Av i maven og av på numsen.

Jeg vil så meget, men kan så lidt!

Kender I det?

Hver aften falder man helt sammen, fordi dagens gøremål er som perler på en snor, som bare fortsæter dagen efter og dagen efter det!

Jeg glæder mig så meget til mine superkræfter vender tilbage. Den stress/despressions agtige tilstand jeg længe har befundet mig i, den har været ret dominerende på det sidste. Det er altid når Alfred bliver syg det eskalerer. Ikke fordi det har været en slem omgang, den har bare varet ret længe.

Det er sjældent han er syg i over en uge, som han har været nu her. Og det er også sjældent han bare er all-around syg som nu. Tynd mave, opkast, feber, forkølelse – lidt af det hele. Kan sgu godt lide når han får en reel sygdom, for så kan man Google det og vide hvad man skal gøre. Det er straks sværere når det er alt muligt forskelligt på én gang.

Det er gået ret meget ud over mit arbejde. Først var jeg selv syg i et par dage, og da jeg så vendte tilbage efter weekenden, var det med et opkald fra vuggestuen om at han skulle hentes. Pis. Fandt ud af, at man IKKE kan have et sygt barn med på arbejde (i hvert fald ikke mit) da han bare var pylret og hang på mig. Skulle bare være taget hjem!

Han er stadig små syg med tynd mave, og jeg håber sådan at det snart er ovre. Jeg er træt med træt ovenpå – og det er ikke engang fordi jeg ikke får sovet. Kæresten er den der har haft nattevagterne, for jeg falder helt fra hinanden uden min søvn.

Har de sidste par dage savnet tiden uden børn. Og selvom det gør ondt at indrømme, og jeg ved det ikke er pænt at sige, så savner jeg den frie følelse, og at gå i seng om aftenen og vide, at man bare kan sove til man vågner. Ingen bleskift, ingen der skal have sin sut, ingen gråd og ingen angst for hvornår han vågner igen. Det er vildt at opleve, hvordan ens helt basale behov – den manglende søvn, sult og mangle på sindsro – kan overdøve følelsen af kærlighed til sit barn.

Selvom jeg elsker ham mere end noget andet i hele mit liv, så rammes jeg nu og da af en træthed af dimensioner – og beklager – men den overgår sommetider følelsen af kærlighed og forståelse for andre mennesker. Pludselig handler det om overlevelse. Jeg mangler at sove, mangler at spise og jeg mangler tid til mig selv. Og selvom jeg godt ved, at der er flere årsager til at jeg har det svært, så er det i øjeblikket røv-svært at være nogens mor. Både fordi jeg er træt, men også fordi jeg enormt gerne vil slippe for at have dårlig samvittighed over at være for træt til at være nogens mor.

Omvendt er der også rigtig mange stunder hver dag, hvor Alfred ikke kræver ret meget. Han vil gerne sidde med mig i stolen og se Ramasjang. Og som sådan kræver det ikke så forfærdeligt meget. Men det kræver jo MIG! Og MIG vil gerne sidde ude i køkkenet med en kop kaffe, i fred og ro – eller se en film eller læse en bog. Kæft jeg savner at læse!

Når alt det ovenstående så er sagt, så elsker jeg at have en dreng på snart 1,5 år! Kæft de ting vi kan lave med ham nu! Han går så godt, og vi kan være mere ude med ham nu. Vores gård bliver brugt flittigt og han elsker at være ude. Og han er så god til at lege og han er en kærlig lille fyr, der giver krammere og mere og mere søger fysisk kontakt. Og så er han sjov!

Der er så mange ting jeg gerne vil – f.eks vil jeg gerne bruge bloggen mere. Blogge mere, lavet et helt nyt design, skrive mere på min bog, tage flere billeder, have et nyt og mindre kamera, skrive om mig selv og vores familie, have vokset mine ben, bruge neglelak, hårkur, spise flere sunde ting, huske at købe ind, svare på kommentarer, rydde op i Alfreds legetøj og tøj, begynde at pakke vores lejlighed ned, finde opmagasinering!!!??? – Oooooooornli mange ting.

