Jinxede lige det med den mandag. Sorry.

Adr, bvadr! Om at skylle sin mad.

Jeg arbejdede engang på et spisested – og en dag blev der serveret en Caesar salat med lokumspapir i.

Det var selvfølgelig ikke med vilje, men det gjorde naturligvis ikke retten mindre ulækker. Til historien hører også, at lige den morgen virkede afløbsproppen til vores vask ikke, og eftersom det er vigtigt at skylle salaten, så havde vi proppet papir i vasken, for at få fyldt vasken op med vand til at skylle i. Noget af det dumme papir var så endt i boksen med ny-vasket salat. Og resten er historie.

Lad os bare sige at kunden tog det pænere end hvad man kunne forvente. Man kan gøre mennesker helt gode igen, med et ekstra glas vin og en gratis dessert!

Men nu er lokumspapiret jo synligt, og viste dermed at man skal være lidt mere grundig med hvad man serverer.

Derfor handler dette indlæg også om, at vi skal være mere omhyggelige og grundige når vi håndterer vores madvarer i egne køkkener. Der findes nemlig mange ting der kan sidde på dem, som desværre ikke er så synlige som toiletpapir er. Og her taler vi om bakterier, af den ikke så rare slags. Hvis sådan nogle endda overhovedet findes!

Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at langt de fleste af jer skyller alt grønt der kommer i munden. Men kender I til alle de forskellige bakterier der lever på vores grøntsager? Overvejer I, hvor mange hænder der har været i kontakt med jeres grøntsager på rejsen fra jorden til jeres køkkenbord?

Puha, bvadr!

I samarbejde med Fødevarestyrelsen, vil jeg gerne vise jer en video – Illustreret af Anders Morgenthaler. Den er ikke bare sjov og godt illustreret, den er faktisk også både oplysende og underholdende. Enjoy!

Og vask så lige det grønne godt og grundigt, ikke?

Skriv en kommentar

  • Der findes skam MASSER af gode baktierier du faktisk ville dø uden 😉

    Men når det så er sagt, så JA! Hvor er det altså vigtigt at være omhyggelig med hygiejnen!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jinxede lige det med den mandag. Sorry.