Når far og mor har fri, har børnene det også!

Kroppen.

Jeg lavede et par indlæg om kroppen efter graviditet og fødsel kort efter jeg fik Alfred. Shit en lang sætning, men vidste ikke hvor jeg ville sætte et punktum, haha. Og grammatik har aldrig været min stærke side.

Kører efter den komma-regel jeg kalder for ‘mit komma’ – dvs. at jeg kaster dem ind hvor jeg selv synes det klæder en sætning. Ja. Bare så komma-politiet ved, at de ikke behøver at løfte så meget som en finger!

Nå. Kroppen.

Her, 2 år efter en fødsel… Wow. Det er stadig ret grænseoverskridende for mig at gå i dybden med, men synes nu det fortjener en plads på bloggen.

Egentlig ville jeg have vist jer billeder af yours truly i undertøj, men var nødt til at aflyse den tid jeg havde hos Bloggers Delight’s fotograf – det passede ikke ind i ‘aflever, arbejde, hent, lav mad’ skemaet. Og meningen var at vise billeder af diverse skavanker og strækmærker. Så i denne omgang er I (og han) forskånet.

Jeg har en liste over ting der ikke fungerer som før:

Mine bryster. De var før ret følsomme – nu er de über følsomme. Kan næsten ikke have følelsen af at nogen rører ved dem. Især vinteren gør det svært. Stive over-følsomme nipples er noget af det værste jeg ved.

Igen, bryster. De har aldrig været store, nej. Men nu er de næsten væk. Og når man i forvejen har små bryster, og man oplever hvordan de kan forvandle sig til premium-titties på et enkelt døgn efter fødslen, så er det fandeme svært at gå tilbage til en saggy udgave af dem man havde før. Kæft jeg elskede synet af mine bryster da jeg ammede. De var SÅ flotte.

Maven. Jeg er en af Guds udvalgte, når det kommer til maven. For trods gener der burde have givet mig strækmærker fra gulv til loft, så kom der ikke en eneste på maven. Men. Der er altid et men! For efter et års tid, begyndte min hud på maven at blive en smule slap. Og man kan ikke se det når jeg står oprejst. Men siddende, så er der tale om saggy-belly for alle pengene. Men hvem gider i virkeligheden også sidde ned? Jeg står bare, ingen problemer.

Fantom-spark.

Nu og da oplever jeg følelsen af spark indeni maven. Virkelig sært. Og skræmmende. Jeg ved godt at der højest sandsynlig er tale om gas, men alligevel er det sjovt, hvordan den følelse minder utrolig meget om de første små og spæde spark og bevægelser.

Mit hår.

Mit hår bliver aldrig det samme. Tror jeg tabte halvdelen da jeg stoppede med at amme. Værst er det gået ud over mine tindinger. Hej Jude Law!! Men hvis han kan score damer med sine, så er det nok ok.

Min psyke.

Nej, nej, nej. Den har været helt fucked og tilbage igen. På afveje, diskurs, you name it. Intet har fucket mig mere op end min psyke.

Min søvn.

Min største fjende. Aldrig havde jeg overvejet, hvor stor en rolle søvn spiller i mit liv. Min mangel på søvn og min angst for selv samme, gjorde at jeg var en elendig kæreste i lang, lang tid. Faktisk er det først nu, jeg ikke bliver sur over at Svenne skal ud og ikke er hjemme en nat eller to…

Det er svært at forklare, men søvnen slog mig helt ud. Jeg var pisse bange for at være alene med Alfred om natten. Fordi han ofte sov ad helvede til, og fordi jeg vidste at der kun var mig.

Det blev et problem når Svenne skulle til fester eller arbejde langt væk hjemmefra. Jeg kunne slet ikke rumme det.

Nu her går det bedre. Alfred har fået en ok søvn rutine, så far kan bare gå amok.

Hud.

Min hud er en pestilens.

