DET ER JO BARE BRYSTER.

OPINION.

Må hellere snart skrive lidt om hele det der amme-event. Men først vil jeg lige skrive lidt om, hvad min mening egentlig er, med al den galskab.

Jeg har oprettet en begivenhed. Hvorfor har jeg det? Og hvorfor, når nu jeg ikke længere ammer, går det mig overhovedet på, at kvinder nu må afvises fra cafeer og restauranter hvis de ammer?

Det går mig PISSE meget på. Og det gør det fordi, at jeg ikke bryder mig om at modtage mails og beskeder fra gravide, kommende mødre eller dem som sidder med en nyfødt – og som i FORVEJEN bakser en del med overhovedet at have fået et barn – som fortæller mig, at de er begyndt at tvivle på hele amme-konceptet. De frygter at føle sig isolerede, unormale, ulækre og ønsker jo ikke at krænke andre mennesker.

Og det går mig PÅÅÅÅÅÅÅ, at folk ikke kan skille debatten fra hinanden. Trælse og larmende børn, barnevogne der fylder, mødregrupper der sidder og snakker i timevis over en kold latte – har INTET med amning at gøre. Så hvis det i virkeligheden er det ovenstående det handler om – at cafeer og restauranter er i deres gode ret til at udvikle ‘koncept-forretninger’ hvor børn og deres mødre ikke passer ind, så fair nok. Men lad være med at gøre amningen til syndebukken.

Det ville jo resultere i, at der blev udviklet flere koncepter indenfor restaurationsbranchen – ville personligt gerne se hvordan udviklingen ender, hvis man så også må lave neger-frit spisehus, spastiker-frie bistroer og mongoler forbudt-tapas bar. Og når nu vi er i gang, så kunne vi jo køre den videre til detailhandlen – og lave skilte med tykke mennesker, med en bred rød streg over – fordi man ikke ønsker at tykke mennesker skal gå i ens tøjmærke og dermed skabe dårlig reklame eller bare ikke føler for at have overvægtige mennesker i forretningen overhovedet. Det kunne jo potentielt støde andre kunder i forretningen.

Det er skruen uden ende.

Og når alle gravide, af sundhedspersonale, punkes til at amme deres kommende barn, så skulle der følge en lille pjece med fra jordemoderen, hvori det fremgår hvilke spisesteder, forretninger og pladser du har tilhold fra mens amningen står på.

Nej vel? Kæmpe nej tak til den udvikling.

Det er DERFOR vi demonstrerer på mandag kl. 15-16:00 på Rådhuspladsen. Fordi der skal være plads til os alle sammen. Og fat nu, at vi jo for helvede ikke kommer og ammer på NOMA eller Geranium. Og vi sidder jo ikke med store lækkende patter fremme og blinker kækt til hele selskabet på cafeerne, vel? Vi synes heller ikke det er sååååååå fedt igen, at flashe. Men i 6-8 måneder af vores børns liv, er det altså også vores liv. Og hvis det virkelig er så grænseoverskridende at se på, så kig væk. Det gør jeg, hvis jeg ser noget jeg ikke bryder mig om. Det er skide smart – det med at øjnene er en slags muskel man kan bevæge. Det gør det fysisk muligt at se væk.

Skriv en kommentar

  • Vi kan vist godt blive enige om, at de i WHO ved, hvad de taler om. Og når WHO anbefaler fuld amning indtil seks måneder og amning efter behov indtil to år (det er måske riiiigelig længe), så er der nok noget om snakken…

    http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/

    Synes det er så utrolig skønt, at du har taget initiativ til den demonstration! og måske specielt fordi du ikke selv ammer – women care…!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kunne ikke være mere enig Trine. Jeg ammer heller ikke (længere), men hold op, hvor bliver jeg irriteret af denne debat! Amning er godt for mor og barn, netop derfor er det ikke noget man skal tvinges til at gå og gøre i det skjulte.
    I anledning af hele denne debat har vi på Moderliv.dk valgt at fremrykke vores sommertema. Det handler om amning, og da vi alligevel næsten var færdige med at skrive på det, da debatten for alvor brød ud, har vi valgt at fremskynde udgivelsen, så det allerede kommer på her i weekenden.
    Godt initiativ du har taget, vi jordmødre fra Moderliv.dk møder naturligvis op på mandag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

    Amen Trine! Jeg synes det er et pissefedt initiativ!
    Jeg bliver så provokeret over ‘find en anden café eller am på toiletttet’ – kommentarer. Gu’ skal jeg ej give mit barn mad på et toilet. Og selvfølgelig skal jeg ikke nedværdiges ved at blive smidt ud fra en café fordi jeg opfylder mit barns behov.
    Bliver edderspændt rasende over at der findes idioter i Danmark, der mener at fordi deres nypuritanske blufærdighed bliver krænket af, at bryster rent faktisk kan tjene et andet formål end seksualisering af kvindekroppen så skal jeg blive hjemme eller give mit barn mad på toilettet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Utroligt at vi for bare få årtier tilbage kæmpede for retten til fri porno, til at glo på bare bryster i børnehøjde i butikkerne og NU, anno 2013, skal vi edderrøvende diskutere hvorvidt en kvinde må vise et kvart bryst for at give sit sultne barn føde!!?? Oh horror hvis nogen skulle få en vorte at skue midt i latten. GLO VÆK!!! Vi ses på mandag! ps jeg har tippet diverse medier, må se om nogen har lyst at dække eventet. Det er vigtigt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amen Trine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cec

    Super initiativ. Ville ønske jeg kunne deltage. Synes du skriver spot on her. Har også forstået at det er en måde at ramme mødregruppen som kommer og fylder og kun køber en latte. Fair nok, stil krav om at man køber noget, når man er der. Men fordi jeg drister mig til at tage Ludvig med ind og få en sandwich, når vi alligevel er ved ørelægen i byen, og så ikke kunne give mit barn mad. Ja hvad bilder jeg mig ind, at tage mit barn med ud af huset. Jeg skulle være blevet hjemme.

