HVAD SÅ DÈR, SPELTMOR! Økologi, ansvar og prioritering.

Redebygning.

Da jeg var 19 år gammel, købte jeg min første skænk. To år tidligere, var jeg flyttet hjemmefra – og hanvde naturligvis været den obligatoriske tur i IKEA.

Der gik dog ikke ret længe, før jeg begyndte at bytte IKEA ud med vintage, retro og andet tvivlsomt gejl – jeg kan faktisk ikke huske hvornår jeg begyndte at købe genbrug.

Jeg ved bare at jeg elskede det – og stadig gør det! Hold kæft mand, alle de genbrugsbutikker der var i Silkeborg, altså… Man kunne virkelig gøre sig nogle vanvittige køb! Skænken i teak, var en lang satan og standen var virkelig god. Den kostede vist 350 kr – og det var så afskyeligt meget teaktræ i den slags butikker dengang.

Det absolut bedste køb jeg har gjort mig, var en stor version af Jo Hammerborg’s Orientlampe i kobber og teak. Den fandt jeg ude i et baglokale i en forretning i Silkeborg. Den kostede 75 kr.

Jeg mistede desværre lampen pga. flytning – og det har taget mig årevis at komme mig over dens forsvinden. Det har været så træls, at jeg for nyligt var nødt til at finde en ny. Ingen andre lamper kommer tæt på at være så pæn, nemlig.

Derfor solgte jeg en del tøj nu her, og så købte jeg lampen på DBA – dog i en reproduceret udgave, hvilket egentlig ikke gør mig noget. Naturligvis måtte jeg smide omkring 25 x så meget for den nu, men sådan må det være. Nu ligger den i en kasse og venter på at komme op i stuen.

Mine lejligheder har været præget af rigtig mange tendenser gennem tiden. Jeg bliver naturligvis også farvet af hvad jeg ser andre gøre – sommetider for meget, endda. Så gennem tiden har jeg solgt irriterende meget, for at købe nyt. Træls nu, når man endelig har fundet ud af, at tendenser kan rende en i røven.

Jeg er helt tilbage til basics nu – tunge teaktræsmøbler og unikke fund, ting der komplimenterer hinanden. Wegner, Mogensen, Panton og andre skandinaviske retro helveder står side om side hos mig nu, og det gør mig sgu virkelig glad i låget!

Da jeg blev alene i lejligheden var det sådan en helt sørgelig situation – for jeg følte mig slet ikke hjemme længere. Alle vores ting var stadig blandet godt og grundigt sammen – men stille og roligt fik jeg smidt ud og fundet nyt – og nu er jeg et kæmpe skridt nærmere ‘følelsen af hjem’ og det er simpelthen så rart.

Det er vel ikke nogen hemmelighed at jeg er stor fan af DBA, og jeg gør mig altså virkelig mange køb derinde for tiden. Derudover er jeg også fast kunde hos min lokale genbrug, samt hos Quriosa på Nørrebro.

Jeg har stadig virkelig mange projekter, og det kommer til at tage lang tid at komme i hus – men det er okay. Endelig har jeg følelsen af at have et hjem. MIT hjem <3

unnamed

4 kommentarer

  • julie

    Der er stadig gode genbrugsbutikker i Silkeborg.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] fantastisk. Grunden til at jeg især elsker at læse med er, at hun kan gøre indlæg som hendes Redebygning, så fantastisk personlige, at man ikke er i tvivl om, hvilken blogger man læser med hos. Den evne […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Sikke dog end masse skønne ting!
    Den daybed Alfred sidder på, hvad har den kostet?
    Også glæder jeg mig til, at se din lampe!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Den er købt på Lauritz for en del år siden, tror vi gav ca. 5.000 for den?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVAD SÅ DÈR, SPELTMOR! Økologi, ansvar og prioritering.