Nogle uger tør, bleg og følsom. Andre uger fedtet, bumset og rød. Jeg fatter det ikke… Og jeg smører KUN sundt stads på den…

Sidst, men ikke mindst:

Min cyklus.

OMG. PMS har nået nye højder. Og hver anden menstruation føles som en leg, hvor den næste så føles som veer all over igen, et sandt rødt helvede i næsten 10 dage og en træthed af dimensioner.

Jeg påtænker at billederne stadig skal tages, men indtil da, kunne det være fedt at høre hvilke skavanker I stadig bakser med, efter graviditet og fødsel?

Og ja. Har fuldstændig glemt at nævne status på ‘situationen’ efter en fødsel med kop.

Den tager vi lige en anden gang ikke? Over et glas rødvin!

44 kommentarer

  • Camilla

    Arh, kender alt til det med brysterne! De har aldrig været særlig store, så blev de mega pæne og ret store da jeg ammede og NU!!!!! To sure citroner, æv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura

    Min mave har fået en “delle-fold” efter to fødsler og noget vægttab. Og den er stribet! Føler mig nogle gange som Garfield – tyk og stribet.
    Mine bryster har altid været store og har elsket dem – nu er de bare blevet så flade, at jeg i en alder af 26 hader mine bryster. Det venstre er større end det højre. De hænger og er bare ikke særlig pæne.

    Jeg bekymrer mig en hel del mere (som du også har været inde på). Og så er der den ting med at tårerne kommer langt oftere end før. Puuuuuuh hvor er der mange grumme (og nogle gange idiotiske) ting, man kan hyle over.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla A

    Sidder med et smil efter at have læst dette.
    Og samtidig kan jeg mærke panikken brede sig, for jeg frygter da lige pludselig, at min krop svigter mig, selvom vi havde aftalt, at den vender tilbage til samme stand som før fødsel.
    Jeg fødte mit første barn for snart 4 måneder siden, og det var en ukompliceret hurtig fødsel med kun et lille klip, som for længst er helet fint.
    Fik ingen strækmærker, og selvom maven er blødere end jeg husker, så er det ok.
    Slæber stadig rundt på 15 kg for meget, men de skal nok komme af.
    Jeg ammer stadig, og jeg elsker mine nye bryster, da de heller ikke var store inden baby.
    Det er de heller ikke nu, men de er gået fra ungpige bryster (jeg er 31) til mor bryster, og jeg elsker det.
    Eneste skavank er min über fældende hårpagt!
    Jeg tabte ikke et eneste hår under graviditeten, men nu kæmper de nærmest om at give slip først.
    Har sat min lid til, at de lærer at holde bedre fast, når jeg stopper amningen.
    Og så læste jeg dit indlæg…
    Nu er efter-amnings-perioden pludelig knap så lyserød, så måske jeg bare skal være tilfreds med en mindre kraftig hårpagt og lange hår i alle sokker og på alle overflader 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fed ide til et indlæg !

    Håber med på nogle af dine herligheder.

    Maveskindet og fødedellen efter 4 børn, er blevet en uundgåelig ting jeg ser i spejlet – og er ret så træt af. MAVEØVELSER mumler jeg…
    Brysterne, som før var ret gode, er nu et deprimerende syn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Jeg har lige født. Altså for tre måneder siden, så det er svært at sige hvor det ender. Tog 25 kg på i min graviditet. Lort. Og tror sgu ikke de alle flyver af, selvom jeg ammer. Ingen strækmærker på maven, dog – men på brysterne!
    Havde store, flotte, runde og okay spændstige F-skåls bryster. Havde. Nu har jeg store, lange, stribede madkasser. Og jeg tror sgutte de kryber op på plads, når amningen slutter. Æv mand. Elsker min baby og kan godt lide at de er så gode til at fodre – men savner sgu de bryster…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pernille

