikke kommer til at være den foretrukne, den han rækker armene ud efter, den han helst vil være ved. Samtidig er jeg kisteglad for, at det netop er hans far der kommer til at være den, fremfor en dp eller pædagog, der oplever alle hans udviklings trin, og kan sende en sms til mor om at nu kan han det og det…
      Men jeg tror det er sådan en mor ting, at man ikke betror ret mange andre at passe sit guld, og som pædagog og daglig pædagogisk leder, så er jeg nok ret så skadet hvad det angår!!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camille

    Åh ja. Det er nemlig sådan det er. Min mand har meget svært ved at forstå det – hvordan tackler jeres mænd det?

    Går pt hjemme med min datter under ” pasning af eget barn” ordningen, og kommer nok til at gøre det til april 2014. Shit mand – der er længe til!

    Nyder da mit barn og er ok med at det er sådan det er nu, men IH jeg savner selskab! Er endda begyndt at være hende der lige snakker med de ældre og andre folk på gaden, for at få bare noget input fra voksne mennesker. Ha ha altså!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er nogle år siden, faktisk er min datter 5 år. Men det var præsic sådan jeg havde det. Jeg troede vi skulle være forældre og jeg følte jeg i stedet blev mor og han far. Det var nogle forskellige ting vi gennemgik og vi var aldrig sammen. Vores datter sove max 3 timer ad gangen det første år, så min mand og jeg skiftes til at sove sammen med hende, den anden i stuen. Det var super ensomt.

    Jeg har egenkit aldrig forstået at det var ensomheden som var værst for mig – før du skrev om det her. Og at går til babysvømning osv gjorde det bare stresset og ensomt.

    Nå, vi overlevede, jeg har den dejligste tusse-pige i verden og jeg elsker hende og at være hendes mor <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Barsel er et ensomt erhverv. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] oprydningen af mine kladder på bloggen fandt jeg indlægget her. Det minder forholdsvis meget om indlægget her men det sjove er, at det er skrevet meget tidligt i min graviditet. Hvor det andet er skrevet efter […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mirasvensson@gmail.com

    Godmorgen, og sikke en befrielse at læse en der har skrevet mine tanker og følelser ned. Jeg er ved at brække mig i lårfede stråler over barsel, måske også fordi det er barsel PÅ TREDJE ÅR her hos mig. Og jeg går og tripper og tæller dagene ned til min mand tager barsel…..21 dage tilbage….. Jeg glæder mig som et lille barn, der glæder sig til juleaften til at komme ud og finde et job. Tænk en oplevelse det kan være bare at rive blade sammen i haven – en ting jeg bare skal ha gjort så snart manden kommer ind af døren.. Jeg har efterhånden dagligt kvalme, tudeture og hovedpine som følge af “begyndende gak gak af barsel”.. Og for mig er ensomheden stor fordi jeg er den eneste der har styr og tjek på alt – køb af diverse vinteragrigater til ungerne og så videre..Oprydning, indkøb osv.. Og faktisk er det første gang efter 3 år med små poder at vi oplever næsten at kunne sove en hel nat. Tænk sig, at jeg kan føle mig misundelig over mennesker der kører mod mig i deres bil uden unger i…De er på vej ud i friheden til et job eller noget andet der ikke indeholder bleskift og andet barselsopgaver… Tak for denne blog – knus Mira

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mariabøllefrø

    jeg kender det selv alt for godt!!!!
    Jeg var vandt til en hverdag hvor “Maria tid” var inkluderet, og den eneste jeg skulle tage 100 % ansvar for, var MIG. jeg har en søn på 4 mdr. (ønskebarnet!) og havde det her billede af min barsel at det skulle være en konstant glæde og smil ,plads og bevægelse med nætter der kunne blive hårde men hey så var der jo masser af tid om dagen til at sove og putte med lille bebs. lortebleer, gylp og alt det der slf.det vidste jeg jo godt! men forestillede mig selv som denne her SUPER MOR der nok skulle få tid til det hele og så frem til denne her “nye verden” af dejlige grin og latter med min søn (som jeg også har) der er bare lige det at jeg ikke havde en fjerneste forventning om hvor hårdt det ville blive OGSÅ FOR MIG!