Alfreds far er taget på fortjent sommerhus-tur og er først hjemme på søndag. (skyd mig) Men min mor kommer i morgen. Kædt jeg glæder mig. Savner hende hver eneste dag. Savner generelt at have bedsteforældre i nærheden.

Nå. Det var vist det jeg havde på hjerte nu her….. Ville gerne have det ud, det med at være så træt at man næsten ikke kan mærke kærligheden i perioder. Er jeg mon helt alene i den båd?foto-42foto-433

 

40 kommentarer

  • Hang in there, du er ikke alene. Og det kommer og går jo, lige nu er det bare mindre sjovt.

    Måske er kærlighed også, at man ikke kan skrive så meget som et lille pip om, hvor hårdt det er at være mor, uden samtidig at give den fuld smadder med alle de gode ting?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Årh, søde, stærke Trine. Jeg har ingen børn selv, men hold kæft, hvor det lyder hårdt det dér. Kan sgu godt forstå, I allesammen trænger til en pause fra al den sygdom og manglende søvn. Kombineret med følelsen af, at man forsømmer sit nye job, sig selv og hinanden, ja, så kan det være svært at holde gejsten oppe.

    Jeg synes, det er dejligt, at du tør at dele dine ærlige følelser og tanker med et hav af mennesker, du ikke kender. Det viser styrke, for hold kæft, hvor kan man nogle gange få nogle knubs retur, når man åbner munden og er 100 % ærlig.
    Det lyder dejligt, at din mama kommer i morgen! Så får du måske tid til en lur, og pludselig går det hele meget bedre! 🙂

    Jeg sender i hvert fald en masse varme tanker og helbredende vibes jeres retning! <3
    Kh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Du er må ingen måde alene. Og tak fordi du sætter ord på det, som kan være så forbandet svært at sige højt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

    Nej kære Trine – du er ikke den eneste! Jeg kan nikke genkendende til SÅ mange af de ting du beskriver, der er ved at slide dig op indefra og ud…

    Jeg savner i den grad friheden, og du rammer plet i din beskrivelse, da Manden og jeg havde en kærestedag, måtte jeg indrømme at jeg ikke savnede T, men nød nuet med al den frihed det gav at have barnet passet (hele natten) hos bedsteforældrene!

    I min omgangskreds ser de lidt skævt til mig, når jeg ind i mellem smutter fra Mand og barn og lader dem have far og søn tid, mens jeg dyrker min ego tid, noget jeg i den grad har brug for, og sådan har det været siden jeg var en lille pige! Min kære Mand forstår mig, og er god til at sende mig væk, for han ved, at jeg på den måde bliver en mege bedre kone og mor…

    Jeg får helt ondt i maven når jeg læser dit i indlæg, fordi jeg virkelig til fulde kan følge dig i det hele, og ville ønske jeg kunne hjælpe dig! Vi er så heldige at farmor og farfar er tæt på, men T har desværre ingen mormor og morfar, så vi føler os ind i mellem begrænsede, og har talt om barnepige som kan holde øje med ham, når han sover om aftenen – for vi savner også meget mere kærestetid! Og når T sover, så savner han os jo ikke…

    Det blev langt og rodet, men håber at du forstår budskabet – du er ikke alene!

    Mange Kram og Tanker

    Maj 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Nej, du er slet, slet ikke alene. Og det er slemt, når de følelser og den afgrundsdybe træthed/slidthed rammer. Hos mig lettede det efter 2 år. Og her anden gang har det ikke ramt så slemt. Det er vist både noget med et barn med et andet – læs: blidere – gemyt og en robusthed, der kommer med erfaringen. Men trætheden er med. Den der holder toiletdøren lukket liiiiige 5 min mere end nødvendigt, kommer til at gå en omvej hjem, og ophøje aflevering af biblioteksbøger efter aftensmaden til højeste prioritet. Det er ikke fedt. Men det er menneskeligt. Og det går væk igen. Det kan man bare ikke hverken forestille sig eller bruge til noget, når det står på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Nej du er bestemt ikke alene. Selvom jeg kun har været i dette her børnecirkus et par måneder kan jeg sagtens følge dig!!! Og specielt hvor kørt ned man kan blive efter den manglende væren sig selv har stået på så længe.

