Det svære farvel..

Efterårshygge og tilbageblik til dengang mor var barn!

scoobie-doo-alfred

annonce billede

Hjemme hos os har vi ikke noget fjernsyn – ikke fordi jeg ikke vil have et, men mere fordi jeg simpelthen ikke rigtigt bruger det. Jeg streamer til gengæld rætti, rætti meget – og det gør Alfred også.

Han har lidt arvet min gamle iPad, og det er lidt blevet hans måde at restituere på, hvis han har været rigeligt aktiv i løbet af dagen. Det giver ham de her små time-outs jeg kan fornemme han godt kan lide at have. Jeg er på ingen måde dårlig samvittighed over at han bruger relativt lang tid foran en skærm – det bringer ham så meget glæde, at jeg slet ikke har tænkt mig at sætte nogen grænse på, hvor meget han må og ikke må.

Hans streaming gør, at han er sindssygt god til tal og bogstaver – og hans viden indenfor dyreverdenen og andet gøgl er enorm.

Faktisk er vi begyndt at se ret meget sammen – for mig er det det samme som at lægge et puslespil eller læse en bog, for vi taler enormt meget om det vi ser – mens vi ser det.

Han elsker at stå op om morgenen og være med til at bestemme hvad vi skal se – og for mig betyder det, at vi begge får det helt rigtige ben ud af sengen. At jeg kan få øjne og claime min sjæl hvis jeg er træt. Og det betyder at jeg kan drikke en kop kaffe, mens vi putter under dynen indtil vi skal videre i programmet.

De programmer vi ser, er slet ikke som da jeg var barn. Husker ikke, at programmerne på samme måde var strikket sammen så man lærte ret meget – at det mere var reel underholdning, fremfor læring og udvikling. Synes der er enormt mange gode programmer til børn – og jeg bukker og takker for, at man med mega god samvittighed kan lade dem se nogle programmer der er høj på kvalitet og rig på værdifuldt indhold.

Han har på det seneste spurgt meget ind til hvad mor og far så da vi var små, og om vi også så Rosa fra Rouladegade og Ramasjang Mysteriet? Så kunne mor berette, at tegnefilm var noget man så, hvis det lige passede ind i de tider der blev sendt tegnefilm. Og at man derfor ikke selv kunne bestemme hvornår og hvor mange gange man ville se den samme episode af et eller andet.

Han forstår det naturligvis ikke, for han har ikke været vant til andet – men han ville gerne prøve at se hvad jeg så som barn. Og noget af det jeg godt kunne lide, var f.eks Scooby Doo og hans venner.

Fortalte ham så, at Scooby Doo lidt var det samme som Ramasjang Mysteriet – fordi der skulle løses noget. Det var bare ikke Hanne Riffel eller Preben Pølsesnak der var skurkene, men alle mulige andre.

Så i går, da jeg havde taget ham med på kontoret, der ville han gerne se det. Og det var et ret stort hit.

Man kan finde afsnit af serien på Youtube-kanalen Boomerang.

Om Scooby-Doo

Scooby-Doo er en højt elsket tegneserie på Boomerang. Den er blevet kåret til at være en af de 5 bedste tegnefilm nogensinde af pressen. Serien handler om fire teenagers – og deres talende brune Grand Danois kaldet Scooby-Doo. Sammen løser de mysterier, som næsten altid involverer overnaturlige væsner, gennem en række fejltrin og aha-oplevelser.

Om Boomerang

Boomerang er et legende, sikkert og sjovt forum for de mindste drenge og piger, men appellerer til alle generationer. På Boomerang får seerne de mest elskede tegnede klassikere fra Warner Bros Studios. Kanalen er hjem for alt fra Familien Flintstone til Tom & Jerry, Looney Tunes, Scooby Doo og mange flere. Ud over de klassiske serier viser Boomerang også nye favoritter som Mr Bean og Inspector Gadget. Kanalen er naturligvis 100 % på dansk.

Der er Scoobie Doo-uge på Boomerang fra d. 15-23 oktober – og i løbet af ugen bliver filmen Scooby Doo: Frankenkryb lanceret og der kommer desuden nogle helt nye afsnit af serien.

Generelt ligger der bare ret mange gode videoer derinde, til efterårs-putning og hygge – så hermed en opfordring givet videre.