    Har efter kejsersnit en delle fold på maven der gør det umuligt a ha almindelige bukser på da de ‘gnider’ i arret. Så her er det stadig vente bukser og jogging tøj der ligger først fremme i skabet. Mit hår knækker ca 2 cm fra hovedbunden og Ja, så kan jeg tude over hvad som helst – UDEN GRUND ! og fantom spark, jeg troede bare det var mig der var små tosset , men Hold nu op hvor kan det bare føles som en baby 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    hængepatter.dk!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Jeg kender det med brysterne! Samtidig har jeg altid har en lille topmave, til trods for at jeg er slank – ingen flad mave her! Den der topmave som jeg før hadede, drømmer jeg nu om at få tilbage – for den er bare blevet meget større efter graviditet! Så stor mave og små bryster = virkelig ucharmerende figur!
    Nåh ja, mit hår er også ødelagt for good – der er ihvertfald ingen forbedring her to år efter…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • T

    Har altid haft store bryster og aldrig forstået silikonebryster, men efter endt amning – oh My god! Overvejer det helt seriøst. Er godt nok et sølle syn det der er tilbage 🙁

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Fødte for en måneds tid siden, og min krop er faktisk nogenlunde ved udgangspunktet sådan vægtmæssigt. Maven er stadig underlig blød, håber det bliver bedre de næste par uger. Brysterne er vældig store, men hvad sker der for hvor slappe de er når ungen har spist?? Så er der det med søvnen. Er ude af den der boble, hvor det bare er helt okay at være oppe 27 gange om natten.. Tror min kæreste er liiidt bange for mig om natten. Men jeg er så trææææt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg har heller ikke kunnet kende mine bryster, siden jeg var gravid med barn nr. 1. Under amning med nr. 1 var der jo en god periode, men selv under amning af nr. 2 forblev de slappe. Meget mærkeligt, for der var masser af mælk. Men spændstigheden fra nr. 1 kom ikke tilbage…og jeg der lige havde glædet mig…

    Mht. søvn! Åhh..glad for at høre, at andre har det lige så. synes alle jeg kender har børn, der sover igennem fra de er 1 md., hvilket inderst inde gør mig bitter, selvom jeg med et smil siger: ‘ej, hvor er det dejligt for jer.’ Mine to fik nogenlunde søvnmønster da de var 2½-3 år. Tror seriøst jeg var en smule traumatiseret i flere år efter det første år med nr. 1. Hun sov 1-1½ time ad gangen. Jeg fik først 4 timers sammenhængende søvn da hun var 10 md., og begyndte så småt at få en hel nats søvn (sådan on and off), da hun var over et år. Og de vågner stadig om natten (de er nu 5 og 3). Hver gang jeg møder nogen med børn der sover, tænker jeg: hvad har jeg gjort galt? hvad gjorde jeg galt, siden de ikke sov? Vi prøvede ALT! Som i ALT! så jeg ved, at det ikke er min skyld, at de ikke sov, men føler alligevel jeg et elelr andet sted fejlede.. åh den søvn..jeg kunne blive ved med at tale om det (er nok stadig lidt traumatiseret…)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Smukt! Intet er det samme. Jeg havde store bryster før fødslen og de blev gigantiske da jeg ammede. Jeg er tilbage i samme bh størrelse, men konsistensen er helt anderledes.

    Og psyken – åh suk. Jeg kan slet ikke se tv med syge børn, eller læse krimier hvor det går ud over børn.

    BTW har jeg også fake spark inde i maven. Rigtig mærkeligt.

    Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sørensen

    Jeg elsker dine indlæg, især når de bevæger sig over tabu-emner som dette. Jeg var i en “kop-situation” for et år siden… “Det bliver normalt på max 6 mdr” Ak og ve! Ingen fortalte hvad “normalt” mon er…?
    Håber du også tør at føje lidt tanker om “kop-situationen” til listen en dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

    Ud over at kunne genkende flere af dine punkter, vil jeg tilføje: Av min ryg!

    Jeg ved ikke helt, hvad der skete, men jeg tror, det havde med kombinationen af amning og kæmpebaby at gøre.