    Og det er for øvrigt dine ærlige indlæg som dette der gør at du fik min stemme på børn i byen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niks. Du er ikke alene. Du er bare en af de få, som siger det højt. Jeg savner indimellem følelsen af at være ubekymret. For uanset om min søn er her, i børnehaven eller på besøg hos sin mormor, så er jeg bare aldrig 100% ubekymret (noget der følger med motherhood’et, I guess). Selvom jeg har sommerhus-veninde-weekend og er væk fra mit barn i 48 timer, så er jeg stadig mor i oppe i hovedet og inde i hjertet hele tiden. For evigt. Og det er sgu en vild følelse!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Carin Willingsøe

      Fantastisk sagt… ” jeg vil altid være mor oppe i hovedet og inde i hjertet og derfor aldrig ubekymret”… Det kunne ikke siges mere præcist!! Tak

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Selv tak for de søde ord 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er overhovedet ikke alene – jeg sidder lige her sammen med dig!
    Jeg synes det er RØVhårdt at være mor. Og jeg har altså været det i over 8 år! Fed trøst, hva?! Det bliver desværre ikke mindre hårdt med årene, det bliver bare hårdt på andre måder. Men søvn og mad er så basalt, så det ville de fleste jo knække på. Og så havde mine børns far f….. Ikke fået lov at tage på ego-tur ovenpå sådan en omgang! Never. Men jeg er også en strid kælling. Jeg synes du er superrummelig og garanteret også kærlig og en fantastisk mor. Det virker sådan. For hvis du er en lortemor – så er jeg jo lige til den lukkede! 😉
    Dejligt at din mor kommer i morgen jeg håber det hjælper dig og at du får lidt hvile og tid. Det fortjener du sgu. 🙂 God weekend.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Det er ene og alene min kærestes hårde arbejde herhjemme, der gør at jeg ikke bukker helt under! Så den weekend er ham vel undt, også selvom det betyder jeg skal være alene om Alfred i et par dage 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Signe

      Du er på ingen måde alene, som Maria så godt skriver – sidder vi jo alle her med dig og ånder nærmest lettet op, når du skriver endnu et af dine rammende og bund ærlige indlæg – fordi så ved vi, at “vi” ikke er de eneste der kæmper med de følelser….

      Det virkelig stort af dig Trine, at sende manden afsted på weekend-tur efter sådan en omgang! Så håber du klapper dig selv på skulderen over, at du er en MEGA sej kæreste! Det er ikke alle mødre der formår at være så “large”… (Herunder undertegnede) Jeg har forbudt kæresten at spille golf, (i hvert fald for 1 uge) selvom jeg ved han elsker det og det giver ham ny energi! Men kan seriøst ikke magte at han skal være så langtid væk hjemmefra, når man i forvejen er alene 9-10 timer om dagen… Vil så gerne give ham den tid – men vi har lige som dig Trine 117 ting som der altid skal ordnes herhjemme! Udover alle de, efterhånden meget trivielle gøremål; tømme opvaskemaskine, vaske tøj, hænge tøj op, folde tøj sammen, rydde op, gøre rent… Og Ikke mindst en have – som sammeniignet med naboernes ligner Jerusalems ødelæggelse… Ej okay – men græsset er i hvert fald over 15 cm! Og synes altid vi skal noget – synes altid vi er bagud. Hvor fan… blev tiden af, da vi fik ET barn og hvorfor satte vi ikke mere pris på den tid vi engang havde?! – Og det er mig stadig en gåde, hvordan man klare livet med 2 børn (Og Emil er 8 mdr! Håber da for ham, at hans mor og far engang får overskud til at give ham en bror eller søster…) Eller får råd til en Au-pair! Seriøst det har vi snakket om – er helt flov over at indrømme det – men vi har på ingen måde råd og ville selvfølgelig heller ikke gøre det hvis vi havde… (Mest fordi jeg ikke magter og give kost og logi… haha!)

