Mon I vil dele jeres køb?

Love/hate/love/hate

Alfred er en sand engel. Deler kys og kram ud – helt uden tvang. Våde kys og underlige krammere er det bedste i verden.

Og sikke et held!

For udover at være en engel, så er han også satans yngel, der skriger og kaster med mad (fucking hele tiden) skaber sig, hyler, råber, slår og kaster sig mod jorden, som tilbad han en højere (eller dybere) magt.

For helvede da også. Det er heldigt at han skifter mellem det ene og det andet. For hvor vi før boede på første sal, med blødt græs udenfor vores vinduer og altan – så er vi nu rykket op på femte, hvor en tur og af vinduet er en del mere endegyldigt.

Jeg har følt nogle forfærdelige ting på det sidste. Ærligt talt, så er der for tiden øjeblikke, hvor jeg simpelthen ikke bryder mig om ham. Og må man egentlig godt have det sådan?

Jeg synes jo at han er helt fantastisk. Sjov og kærlig. Men så er der også øjeblikke, hvor han er en idiot i miniature størrelse, og hvor jeg normalt, havde det været en anden, bare havde holdt mig fra personen et stykke tid. Men tror ikke man må lave det nummer med eget yngel.

Det er især hans opførsel under måltider. Han gider det ikke rigtigt. Jo, hvis andre passer ham, eller hvis han er i vuggestuen. Faktisk er han også begyndt at gøre det derovre. Og jeg hader det.

For hvornår kan man begynde at kalde det for dårlig opdragelse? De fleste siger ‘det er bare en fase’ men jeg tror simpelthen, at han har fået for frie tøjler indtil nu, og at vi har været et klapsalvende publikum, der har grinet af hans små uskyldige eskapader ved spisebordet. Nu er det bare ikke sjovt længere.

Så hvad gør man?

Udover at være træt af mad på vægge og gulve, så er vi snart ved at være på plads i lejligheden. Det er fandme hårdt arbejde at flytte med en tumling. Han sover kun lur en enkelt gang nu, og ofte kun halvanden time. Så det er ikke ret meget vi når. Ofte deler vi os op, så den ene af os er hjemme og rydde op, mens den anden er ude med Alfred. Men det er også enormt ensomt. Egentlig vil vi jo hellere bruge tiden sammen alle tre.

Så efter en uges tid, hvor vi faktisk ikke havde lavet ret meget herhjemme, så fik vi styr på lidt mere igår. Kedeligt indhold, I know. Men det forklarer også min stilhed på bloggen. Det hele handler om flytning og enorm træthed.

I weekenden tog vi dog en tur til Svanemøllen, hvor der ligger en udemærket strand. Det var overskyet og køligt, men hvis du spørger mig, så var det perfekt strandvejr til en af Alfred’s første ture i vandet.

Han var egentlig ikke så vild med det i starten, og han lavede også et lille styrt, hvor han faldt og fik hovedet under vandet. Kæft man skal være opmærksom!! Vi stod bare og legede, og på under et sekund PLASK! Han var dog ikke så skræmt, så efter et host og en krammer, var han helt god igen.
20140714-083748-31068855.jpg
De næste weekender i juli står den på hygge – Alfreds far sender radio hver lørdag, så han er desværre på arbejde hele formiddagen, så den står på tosomhed med Bøffen og jeg. Måske egentlig en god ting. For selvom han har groet horn i panden, så er der stadig en masse kærlighed at komme efter.

20140714-084027-31227034.jpg

15 kommentarer

  • Fucking befriende læsning….Gu’ elsker man sit barn, men derfor er det helt legitimt ikke at bryde sig om alle sider eller deres adfærd 😉 Når min pode på 2,5 år bevidst fyrer en legetøjsbil (af jern) i knolden på mig fordi der ikke er cola til morgenmad (og nej, der har aldrig været cola til morgenmad, hvis nogen sidder og tænker på det), ja så har jeg dæl’dulme’da lyst til at fyrer den lige tilbage. Istedet raser jeg indvendigt, og finder alle mine pædagogiske overskudsværktøjer frem og går i dialog 🙂 DET er kærlighed! For havde det været en voksen, havde personen haft et aftryk af 4 små hjul i hovedet indenfor 5 sekunder….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeanne

      Det undrer mig lidt at du vil kaste bilen tilbage i hovedet på en voksen…

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Tror du ikke at det hun mener er, at havde det været en voksen der havde kastet en jern bil i hovedet på hende og ikke et barn, havde hun kastet den tilbage i hovedet på vedkommende. Forsøg nu at læs hvad andre skriver 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • tina

      Præcis Louise

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • tina

      Det behøves du ikke undrer dig over 🙂 Havde et voksent menneske uprovokeret smidt noget i hovedet på mig er jeg så frygtelig politisk ukorrekt, at det var røget retur. Er naturligvis klar over at dette ikke er socialt accepterede og man skal være et større menneske. Men jeg er ikke medlem af folkekirken og derfor ikke underlagt at vende den anden kind til 😉
      ps: sarkasme kan forekomme…….

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Caroline

      En eller anden fremmed gut ramte mit ben med sådan et plastic “shot-rør” på Roskilde Festival som han kastede efter mig. Jeg kastede tilbage og ramte ham lige smask i fjæset. Det var selvfølgelig ikke intentionen, men jeg sigter ad helvede til. Hold kæft hvor var det pinligt, og vi var begge to flove over vores opførsel og sagde pænt undskyld til hinanden. Det gode ved det: Jeg tror da ikke han kaster ting efter nogen en anden gang. Jeg tror virkelig man skal lade det blive ved tanken, det der med at kaste ting i hovedet på folk i virkeligheden, det er slet ikke så befriende som man tror (Jo ok, lidt er det) 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen, er det ikke altid dem, man elsker højest, der kan fremprovokere de stærkeste følelser – i begge retninger?