    Jeg sad simpelthen og sank sammen, når jeg ammede, og min holdning er stadig ikke den samme her 2 år efter.

    Så ud over mindre bryster, større mave og slappere røv, har jeg også sådan en lettere pukkelrygget figur. Knap så frækt. Et held, man har bagget sin kæreste. 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det med håret 🙁 jeg har også vildt høje tindinger lige nu, og jeg håbede godt nok det blev bedre! Jeg kan ikke huske, det blev sådan første gang (det blev tyndt, men forsvandt ikke i høje tindinger:-()
    Jeg håber, det kommer igen, med slappe brysterne, hængevom, uren hud, strækmærker osv., så var jeg faktisk glad for mit pæne og tykke hår! 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Har fået tre piger på lige knap tre år (de to er tvillinger), og synes det mest skræmmende er min laaaange, flade morrøv. Shit, alt det amning har hevet den mod syd.
    Og ja, så tabte jeg også en masse hår. Men et fif er Priorin. Det virker. Seriøst! Dog på hele kroppen, så byd lange øjenbryn(???!) og vinterpels velkommen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Jo jo, manglende søvn, flade bryster, tyndt hår og ondt i ryggen er der også her, men intet kan måle sig med ‘situationen’ efter fødsel med kop. Jeg (dvs min ringmuskel) gik til genoptræning i over et halvt år. Det er stadig ikke helt godt. Det havde jeg godt nok ikke set komme. Håber også du tør skrive lidt om din kopsituation.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tine

      Jeg vil lige præcisere, at jeg kun referer til mig selv, når jeg skriver, at mine flade bryster mm ikke kan måle sig med min kopsituation. Det var ikke ment som en bagatellisering af flade bryster. (… suk, det er derfor, jeg aldrig skriver på blogfora)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eeeej hvor er jeg glad for at høre at jeg ikke er den eneste der mærker “spark”. Jeg har oplevet det nogle gange nu – min søn er 9 mdr, og hver gang har jeg fået svedeture og nervøse trækninger 😀

    Jeg slap ikke for strækmærker, men jeg masserer min mave ind i babyolie når jeg slukker bruseren, inden jeg tørrer mig og det har hjulpet meget – også på appelsinhud på lår 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Åh, her rammer du et ømt punkt. Min kæreste og jeg er så småt igang med projekt baby. Jeg har selvfølgelig tænkt en milliard tanker, og føler mig klar på de udfordringer der kommer. MEN! Forleden slog det mig, at jeg slet ikke havde overvejet det med kroppen. Shit. Det der med at få en krop, som sandsynligvis ikke kommer til at ligne sig selv (når jeg nu i forvejen som mange andre er alt for selvkritisk på det punkt), samt det at være en mor-krop, er noget abstrakt for mig. Hvad sker der med kvindeligheden og sensualiteten post-fødsel? Jeg frygter, at jeg kun bliver en mor, og mister den anden side af mig selv. Fra “attraktiv til avlsdyr” for at sætte det lidt skarpt op… Jeg forestiller mig, at der er et stort arbejde i at redefinere sig selv som kvinde, og det synes jeg virker ret uoverskueligt og skræmmende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette Aarre Dalsgaard

    Ha Ha Ha takker for godt grin 😀
    Ps her TI ÅR!!!! efter er mine brystvorter stadig så sensible, at mine bryster nærmest ikke indgår som en del af mandens og mit sexliv længere….kan simpelthen ikke holde hans berøring ud længere…gudskelov er han tilfreds med at kigge og ellers føle røv i stedet (Y)
    Og jo får også et spark i ny og næ…ikke af manden, men af min/vores fiktive baby

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majbrit

    Fuuuck! Jeg kan se mig selv i meget af det du skriver! Jeg havde en høj pande før.. Nu er de der tindinger sky-high! Mine bryster lyder præcis som dine. Jeg overvejer faktisk at spare op til nogle nye. Ja.
    Men på trods af tvillinger så er min mave skide flot! Og det takker jeg min krop for hver dag!
    Men giv mig lige mit hår tilbage og nogle bryster.. Tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Haha den med fantomsparkene kender jeg godt. Har så fået mig til at tænke på om det man troede var spark engang imellem bare var luft.

    derudover er jeg med på de fleste af de ting du nævner. Her et års tid efter fødsel har jeg de der totalt charmerende strittotter i tindingerne fordi håret er på vej ud. Suk…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniella

    Fedt indlæg! TUSINDE TAK.
    Du er modig!