      Ej det blev lidt langt pg rodet – men håber du læser det og klapper dig selv på skulderen!
      Og TAK fordi du deler! Håber du bliver ved – det hjælper “os andre” så håber også vi kan hjælpe dig lidt igennem kommentarfeltet.

      Kh. Signe

      Hvis din blog ikke fandtes – ville jeg seriøst tro at jeg var den eneste i hele verden der gik med alle de tanker og følelser som du deler her på bloggen! Tusinde, tusinde tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har nærmest beskrevet nøjagtig, hvordan jeg har haft det, og stadig har det ind i mellem. Fedt at du bare tør komme ud med det, som det er! Det kunne rigtig mange lære af, inkl mig selv… Jeg har en datter på snart 1 år, og har døjet rigtig meget med søvnproblemer og angst siden fødslen. Jeg har derfor brugt så meget energi på bare at hænge sammen, at følelserne tit har være mere eller mindre ikke eksisterende. Det er heldigvis blevet bedre på det sidste, men nøj det har været hårdt og svært, og jeg har også kæmpet enormt meget med dårlig samvittighed, da jeg havde en ide om, at man skulle føle så og så meget hele tiden som mor. Faktum er, at det gør man bare ikke, og at det både er helt normalt, og helt OK! Så bare hæng i, det er helt normalt, og det er bare benhårdt at være mor…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Thomsen

    Tak for at du deler!!! Jeg sidder her med en lille tåre i øjnene, da dine ord rammer lige ind i min mave og mit hjerte. Jeg genkender alt for godt de følelser du beskriver. Jeg har en lille på 15 mrd. og ønsker mig engang imellem tilbage til livet før lille kom til verden – bare for et øjeblik.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • K

    Tårene triller ned af min kind når jeg læser det her. Jeg kender det ALT for godt! Det er så svært at hænge sammen engang imellem. Det er svært bare at være når man hele tiden skal være for nogen.
    Som du selv siger er der stunder der er helt stille og rolige, men det kræver stadig ens tilstedeværelse – så derfor kan man ikke bare kaste sig tilbage og flade ud.
    Vi er to studerende med rigtig meget “fritid” og jeg synes stadig det er hårdt! Tænker tit på forældre med fuldtidsarbejde – wow!
    Jeg gik i en total trance i starten og havde svært ved at finde glæde ved ting. Selv hvis min datter blev passet i en rum tid – så gik min verden på at time al min gøren efter hvornår hun så ville komme tilbage igen! Så ikke engang der har jeg fri!

    Det lyder godt for din mand at han er afsted til søndag og får koblet af. Jeg skal det samme imorgen til mandag – UDEN datter. Med VENINDER! Jeg glæder mig og er allerede fyldt med energi med tanken om en hel nats søvn. Det lyder som om at det er lige det DU kan bruge også <3 At komme lidt væk nogen dage og nå at mærke roen trække sig helt inderst ind i dit indre 🙂

    Tusinde tusinde tusinde tak for dit indlæg. Du havde brug for at komme ud med det – og vi er garanteret MANGE andre der havde brug for at høre at vi ikke er alene om de samme følelser!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sidder lige her og er måske (please?!) ved at være på den anden side af tand nummer syv. Det har holdt hårdt den sidste lille uges tid og jeg har i smug dagdrømt om den der tid hvor man var gravid og lykkelig og utålmodig, men for fa’en i hvert fald kunne sove og læse og se tv (næsten uden at falde i søvn). Pøj pøj og god energi herfra, du er ikke ene om de tanker er jeg helt sikker på:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Kære trine,

    Jeg læser trofast din blog, men får ikke kommenteret så tit (apropos ting man gerne vil nå men ikke får gjort).