    Er egentlig i tvivl om dette kun er ok for restauranter at afvise ammende kvinder, eller må min buschauffør, togfører, gymnastiklæreren til min store piges gymnastik osv osv smide mig ud når jeg ammer mit barn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kia Mandal Mortensen

    Sådan! I må have en fantastisk demo!! Jeg er med i ånden hele vejen fra Århus!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michella

    Har i hørt om en bryst pumpe, tror ikke ungerne dør af at i lige pumper yveret inden i går ud og spiser

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg får lange løg af kommentarer som denne. Du har garanteret ikke nogen børn, vel? Havde du det, så ville du også vide, at der ikke er noget der hedder ‘du kan bare lige’ i forhold til børn – NOGENSINDE.

      Men tak for din kommentar. Du har lige bekræftet mig i, hvorfor vi demonstrerer på mandag.

      Pisse god weekend til dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Ladegaard

      Det ville klæde dig, at vide noget om sagen, før du kommenterede. 1. det er ikke alle ammende babyer, der vil drikke af en sutteflaske. 1. det tager faktisk rigtig lang tid at amme nok mælk ud til en affodring (for mit vedkommende krævede det faktisk et par dages forberedelse at amme nok ud til at være væk nogle timer), hvis ikke man har en (dyr) elektronisk pumpe. Og det havde jeg – og mange andre – ikke. 3. det kræver sin kvinde at slæbe køleskab og mikroovn med til opbevaring og opvarming…

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Så mit skrigende barn der ikke tager flaske, er altså mere acceptabelt på en cafe, end at jeg lige diskret ammer ham, med risiko for at du ser lidt hud (hvor jeg viser mindre hud hvis jeg var nedringet, that is). Fortæl mig hvor du drikker kaffe næste gang, så skal jeg tage skrigende barn med som nægtes mad. For det er jo brysterne og amningen der er synderen, ikke barnet jo.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Laura L. Jensen

      Den Holding med ‘lige at pumpe yveret’ er da direkte retarderet. En ko har et yver. En kvinde har bryster. Du kan ikke “bare lige” malke ud, så der er nok til at affodre dit barn.

      Det kræver ro, afslapning og INGEN stress. Jeg ville blive ret stresset, nervøs og ukampdygtig i forhold til udmalkningen, når jeg ved der sidder folk som dig, og tror man bare lige kan. Det tog mig 3-4 dage at pumpe nok ud, til at kunne tage til koncert en aften.

      Så prøv du “bare lige at pump dit yver”, og så fortæl mig igen at en brystpumpe er løsningen på denne her debat. Er det ikke. Min søn ville heller ikke rigtigt tage flaske. Så jeg ammede offentligt. Hver gang.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • eja madsen

    Høhø jeg har faktisk ammet på Noma for et par siden med rigtig god service i øvrigt og absolut ingen sure miner 😉 der midt i caféen med andre betalende gæster omkring os 🙂 også fik jeg da lige et stort glas vand for tjeneren vidste at man ofte bliver tørstig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michella

    Kunne du så ikke havde slettet alle mine kommentare

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg H A R slettet alle dine kommentarer, Michella. Det er det helt forkerte domæne du har bevæget dig ind på, hvis du tror jeg gider blive ved med at diskutere med dig.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michella

      Nej det har du ikke ellers ville jeg jo ikke spørge vel trine

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michella: jeg har ikke fjernet den første, nej. Det er fordi den er brugt et andet sted også – det er til kildehenvisning – hvis jeg fjerner den, så kan jeg ikke vise hvor udsagnet kommer fra, eller fra hvem.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michella

    Eftersom jeg ikke må svare på tiltale

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] OPINION.. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Jeg er så enig! Og et stort tak for denne vinkel i debatten!
    Når det er ok at afvise ammende kvinder på et offentligt sted, signalerer det kun en ting; at amning er forkert og ulækkert. Det er et meget stærkt signal at sende. Og over tid vil den tendens forplante sig stille og roligt ud i samfundet. Det er virkelig sørgeligt! Lad os kæmpe for frie valg og naturlighed på en ordentlig, uskinger måde. Lad os fortælle politikerne, at det ikke handler om bare bryster på cafeer, men om en gal gal ændring af samfundets opfattelse af menneskekroppen.
    Jeg bor i Jylland. Ellers var jeg mødt op!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • I loved as much as you will receive carried out right here.
    The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless,
    you command get bought an edginess over that you wish be delivering
    the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly
    very often inside case you shield this hike.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET ER JO BARE BRYSTER.