    Løst (hængende) maveskind, en trillion strækmærker (mave, lår, bryster, hofter), trætte bryster og ‘situationen’ er bare heller ikke det samme som før.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mona

    Jeg har fået to kejsersnit, og to maveoperationer fordi jeg fik problemer med bugen – så 12 ar senere, og en “rekonstrueret” navle – sker alt i vores soveværelse med slukket lys – er dog stolt af min mave med buler og ar – fordi det var den pris det kostede min krop at få børn.
    Søvnmangel og mindre tid – gør at man bare ikke ligner den bedste udgave af sig selv – danm nu kan jeg bedre forstå at man bare ser lidt hængt ud i småbørnsalderen – mens min mand løber maraton og kravler op af karrierestigen.
    Men tænker at når den mindste sover igennem, så får jeg kræfterne tilbage.
    Tak for super god blog, kan du ikke fortælle mere om jeres nye hus!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Er jeg den eneste som lækker lidt i ny og næ? Og JA, jeg kniber løs hele dagen!

    Her 11 mdr efter fødslen synes jeg at mine strækmærker er væk – de er virkelig blevet flotte.
    Tilgengæld tuder jeg over alt og ingenting. Pludselig forstår jeg bedre de mennesker der græder til film etc.
    Det er som mine følelser er kommet ude på kroppen.
    Og så tror jeg også psyken fucker med mig: jeg er blevet så bange for trafikken…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • marie

    Jeg slap også for strækmærker, men det med håret kender jeg alt til – det er er blevet noget slask. Og så har jeg stadig den der ryg, som går lidt indad her to år efter, det er jeg godt nok træt af…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • nattalie

    Phantom spark – jo tak! Mega underligt…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    hej Lortemor.
    Jeg er en forholdsvis ny læser, har luk læst med I et halvt års tid, og er selv lige blevet mor, og synes bare det er så fandens hårdt! Gad godt at læse alle dine indlæg, altså også dine allerførste, for at se om jeg kan genkende nogle af dine følelser og måske spejle mig lidt i dem og så MÅSKE lad være med at være så hård over for mig selv.
    Men hvor/hvordan kan jeg læse dine læse indlæg?
    Mange hilsner og tak for en fantatisk blog fra Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Hej Maria! Du kan gå tilbage under ‘arkiv’ og så skal du ind under september 2012 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anne

      Kære Maria.
      Jeg ved ikke, om det hjælper at skrive dette, men: Det bliver bedre! Husk at sige det til dig selv, når det hele føles uoverskueligt. Det ER bare en kæmpe omvæltning, uanset om det så føles hårdt eller ej. Jeg følte mig så meget ved siden af mig selv, da jeg blev mor sidste år, selvom min datter egentlig var og er ret “nem”. Der var så meget angst og usikkerhed og hormoner – men pludselig en dag havde jeg bare overskud. Lov mig, at du prøver ikke at være hård ved dig selv, for alene det, at du tager dig af dit barn, er en fantastisk bedrift!