    Bliver dog nødt til at sige at jeg er så taknemlig for din blog, din ærlighed er fantastisk befriende og det er SÅ sejt gået at du “tør” dele dine tanker – positive som negative – med os. Jeg har stemt på dig som bedste blog og du fortjener så meget at løbe med den sejr for på allerfineste vis at bevæge dig udenfor den ellers så rosenrøde blogger jargon. Livet med børn er sgu ikke lutter lagkage og jeg elsker at du, også, tør tage fat i de svære emner. Det er så flot gået!! Gid jeg havde samme mod.

    Og nej, du er ikke alene! Jeg har en søn på 11 mdr. og kan nikke genkendende til så mange af de ting du skriver. Hvem der bare kunne have ego tid en hel søndag på sofaen f.eks.:)

    Styrkende tanker fra endnu en Nørrebro-mor

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Kender det såååå godt – hvor er du bare IKKE alene om de følelser!!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    NEJ, du er bestemt ikke alene!! og taget i betragtning af at jeg stadig er på barsel, drengen (endnu!!) ikke har været rigtig syg og jeg hverken har stress (udover den almindelige mor-stress) så tror jeg vist godt man kan sige at du klarer det rimelig fantastisk!

    Jeg tænker også tit på hvor mega nemt alting var inden man blev nogens mor og hvor utrolig luksus det er at kunne SOVE uforstyrret hver evig eneste nat. Manglende søvn er virkelig en killer uden lige!! Men som du også skriver så blir man jo heldigvis udstyret men en korttidshukommelse af den anden verden – og sekundet efter at det hele er røvtræls får man et af de der fantastiske babygrin eller kys og kram og så er det hele glemt. Det er sgu meget heldigt for de små bæster…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Jeg glæder mig indimellem i mit stille sind til at børnene flytter hjemmefra. De er 16 mdr. og knap 5 år …

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mai O.

      Haha! Det gør jeg også. Nogle gange. I mit stille, stille sind…. 😉

      Tak til Trine. Spot on, som altid.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Tak for at du deler. Det er virkelig en hjælp. Tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Endnu et hejst flag her fra, der vidner om, at du har (endnu) en medsammensvoren mor, der i perioder bare ikke synes det er helt igennem fantastisk. har også en på 1,5 + endnu en på vej – og selvom jeg glæder mig, så er jeg også ved at skide i bukserne over, hvad fanden jeg har gang i.. En til!?! endnu mindre tid!?!? Endnu mere kærlighed, der skal deles ud mellem endnu flere skrig og endnu flere omgange sygdomme?!?
    Håber dog, at det i sidste endnu vejer op til den gode side – at jeg bliver præmieret med endnu flere våde kys, snaskede hænder der vil holde i mine og sjove udsagn, der kun giver mening, fordi det er mig, der overhører dem.

    Et stort knus skal du have, fordi du er en helt igennem fantastisk mor med helt igennem alminelige tanker og helt igennem almindelige behov for nogle gange bare at være dig <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Du er overhoved ikke alene! Jeg blev helt rørt – du rørte mig, tak! Kender alt til de følelser du beskriver og pyha det kan være hårdt at bære på inden i sig selv. Stort knus herfra!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    Kære Trine

    WHAT THEY SAID!

    Jeg kan såååå meget relatere til det du skriver.
    Jeg er selv jydemor i København, laaangt væk fra MIN mor. og jeg savner hende også. hver eneste dag. at hun kommer og redder mig. Jeg savner i det hele taget ikke at være den med hele ansvaret altid. Jeg har selvfølgelig min kæreste, min datters far. Men stadig. Det er mig der har dårlig samvittighed og føler skyld. Jeg savner at folk i min omgangskreds ved hvordan det er at have børn, en weekend hvor man er såå træt.. uden at det er fordi man har tømmermænd.
    Min datter er lidt over et år, og mine hormonelle superkræfter fra fødslen er sluppet op. Jeg er netop vendt tilbage fra barsel, og er allerede nede med stress.