    Jeg havde selv grint lidt af andre mødre jeg kendte(veninder og sådan) når man kom hjem til dem og så en kvinde der lige var stået op (kl 2 om eftermiddagen) med den lille guldklump på armen et halv rodet stuegulv pga. alt det legetøj der lå og flød, og det første jeg hørte var næsten altid ” ja der er lidt rodet, jeg er total flad for energi. den lille suger alt!” jeg tænkte ikke 2 gange over det, for i mit hoved var de jo bare ved at blive dovne og lidt langsomme, og tja det var nok ammehjernen og hey den lille guldklump der?? skulle han/hun virkelig kunne sluge alt den energi?.. STORT SORRY!! JA! og JA DET ER HÅRDT!
    ALLE de veninder havde nok selv haft samme tanke inden de fik børn om at de skulle være den supermor som hvertfald ikke sys det var opslidende og super hårdt at være på “barslen” og det nærmere skulle være denne her frihedsperiode.

    men nej det er mere end hårdt arbejde!
    ikke altid man når i bad
    ikke altid man når sin morgenmad eller frokost overhovedet
    joggin tøj hver dag 24/7
    en opvask eller bunke vasketøj som suger energi, men orker ikke at få det “ordnet”
    en trang til lidt alenetid som jeg ikke får så meget af
    ingen sexet mig som kan overskue at tage lidt make up på i ny og næ
    håret er ved at blive slidt fordi jeg ikke altid får redt det efter badet og hårmaske betyder 3 min. længere tid hvor jeg skal få dårlig samvittighed over han sidder og øffer over at være alene
    når han sover min søn så det der jeg også burde sove, men der føler jeg så at det er passende tid til at få sterilliseret flasker og bare lige få ryddet det værste legetøj til side, gøre klar til han vågner igen(bleer, kogt vand til hans mad, ligge en plan for hvad vi så skal lege eller tage os til når han vågner, finde andet tøj frem til ham og mig hvis vi skal ud og gå( alt andet end joggin og nattøj) drikke den der kop kaffe jeg har gået og tænkt lidt på og så prioritere min smøg eller et hurtigt bad inden han vågner igen(hvis jeg når det).).
    og jeg kunne blive ved…og ja de fleste andre jeg snakker med siger det samme, men at det handler om at “tage sig tiden til det man vil nå”. jeg prioritere bare altid min søn først ja slf. for at tilfredstille ham og hans behov men så sandelig også for ikke at få dårlig samvittighed og sidde med den der følelse af “gør jeg det godt nok” og ja man har bare meget tid til at tænke på alt det man selv syndes man kan gøre bedre eller anderledes.. men min søn er utrolig dejlig og ja jeg elsker ham af hele mit hjerte!!!
    føler mig bare i øjeblikket som en robot på lavt batteri og ja det er hårdt!!
    Når jeg snakker med andre får jeg så også af vide at jeg virkelig først bliver udfordret når han begynder at kravle og gå!
    Lige pt har jeg fået lidt skavanker med ryggen pga. dumme løft. så må ærligt indrømme at jeg glæder mig lidt til ikke at skulle bære rundt på lillemanden konstant 😉

    min kæreste er der slf. også når han ikke er i skole og på arbejde!
    hvilket betyder han også nogle gange kommer træt hjem og har brug for en “pause” alenetid.
    og så skal der jo også lige ryddes op 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Søger på “ensom mor”, på en aften hvor kæresten er ude og inhendte lidt social sofistikeret sammenkomst, og heldigvis er det et af dine indlæg, som popper op. For hold nu op hvor rammer du plet og så skrevet på en fed måde. Tusind tak for det (også her et år efter).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Selv tak, Ida! Som du kan se, er vi mange i samme båd 🙂

      Kram

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] næsten at indlægget her er et af de mest læste nogen sinde. Flere og flere mødre sidder derude og Googler […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ditte

    At støde på den her sidde og læse hvad du har på hjertet har været det mest konstruktive jeg har gjort i dag! 😉 tak! Det er rart man ikke er alene om at have det sådan. Det føles så forkert på en måde men det lyder til at det er ganske naturligt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Fantastisk skrevet. Og jeg tror oven i købet jeg er endnu mere bitter. Jeg hader at amme og vil helst være tilbage på arbejde, da jeg mistrives med at være på barsel. Og jeg er kun gået ind i uge 3 nu, så det blir pænt op af bakke og er nødt til at forkorte min barsel. Jeg elsker at være sammen med min søn, men bare man dog kunne tage ham med på arbejde. Hilsen en anden lortemor 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cindy

    “Varsel varsel barsel” kan jeg kun sige! Et ærligt og nødvendigt blogindlæg. Tak for det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cm