      Og skynd dig så at læse Lortemors indlæg, for selvom man måske ikke har haft det på præcis samme måde, så hjælper det virkelig at se, at der er andre, der har nogle af de samme tanker og følelser 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Ankersen

    Sørgeligt!
    Det var da utrolig meget negativt energi der kunne bruges tid på her og mange andre steder hvis man gider bruge så mange kræfter på at finde de negative sider ved ting – Godt råd fokuser på det positive og få det bedste ud af hvordan tingene nu engang har formet sig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Nu er der heldigvis være plads til at fokusere på præcist det man ønsker! Og nogle gange er det positivt. Andre gange negativt. God aften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria

      Ja og virkelig positivt at du tør sige det negative!!! Det her indlæg har jeg fået så meget energi ud af – jeg er ikke alene!!! Og hvor vigtigt er det lige!!! For mig er det sgu også MEGET svært at få noget som helst positivt ud af topmave og hænge patter……… Tak fordi du tør dele Trine!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine

      Lortemors “negativitet” hjælper alle os kommende/nybagte/gamle i gårde-mødre, som har brug for et sted hvor ærlighed altid er på dagsordenen, og der ikke findes tabu. Hvad hjælper din negativitet over for dette her indlæg på?

      Tak for en skøn blog, Lortemor, både de såkaldte “negative” og de glade indlæg 🙂 Alt du skriver er en fryd!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alexandra

    Kære Trine,
    jeg er sjældent god til at kommentere på blogs – de få jeg orker følge, før jeg bliver træt af navlepilleri og selvhøjtidelighed efter to indlæg, that is.
    ANYWAY, din er en af de to(!) jeg fulgt religiøst siden jeg nysgerrigt bevægede mig ind i blog-sfæren for et år siden.
    Jeg er 28 og kan ikke prale af at være mor endnu, selvom det er en del af planen at blive det en dag, så jeg kan desværre ikke dele ud af egne erfaringer af graviditetsfølger til gengæld for dit skønne indlæg. Men det må simpelthen være tid til at komme med en kommentar alligevel!

    Tak, tak, tak for en uovertruffen blog! For din humor, din ærlighed, og et indblik i din søde familie!
    Jeg ved din ærlighed til tider har været misforstået som, at du er frk. Modsat, der har en målsætning om at fortælle alt det der er galt ved at være mor. Sådan har jeg aldrig læst din blog. Jeg nyder til gengæld at glædes over, hvor stor din kærlighed til din søn og din kæreste er, til trods for at alt ikke er perfekt.
    At jeg ikke bliver (ukorrekt) spejlet i, at alle andres liv er perfekt, når mit bliver slået ud af kurs af ubetydelige eller betydelig ting, men i stedet husker mig på, at dette blot er en del af at være menneske (og ikke mindst kvinde), og at det hele sgu’ nok skal gå in the end!
    Og så elsker jeg forresten også din ærlighed omkring hele blogmediet. Jeg synes virkelig det er forfriskende, at du ikke har brug for at sætte dig selv op på en pedestal fordi du er blogger, men i stedet forbliver Trine.

    Tillykke med ny lejlighed, jeres kærlighed til hinanden og Alfred, og et nyt kapitel. Jeg ønsker jeg alt det bedste, og vil se frem til at læse med om opture og nedture i fremtiden.

    PS Min kæreste ELSKER dit blognavn, han griner, hver gang jeg har bloggen åben 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • LORTEMOR

      Hold nu kæft, mand. TAK. TAK. TAK. Det varmer et helt særligt sted 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Alexandra

      Du fortjener det 😉
      Og selvom blog-kommentarspor nok nogle gange godt kan blive en roseklub, så er der alligevel generelt ti klager i verden for hver gang ros (jeg kan forstå vi begge har haft vores gang i servicebranchen, så det ved du sikkert lige så godt som mig, haha), så jeg er glad for at det kom afsted! 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tilde

      Apropos dit blognavn: min (eks-)kæreste havde også god griner over dit blognavn. Så meget, at han ændrede sin egen instagram til lortefar 😀 En del af det sjove var nok også at jeg er 23 og på ingen mulig måde på vej mod børn – men alligevel følger din (og MM’s) instagram.