    Men jeg trøster mig med at der er en sommer på vej, og tror på at det hele snart skal blive bare lidt bedre.

    Jeg tror nok at den her tilstand er meget normal. Der er ikke noget i vejen med os. 🙂

    Tak for dejlige indlæg! Næste gang jeg ser dig på Jægersborggade siger jeg hej.

    /Sofie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Du er slet ikke alene! Og det er så vigtigt at de her svære emner bliver taget op.
    Det er vildt hvad søvnmangel kan gøre ved en. Vi har en pige på 1,5 år og da hun var et år havde hun en periode hvor hun var vågen 2-3 timer i streg hver nat. Og vi var begge tilbage på krævende fuldtidsjob, mit endda med skiftende arbejdstider og nattevagter. Det var vanvittigt hårdt og jeg tænkte tit at det ville være bedre hvis vi ikke havde hende, hvilket gav mig mega dårlig samvittighed. Nu ser jeg tilbage på det og kan se at det var søvnmangel. Det er stadig hårdt ind i mellem, men det positive opvejer klart det negative for os.
    Synes det er godt din kæreste tager over de fleste nætter, for stress/depression er bare en rigtig dårlig kombi med søvnmangel!
    Positive tanker fra Anja

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Kære Trine
    Ville ønske at jeg havde haft din blog at søge tilflugt i, dengang jeg selv stod i alt det du beskriver. Idag er min baryler 4,5 og ja, nogle ting bliver bedre, f.eks. nattesøvnen og natflasken har han også sluppet (da mor var klar!) men på mange punkter er det også bare HÅRDT at have et barn på 4,5 (og 5 og 5,5 og 6 og …) Men jeg ved bare at du hjælper så mange mødre i samme situation som dig – og du er en af de få der sætter ord på!! Så selvom at du skriver at du kan så lidt! så kan du trods alt hjælpe alle dine med-mødre… Og det er altså ikke så lidt endda!!! Og nej, ved godt at det ikke gør Alfred rask, ordner dit vasketøj eller tørrer madrester op efter Alfred – men det må da give lidt på selvtillidskontoen??
    Er selv blevet mor for anden gang, hun er i dag 14 mån. og derfor næsten jævnaldrende med Alfred. Og det er bare noget andet denne gang, så når jeg læser dine indlæg så tænker jeg faktisk mest tilbage på alt det jeg kæmpede med som førstegangsmor… Og får sådan lyst til at give dig en kæmpe krammer og sige at alt bliver bedre (og alt er næsten glemt når du står og skal have nr. 2)
    Og så i øvrigt thumbs up til din kæreste (og ja dig) I støtter hinanden og giver hinanden plads – I skal nok holde forevigt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg har ingen børn. Ikke engang en kæreste. Og er også en håndfuld år yngre end dig. Men jeg kan genkende det, du skriver. Ikke alt, ikke det, der omhandler børn, men rigtig meget – og det er fantastisk.

    Vi mangler noget mere ærlighed, noget mere søstersolidaritet. Vi sidder jo en allerhelvedes masse mennesker (kvinder) rundt omkring, der hver især tror, at vi er helt alene om nogle følelser (og derfor tror vi, at vi er lidt mærkelige – lidt uden for fællesskabet, for normaliteten) men i virkeligheden kender størstedelen til det. I virkeligheden sidder vi en masse, der har det på samme måde, uden at vide det. Fordi det føles mere uoverskueligt, mere sikkert, at vælge filter til det morgenmads-billede, der ryger på Instagram med teksten ” H A P P Y M O N D A Y”.