    Sidder her og tuder efter jeg har læst dit indlæg, jeg er mor til 4 børn og har fuldstændig mistet mig selv undervejs, det gik først op for mig her til aften, da jeg har været depri i et stykke tid, googler mor og ensomhed.. Og bum her lander jeg! Tak for dit ærlige indlæg, jeg skal have en stor snak med manden og derefter skal jeg sparke mig selv i røven og komme ud alene.. Tak..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Uhh tusind tak for dit indlæg og hvor er jeg dog glad for at høre jeg ikke er den eneste der kan føle mig enorm ensom – selvom man har den gladeste og nemmest dreng – mit humør blev en hel del bedre af at vide det er “normalt” at føle sig ensom på det som andre ellers fortæller er ihh åh SÅ fantastisk.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

    Flot, ærligt skrevet!
    Helt enig..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla

    Lækkert med lidt plads til “brok”! Og et dejlig oprigtigt billede du tegner 🙂
    Jeg er mor til dreng på 4mdr. og jeg har konstant lyst til at brokke mig! Først og fremmest syntes jeg at det er en total unfair opdeling af “pligter” mellem kønsrollerne. Uundgåelige pligter… I ni måneder skal vi overvære vores egen krop transformere sig til, tja… En skude. Nogle (b.la. jeg) værre end andre. Og så er der de mange “sidegoder”… hedeture, kvalme, spændte bryster, vand i benene, rygsmerter, spark i ribbene og hvad der ellers kan forekomme. Ja, og så er der fødslen… Timers ulidelig smertehelvede med et ofte flænset underliv til følge… Men så er der selvfølgelig det smukke vidunder, som jo er produktet af dette vanvid… Nu forventes den guddommelige enhed at gå op et. Når barnet ligger der på maven og kigger dig i øjnene. Dette, kan dog hurtigt blive erstattet af angst og usikkerhed… Man kigger på det lille vidunder og tænker… virker du, trækker du vejret rigtigt, hvorfor græder du, får du nok at spise, gør jeg det rigtigt osv… Og først nu!! begynder barslen som du lige har beskrevet så fint. Som om man har overskud til det… var det ikke rimeligt lige at få lov at restituere?! Tage 14 sydpå, drikke sig i hegnet. Ja eller bare sove et par dage… “Nej, du er mor nu, det er et fuldtidsarbejde og en livstidsdom” siger min mand ironisk. Men han har jo ret! Og før eller siden skal man nok lære at indfinde sig med det.
    Her 4mdr. senere er jeg endnu ikke kommet dertil, men det hjælper på det… Man er jo trods alt smask forelsket i det lille væsen! Gudskelov…
    – Og en kæmpe respekt til mødre herfra!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Kæft en dejlig kommentar! Jeg tror jeg elsker dig!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mettevalsted

    En Googlesøgning på ‘barsel manglende energi’ bragte mig her til – og nu sidder jeg bare med et stort smil på læben. TAK fordi at du havde overskud til at formulere følelsen og tankerne ❤️
    Jeg har tilladt mig at linke til din historie fordi flere fortjener at få at vide at de er helt normale og så har jeg læst din historie op for min mand – så i går kom han tidligt hjem fra arbejde så den bitre, forelskede, barslende kone kunne på et breake .

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Minh Tam Le

    Jeg elsker at høre på din fornuftig brok. Jeg har det lige præcis på samme måde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    En googlesøgning på “Det er hårdt og ensomt at være på barsel” bragte mig hertil. Åååhhh hvor dejligt at genlæse dine ord. Læste dem også under min første barsel – og er her nu for 2. Gang…!
    Granatchokket har været langt mindre end med barn nummer 1 – men det er sgu stadig hårdt og ensomt og pænt kedeligt indimellem… Også selvom lillebror er verdens sødeste, lækreste dreng – som seriøst får mit hjerte til at SMELTE!
    Har ingen gin i huset, men skal helt sikkert ha mere rosé i glasset nu! Skål for alle os tapre, seje, stærke kvinder!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg har det lige sådan og da jeg heller ikke har et job endnu, at vende tilbage til, så er udsigten til et socialt liv endda meget længere væk! 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Åh gud hvor jeg kender det alt for godt! Fik vores datter for 14 måneder siden, hun blev født med et sjældent handicap, som gør jeg skal gå hjemme med hende i 4 måneder mere, før hun skal starte i dp. Og derefter tager jeg lige en barsel mere, puha kan godt mærke det bliver en hård omgang. 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Det var lige præcis det her indlæg jeg havde brug for at læse lige nu. Jeg sidder tudende hjemme i min sofa. Min mand er taget til sommerfest og min dejlige dreng ligger og sover i barnevognen. Jeg har lyst til at drikke mig fuld og ryge 100 smøger og ikke have ansvar for noget eller nogen. Nu!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skodmor

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thilde Iversen

    TAK! For præcis at sætte ord på mine følelser. Bare TAK ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALT ER OK!