    Jeg siger ‘fase’. Bean havde også en smide-med-mad-fase og det tror jeg de fleste børn er igennem. Men når I nu er trætte af det, så er det også en god idé at gå i gang med at ‘opdrage’. Fx ved at tage maden væk når den bliver legetøj. Det kommer der helt sikkert konflikter ud af, men måske er det at foretrække frem for at få hele huset smurt ind i pasta og tunsalat.

    Klem

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malou

    Altså kærlighed og had ligger jo i samme boldgade. Og der er ved Gud ikke noget mere frustrerende end når man står der, som forældre, og vrider vrangen ud på sig selv for at være pædagogisk og hist op og ned og så ungen kvitterer ved at være et utaknemmeligt bæst man har lyst til at smide ud af vinduet.
    For dét må man godt føle – det føler alle, det kaldes afmagt. Nå men den der med om tøjlerne har været for løse – Well den har jeg selv stået i. Jeg har et enebarn, i dag næsten 7, og hun er om nogen blevet fyldt med ALLES opmærksomhed og særligt omkring et bord. Madsituatuonerne er konflikternes epicenter og det finder børn rimeligt hurtigt ud af. Jeg har haft en bibel – Lola Jensen ” en håndsrækning til familien Danmark” det har været givtigt i tilspidsede situationer. Og jeg ville nok tale lidt m pædagogerne der hvor han går om hvordan det bør gribes an, de har ofte set det før 😉 Mit barn headbangede sit baghoved ind i stolen i hysteri. Vi prøvede en masse afledning – til sidst fik vi et råd om at gi hende en hjelm på, så hun ikke gjorde skade og så i øvrigt ikke give det sønerligt opmærksomhed og i stedet rose/anerkende når det gik godt. Måske det er lidt samme taktik m junior?
    Hvorom alting er; du er ikke alene !

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette Simonsen

    Åh jo….Det er en fase, og når den slutter starter en ny!!
    Et stort “kontorstols-underlag i plastic” fra Ikea er fantastisk i denne fase….knap så meget mad på tallerkenen og tanken på, at man gerne må undersøge med fingerene men ikke smide med maden med vilje!
    Been there done that!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Åh ja det er en fase. Som andre skriver erstattes af andre faser. Jeg har tre unger, 5,7,10 og synes ved Gud jeg har prøvet lidt af hvert….voldsom jalousi over en ny søster. Så voldsom at man slog og bed sin søster. Der var det virkelig svært at rumme sit barn. Grim følelse….tusser, stole og borde der bliver rundt i huset fordi man ikke lige må det ene og andet…..you name it!men det stritter lidt på mig når nogen siger de går i dialog med et barn på et par år. Man går altså ikke i dialog med små børn. Man viser dem vejen gennem det gode eksempel. Det betyder også at man, alt afhængig af barnets alder, får sagt at visse måder at opføre sig på bare ikke er ok. Og så rose dem når de gør det rigtige. Guderne skal vide at alle forældre bliver så pisse hamrende trætte af deres børn ind imellem. Og jeg er ingen engel. Har lavet 1000 fejl. Råbt af dem, været kort for hovedet. Men jeg siger altid undskyld til dem. Giver dem verdens største krammer og et kys. Det er en evig udfordring med de børn…..men også verdens største velsignelse❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • tina

      En dialog kan gennem føres på mange måder. Basalt handler det om at tale i øjenhøjde…….om man er 2 eller 30 år…..hvilket nogen gange næsten kan være det samme 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh ja… Villum på 3 år har jeg også lyst til at aflevere på nærmeste børnehjem flere gange om dagen. Han er så provokerende kostant, og jeg har bare lyst til at råbe: luk røven!!!! Det gør jeg dog ikke, men kan jeg mærke han er ved at drive mig helt ud i tovene, så rejser jeg mig og går ud af lokalet. Så laver jeg lige nogle vejtrækningsøvelser. Når jeg så er tilbage forklarer jeg ham, at jeg blev gal, og lige skulle være alene. Men nøj han er strid! Så sent som i sidste uge satte jeg ham på højkant i et væddemål! Heldigvis er han også sød indimellem 😉
    Kh Henriette // blondinemor.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min mormors evige mantra til min mor var “DET ER EN OVERGANG”, da hun fik mig, min bror og til sidst min hidsige søster. Det var det samme mantra, min mor gav videre til sine søstre, da de ringede til storesøster i desperation over, at deres unger var kropumulige og uden for pædagogisk rækkevidde.
    Og det er det mantra, min mor vil messe til mig i telefonen, når jeg står med samme velsignelse/udfordring.

    Det er dem, man elsker allerhøjest, der virkelig kan trykke på de forkerte knapper – uanset om det handler om forældre, søskende, bedsteforældre eller børn.

    DET ER EN OVERGANG! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Jeg er så vild med din blog! Dette indlæg er som taget ud af min hverdag! Befriende – tak.
    Ps. Alfreds far har en fantastisk stemme i radioen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Måske er det en fase det dér mad-kasteri, men i min verden er det ligeså meget – som regel – forældre, der ikke siger stop og lader der være konsekvenser. Du er selv inde på det 😉 Børn er ikke dumme – heller ikke når de kun er halvandet år, men det er ikke for sent at rette op på små “fejlkodninger” 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mon I vil dele jeres køb?