HVORFOR ER DET NU VI DEMONSTRERER?

SIDSTE, DET LOVER JEG…

….. Sidste indlæg (måske) om pat-paraden i morgen. Til de, der, af underlige årsager, ikke er eller færdes på Facebook: Kom og vær med til at demonstrere for brysterne i morgen!

Klokken 15:00 mødes vi alle ved trappen foran Københavns Rådhus. Da arrangementet forløber over en time er der selvfølgelig rig mulighed for både at amme og debattere lidt med ligesindede.

Jeg kommer ikke til at have en megafon eller andet forstærkende udstyr med. Og da jeg er en forholdsvis lille kvinde, så kan det være at jeg får svært ved at råbe hele forsamlingen op i morgen. Derfor skriver jeg denne uddybende tekst, som jeg vil bede jer om at læse.

Jeg besluttede lynhurtigt, at jeg ikke ønskede at have nogen udgifter i forbindelse med eventet – derfor er der ikke så meget andet i selve demonstrationen end demonstrationen i sig selv. Men igen, så er fremmøde også det stærkeste våben i hele debatten!

Jeg forventer en stille og rolig forsamling – vi er nødt til at bevise, at vi ikke er en omgang stride og skingre kællinger, der ønsker røde løbere, velkomstkomiteer eller klapsalver i samfundet bare fordi vi har fået børn – men vi ønsker derimod heller ikke at blive ekskluderet af samme årsag. 

Nej, det er ikke ANDRES problem at vi har VALGT at få børn. Og vi accepterer egentlig også at restauratører selv må bestemme over deres egne beværtninger. Det kunne bare være fedt, hvis vi stadig var velkomne de fleste steder i fremtiden – også selvom de rent lovmæssigt må afvise os i døren eller bede os forlade stedet, hvis vi ammer.
Vi skal demonstrere vores utilfredshed, over den retning samfundet bevæger sig i. Forstået på den måde, at vi skal holde fokus på vores utilfredshed omkring udviklingen i samfundet – at vi kan krænke andres blufærdighed ved at amme – og det faktum at de fleste af os er uforstående over for, at en amning kan virke så stødende, at vi nu kan blive forvist eller afvist fra stedet.

Jeg håber at alle kan holde en sober tone – for det ville være så unfair, hvis en eller flere ødelægger den egentlige mening med demonstrationen. Så lov mig, at vi ikke synker ned på det niveau, hvor vi begynder kaster mudder tilbage mod dem, der er uenige med os – alle har ret til en mening – og det er derfor vi demonstrerer i morgen!

Vel mødt! Og husk regntøj (næste projekt bliver amme-venligt regntøj!)

Skriv en kommentar

  • Fedt at vi tager kampen op,jeg syntes i ligestillingen lov at der så også skal laves et forbud mod at mændene står og tisser i det offentlige rum .Ses i morgen

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kommer og jeg skal nok opføre mig pænt;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Kære “lortemor”
    Har brugt din blog som en skøn overspringshandling 😉 Tak for det og for dine alt for sjove opdateringer!
    Hilsen fra en NÆSTEN uddannet jordemoder, som selv er blevet født den 6/1

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har desværre hverken ammebryster eller baby længere, men hvor ville jeg gerne have gruppeammet sammen med Jer!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Initiativtagaren Trine Maria Larsen säger: […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVORFOR ER DET NU VI DEMONSTRERER?