      Og apropos det – har aldrig rigtig læst med men mest bare kigget på billeder af Alfred. Har den seneste måned haft lidt ekstra tid og dermed fået læst lidt når du har reklameret på insta. Du gør det godt – ikke mindst, når du indser egen overilethed og hvad den medfører af shitstorm.

      Knus fra en der er helt vildt med dig og dit navn

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Nu har jeg ikke læst samtlige kommentarer, men jeg fornemmer at mange er kede af deres bryster efter graviditet, fødsel og amning – og at det bekræfter de med-læsere der endnu ikke har været det igennem i, at det er at forvente.
    Det er det nok også – men det er ikke sikkert. Jeg ammede min datter til hun var 10-11 mdr – og nej, mine bryster er da ikke 100% som før, men værre er det altså heller ikke i mit tilfælde.
    Så til alle dem der endnu ikke har været igennem det – det er ikke givet på forhånd, hvilke dele af Jeres krop der vil været præget bagefter.
    Hos mig har det været vildt hårtab efter endt amning der har fyldt meget – til gengæld ligner mine bryster rimeligvis sig selv og jeg har ingen strækmærker.
    Misforstå mig ikke – det er på ingen måde for at bagatelisere nogens følelser ved trætte bryster eller andet – det er kun for at belyse at det ikke er givet på forhånd, hvor beviserne vil være at se. For det er jo det de er – beviser på det mest fantastiske vi er i stand til at skabe! 🙂
    Tak for en god blog.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kimie

    Fantastisk indlæg! Og fedt at vide at jeg ikke er den eneste der har mærket fantomspark – troede selv jeg var lidt tosset 🙂

    Jeg er ny læser og synes det er forfriskende, at du tør fortælle om de mindre positive og hårde sider ved at være mor – det er der brug for i denne “iihhh hvor er det bare fantastisk at være mor, og alt er bare lyserødt og perfekt”-verden! For ja, det er dejligt at være mor, men nogle dage er det også bare noget l… det hele! Jeg blev selv mor for 7 måneder siden og det har bare været HÅRDT! Jeg finder stor støtte, trøst, inspiration og glæde i din blog, så TAK for det! Det er dejligt at vide man ikke er alene!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cindy Lykke

    Blir nødt til at kommentere på PMS. Lyt til en sindsforstyrret kvinde som efter 3(!) børn føler denne cyklus overtager krop og sind men som fandt en udvej… Bidro (mod pms) . Det kan godt være tro flytter bjerge, men det virker !!! Så meget at hvis jeg løber tør, køber min kære mand dem til mig:) prøv det kære Trine. Elsker din dejlige blog som gir meget til eftertanke..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    Åh hvor er det rart at høre, at jeg ikke er den eneste, hvis psyke er helt fucked up! Og hvor frygten for søvnmangel pludselig er blevet en fobi i sig selv.

    Jeg fødte for knap 7 måneder siden og fik overraskende hurtigt en ret normal krop igen. Jeg var (og er) virkelig imponeret over kroppens evne til at hele!

    Men… de der fantastiske ammebryster udeblev 🙁 Godt nok blev de større, men de fik en mærkelig form. Og er nu tilbage til samme sørgelige, skæve tilstand som før. Maven er blevet blød som bolledej, og topmaven er blevet lidt større. Jeg slap heldigvis af med de grimme karsprængninger på benene, der var dukket op som maven voksede, men generelt synes jeg, at min krop hænger lidt mere end før. Jeg havde den fineste, rene hud under graviditeten – men det er slut med det!

    Min største udfordring er klart min psyke. Jeg synes ikke, jeg havde urealistiske forventninger til mor-skabet og forælderrollen, men at ingenting blev, som jeg regnede med, dét er fan…. hårdt! Og jeg er konstant bange for at ødelægge min dejlige, lille dreng og overføre alle mine værste bekymringer til ham.

    Godt emne på din blog 🙂 Dejligt at læse og genkende de ting, man oplever post-graviditet/fødsel!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Åh Gud ja, fødsel med kop. I feel You 😖

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når far og mor har fri, har børnene det også!