DET BURDE DA IKKE VÆRE SÅ SVÆRT, VEL?

OM AT VÆRE ENSOM.

I oprydningen af mine kladder på bloggen fandt jeg indlægget her. Det minder forholdsvis meget om indlægget her men det sjove er, at det er skrevet meget tidligt i min graviditet. Hvor det andet er skrevet efter Alfreds ankomst.

Meget sjovt at finde, for det vidner jo om, at jeg meget tidligt i hele baby-forløbet, sad med en del tanker omkring ensomhed, afsavn og frygt for en helt ny æra.

‘Jeg har rødder to steder.
Jeg er vokset op i Jylland og har mine ældste bekendtskaber dér.

Men udlængsel gør, at jeg er solidt plantet i København. Kærligheden har krævet, at jeg på to år, har boet på Sjælland, Jylland og Sjælland igen.

Opbrud på opbrud på opbrud.
Og jeg savner, uanset hvor jeg er.

Det er savn der er til at leve med, men som gør ondt fordi, at jeg sidder som mor, en ny og stor begivenhed i mit liv, men som nogle af mine tætteste relationer går glip af. Og jeg går glip af deres.

Det er ikke den optimale tilværelse, at leve sammen med en journalist studerende. Skole, praktik og så skole igen. Det har kostet en del på min side. Farvel til jobs og pisse gode kollegaer. Og det er hårdt arbejde, at skabe relationer, når man ikke er studerende. På en arbejdsplads får man ikke kastet 25 kollegaer i nakken, alle med samme alder og interessefelt som en selv.

Endnu mindre på barsel. Faktisk er det en meget ensom beskæftigelse.

Og det er hårdt at sidde på første parket og observere kæresten, der bare får nye bekendtskaber igen og igen. Og vide, at når han tager på arbejde eller i skole, så er det decideret socialt og givende, hvad hans dag bringer ham.

Jeg bliver bitter. For gad vide hvornår det er min tur?

20130905-135747.jpg

Skriv en kommentar

  • Sigrid

    Det der kende jeg godt! Flyttede til København fra Norge for 3 år siden, uden at kende andre end min kæreste. Han er kok, og får konstant nye bekendtskaber med folk på hans egen alder. Han arbejder også mange sene aftener på en uge, hvor jeg er hjemme alene – og jeg har det virkelig svært med at skulle invitere folk jeg næsten ikke kender til sociale sammenkomster. Hvordan får man nye venner når man er voksen? Banker på en random dør?? Det er pisse hårdt, og jeg føler med dig (om det samme gælder i dag 😉 )

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Sigrid 🙂 Ja, det er rigtig hårdt! Kan især godt forstå, hvis du har det på samme måde med en så lang distance mellem Danmark og Norge!

      Jeg havde også svært ved at få gjort noget ved det! Men sandheden er jo, at man er nødt til at kæmpe lidt hårdere for det som voksen.

      Jeg har i forbindelse med bloggen fået to rigtig gode veninder. Ikke andre bloggere, men to som har læst med og som på mange måder sad i samme situation som jeg. Det har været en sjov proces – mest fordi man ingen fortid har at tale om, alt starter fra bunden. Og det sådan man er nødt til at gøre det. Skabe noget op fra bunden. Og også overskride personlige grænser.

      Jeg var mega nervøs da vi skulle møde hinanden IRL, for én ting er at kende hinanden via nettet, en anden ting er at mødes rent fysisk. Men det fungerer rigtig godt – og de har selvfølgelig også børn.

      Så ved ikke hvor du skal lede, men jeg ved at det er med at gøre noget ved sin ensomhed. Ellers kan den blive meget svær, tror jeg 🙂

      Held og lykke!!!

      Og kram til dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sigrid

      Tak for kram, hvor er du sød. 😉 Det går meget bedre nu, skal jeg så sige. Det er sandt at man må kæmpe hårdere for det i voksen alder, skulle hellere været som når man var lille – at man gik over til en og spurgte om de ville være ens ven. 🙂 God aften til dig!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Hvor er det et fint indlæg:-)
    Min egen oplevelse ligger helt på linie med din (og Sigrids).
    Og jeg synes altså, at det er så trist!
    Det er smadderærgeligt, at det er så svært få nye venner som voksen.
    Jeg har aldrig forstået, hvorfor venskab næsten kun har værdi, hvis det kan føres tilbage til allerførste skoledag eller til sandkassen i børnehaven.
    Og hvorfor der er ikke er plads til nogle nye imellem det gamle.
    Måske man burde starte en bevægelse? Få minimum en ny ven ud af en fremmed:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg synes at de venskaber der skabes henad vejen har mindst lige så stor værdi. Men det kræver bare mere arbejde at få et dybt og vedvarende venskab på den måde. Især fordi man ikke har fortiden til at lænke det hele sammen med!

      Men det er svært at finde, hvis man ikke lige bliver kastet ud i et nyt studie eller en ny stor arbejdsplads. For hvor skal man lede??

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Åh sikke et dejligt indlæg at læse!
    Jeg kender det selv alt for godt. Flyttede for en del år siden til Kbh fra Silkeborg og resten af vennekredsen til Århus! Så nu skulle jeg prøve at få skabt en vennekreds på ny i Kbh og satsede på, at det måtte blive på lærerseminariet, for det er vel gennem studiet, man som ‘voksen’ får dannet nye venskaber! Men da der ikke var meget socialt liv i klassen og mangel på sammenhold, så var dette ikke muligheden! Min mand er fra USA og vi danskere er i bund og grund ikke altid gode til, at være åbne for ‘andre’ og han har derfor haft det endnu svære.. For hvordan råder man en 34 årige amerikaner til at skabt en vennekreds? I gennem jobbet? Jeg er selv lige startet som nyuddannet lærer og selvom vi har interessen for fremtidens ungdom til fælles, er det jo ikke ensbetydning med, at må lige få skabt andet end en arbejdsrelation.. Men sådan er det vel når man er så langt væk fra rødderne..

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET BURDE DA IKKE VÆRE SÅ SVÆRT, VEL?