Konkurrence

Har fået mulighed for at søsætte en konkurrence, hvor en heldig læser kan vinde hele 3 fine præmier!

For at deltage, skal du

1. klikke dig ind på  Boomerangs youtubekanal og se dette klip

2. Derefter skal du i en kommentar, svare på følgende spørgsmål: Hvilken farve har automaten, som Scooby Doo og hans ven ønsker mad fra?

Præmier:

1 x Brætspil: Scooby-Doo 3D Spøgelseshus

1 x LEGO: Scooby-Doo Mumie Museum Mysterie

1 x RUBRIX CUBE: Scooby-Doo & Venner

Jeg trækker en vinder om præcis en uge – og bemærk venligst, at jeg ikke udgiver kommentarerne, før vinderen er fundet, men at jeg naturligvis offentliggør vinderen og giver direkte besked 🙂

Indlægget er sponsoreret. 

 

 

 

 

 

 

 

 

19 kommentarer

  • June

    Den er blå!
    Scooby doo var også en af mine yndlingsserier da jeg var barn og nu er det også en af mine søns favoritter. Jeg vil helt klart benytte mig af boomerang og se serien og filmen med min søn i efterårsferien 😊👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Spændende konkurrence! Jeg er faktisk i tvivl om hvad jeg skal kalde farven på automaten og om andre mon ser den som mig. Men vil kalde den lilla. Med et snert af blå. Blå-lilla måske?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cenia

    Den er blå!:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karin Brinkmann Sørensen

    Automaten er blå 🙂 Rigtig god ferie til jer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Blåååååå. Det ser sørme også lækkert ud det mad. Det er altså ikke de DSB servere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stegger

    Automaten er blå/blålilla 👍🏻👍🏻👍🏻 Gad godt vinde præmie to eller tre

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bojana

    Automaten er blå 🙂 Scooby rocks 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Her elsker vi også Scooby Doo😃 Automaten er blå.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Den er blå 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissT

    Den er blå:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Hej Trine 🙂 Du har givet udtryk for gerne at ville have tilbagemeldinger i forhold til hele det her annonce-halløj, så her lige mit besyv. Er glad for, at du tydeligt øverst i indlægget markerer, at det er annonce. Men fordi du nu er begyndt at gøre det med et billede i stedet for tekst, kan man, f.eks. på dette indlæg, ikke længere på bloglovin se, at indlægget er sponsoreret, før man har klikket sig ind – og personligt springer jeg altid spons over (ikke kun hos dig, så intet personligt), så for mig bliver det ‘spildte klik’, når jeg klikker mig ind kun for at opdage, at indlægget er annonce, og så skal lukke det ned igen (okay, firstworld problems :D). Men altså, det var rarere før, hvor indlægsudsnittet på bloglovin viste, at det var spons, fordi det stod med tekst som det første i indlægget, og man derfor hurtigt kunne sortere indlægget fra, når man på en kort bustur måske lige har tid til et enkelt indlæg eller to.
    Tak for en rigtig god blog i øvrigt 🙂 Kh

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Eli

    Den er blå. Tak for tippet om Boomerang, som jeg ikke kendte 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte stendal

    Den er blååååå 🙂 X fingre

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blå!
    Vi er store fans af Scooby-Doo herhjemme 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natascha

    Den er blå!! Mine børn er VILDE med scooby doo. Faktisk er hele vores væg i børneværelset tapetseret med ham og hans venner (3×2 meter). 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde K

    Automaten er blå 🙂

    Vi elsker også at sidde og snakke om tegnefilmene herhjemme. Længe var det ‘Vilde kræ’ der var et hit – det er simpelthen så godt og drengene lærte så meget om dyr! Det er desværre dog blevet fjernet fra Netflix nu, øv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine H

    Den er blå med en snert over i det “blålilla” som min dreng siger 😄 God efterårsferie hvis I holder det 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah jill kjæreby Sørensen

    Uuuh scooby doo tænk det så jeg også som barn🙈
    Automaten er blå (ish)
    Min søn er også ret så vild med scooby doo 💙

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Automaten er blå – og tak for fiffet. Herhjemme elsker vi nemlig også scooby doo.
    Kh fra Stine

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det svære farvel..