    Du skriver, at du har svært ved at finde et job, du kan lide. Sådan rigtigt. Det har jeg også. Og jeg tænker, at vi er en hel generation af nogle kvinder med lidt krøllede hjerner: vi er kreative, vi er tænkere, vi kan lide at tage billeder, vi kan skrive, vi er gode til at kommunikere, vi har en stor forståelse og ikke mindst interesse for andre mennesker, vi går op i samfund(smoden): tøj, bolig og mad. Og så er vi perfektionister ind til benet, vi vil gerne have det ALLER bedste ud af livet.

    Hold da op, det tog vist lidt fat, det skulle endelig bare have været en kort kommentar om, at jeg synes, at det er fantastisk (intet mindre), at du tager nogle tabubelagte emner på banen og skaber søstersolidaritet. Når én står frem, virker det ikke ligeså farligt at i stemme koret, og indrømme at livet noglegange ER mega-hårdt. Med eller uden filtre.

    God torsdag aften til dig og din lille familie!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna

      Er for resten også ved at prøve at skrive en bog… Hold nu ferie, det trækker tænder ud. Især når man er så perfektionistisk. Glæder mig til at læse din en dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Du er simpelthen så sej. Hvor er det godt vi har dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrin

    Kære Trine

    Om lidt er min søn 8 år – på mandag starter vi et udredningsforløb op, da han angivelig har ADHD. Da han var 1,5 år (din søns alder) blev jeg enlig mor. Jeg var heldig at kunne søge fulgt hos mine forældre i nogle måneder for at slikke sår, men da han var 2 år, boede jeg alene med ham samtidig med jeg var begyndt på mit studie. I 4 år var det ham og mig against the world… det var så rocker hårdt. Selvom jeg havde gode veninder og familie (langt væk) der hjalp, fyldte de følelser du beskriver i ovenstående i voldsomme mængder i perioder. Hver aften lovede jeg mig selv, at: i morgen skal jeg være bedre til dét, kunne gøre dét, overskue dét osv. Selvklart var oftest ikke sådan, men jeg gjorde mit bedste – altid, hele tiden. Som alle mødre gør, er min faste overbevisning.
    Jo ældre han blev, jo mere udfordrende blev han (hans udfordringer blev tydligere) og havde jeg ikke haft hveranden weekend fri (fordi han skulle til sin far), tror jeg faktisk, jeg var blevet tosset. Men jeg har aldrig været bleg for at indrømme, at netop de weekender, var der allerhelligste. Ja, jeg har sågar sagt til min kæreste, at når vi får et fælles barn, så bliver vi nødt til at gå fra hinanden, så jeg fortsat kan beholde mine fri-weekender 😉

    Well, det blev en længere smøre. Det jeg egentlig ville sige, er, at intet er vigtigere end at være ærlig overfor sig selv og sine omgivelser omkring sine følelser. Når man synes det er hårdt, så skal man fucking have lov til at synes det, når man har lyst til at sælge sit barn på dba., så er det også ok. (for man kommer aldrig til det), og når man mest af alt har lyst til bare at være barnet igen – personen uden ansvar – så er det heldigt man har sin mor!!!

    Det er dejligt, du er ærlig overfor dig selv og her på bloggen. Og du er alt andet end alene. At være mor er den absolut hårdeste ekstrem sport. No shit. Fuck Mont Everest, frit fald fra atmosfæren eller Sirius patruljen. Moderskabet er en livslang emotionel disciplin, der kræver det allerstørste mod. Bom.

    Kærlige hilsner fra en MedMor

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Li

    Jeg husker det hele, kunne være skrevet af mig for 17-18 år siden og mine dejlige børn er voksne nu, jeg står stadigvæk op midt om natten, men nu blot for at hente dem fra byen og hold k. .. hvor er jeg smadret dagen efter, men selvom de nogle gange er så meget for meget, så vil jeg ikke undvære dem for noget og da de kom ind i mit liv er de bare det bedste der er sket , udover naturligvis at jeg mødte deres far.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er bestemt ikke alene. Du har lige beskrevet en fase samtlige mødre har eller vil gennemgå på et tidspunkt. Jeg kan til gengæld som mor til to drenge på 4 og 6 år, berolige dig med at alt bliver nemmere. Jeg nyder vanvittig meget hvor meget nemmere alt er nu i forhold til da mine børn var små. Der er selvfølgelig stadig udfordringer, men det er nye udfordringer. Stort skulderklap til sig for at være så ærlig på din blog. Dit indlæg får mig til at ærge mig over at jeg ikke kender dig irl, for så havde jeg kommet og passet din søn og give dig alt den Trine tid du har brug for. Håber du har en veninde der gør det for dig. For det er bare guld værd. Og en dag er sjældent nok.

    Husk altid at du er en fantastisk mor, der er intet forkert i den måde du har det på lige nu og nogle gange må du gerne priotere dig selv først. Din skønne dreng vil være i gode hænder hos mormor eller en veninde

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    HVORFOR..?!! Fandt jeg ikke din blog meget meget meget før… Du skriver alt for mange gange de ting jeg kun tør tænke…. (Lidt scary, faktisk)
    Jeg begyndt at læse med for ca. To uger siden.
    Det er den bedste blog jeg nogensinde har fulgt med på – det/du er min trøst og opmuntring!

    Jeg tror der er sådan en virus i omløb, som hedder noget ala ‘jeg gider ikke være mor lige nu’-agtig, (min læge kendte godt nok ikke liiige den virus, men jeg er overbevist om at den findes!)

    Totalt meget respekt her fra en førstegangs mor i Århus med vuggestuebarn på 11 mdr, der ikke kan (læs: vil) kravle og har mellemørsbetændelse, men som er allersødest når hun sover ❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

    Nej!

    Og så vil jeg sige, at jeg så dig på legepladsen i Kongens Have tidligere. Og udefra ligner du jo en, der har styr på det hele, med grinende barn i smarte kondisko, medbragt legetøj og veninde under armen…

    Det er på en eller anden måde rart at vide, at det hele ikke altid er så pænt, som det ser ud på overfladen, hvis det giver mening? Ikke at din ‘ulykke’ gør mig glad, men det luner alligevel at vide, at man ikke er alene. 🙂

    (Og så fandt jeg, da jeg så dig, frem til, at du ikke er nogen lortemor. Faktisk nærmest det omvendte. For når man har så lidt overskud, og alligevel kanaliserer alle kræfter over i at lege med sit barn igen og igen, så er man ikke en lortemor… men måske skal man blive det i højere grad?)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Trine Maria Larsen

      Hvor skægt! Hvem af mødrene var du mon? Og tak for ros <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Manja

      Hende der løb rundt efter et lyshåret, knap 2-årig og råbte ting som “mullemand, nej!”. Mørkt hår, knold, plysset og bebrillet kæreste.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • I really love your website.. Great colors & theme. Did you build this site yourself?
    Please reply back as I’m attempting to create my very own blog and
    would like to find out where you got this from or exactly
    what the theme is called. Cheers!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er aldrig alene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og så hører man folk sige “ja, hvad i alverden fik vi da tiden til at gå med, før vi fik børn?! Jeg husker slet slet ikke den tid..”. Phhh, pjat! For det gør jeg! Jeg sov længe i weekenderne, jeg tog en eftermiddagslur efter arbejde, jeg så fjernsyn! Læste bøger og lagde neglelak. Min kaffe blev aldrig kold. Jeg tog på café og jeg shoppede. Og så sov jeg lidt mere, bare fordi jeg ku’. Og jeg havde ingen (nåja, ikke udover arbejde 37 timer om ugen) forpligtelser. Ingen (søøøøød og elskelig) lille baby, der altid er der. Altid. Det var sgu da skønt. Og jeg husker det snildt! Det er også skønt nu.. Men en anden slags skønt, en knap så afslappende slags skønt. Gab.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Av i maven og av på numsen.