I ER FANDME RARE.

HER LUGTER LIDT AF LEVERPOSTEJ.

Ja her gør. Jeg lugter af leverpostej, Alfred lugter af leverpostej. Alt lugter af leverpostej. Det handler nemlig om mad nu. Noget som Alfred for alvor er begyndt at få interesse for. Pt er han altædende. Der er i hvert fald ikke den ting han ikke har ville spise. Endnu. Hverken af mad eller diverse papir-materialer.

Forleden fandt jeg en halv busbillet indeni hans mund. Hvor han havde den fra, det aner jeg sgu ikke. Jeg ved bare, at han var så glad for den, at jeg næsten måtte åbne hans kæbe op med magt. Og jeg siger jer, de to små tænder i undermunden. De er fucking skarpe. Har stadig et rødt mærke på min finger, der vidner om, hvor utilfreds Aldrigfred var med at jeg tog hans godbid.

Nå, det var det med mad. 

Da Alfred var 4 måneder – og vejede de der 10 kilo. Og I kan godt holde kæft med både jeres ‘rigtige babyer er fede og har deller’ – eller jeres ‘modermælkserstatning er jo også bare tomme kalorier’. Bla, bla, bla. Vi gjorde det bedste vi kunne.

Men da fedesen var 4 måneder, opfordrede vores søde sundhedsplejerske os til at supplere hans måltider op med grød. Mega optur, eftersom jeg begyndte at få ondt i ryggen, og fordi jeg synes at det var hårdt at se, hvor meget hårdere han skulle kæmpe for at forbedre sig rent motorisk. I vores mødregruppe var der nemlig overvejende små babyer – og de var altså en del mere mobile end Alfred.

Så vi startede med at give ham risgrød og hirsegrød. Det var han ret vild med. Senere han gik han over til fuldkornsgrød – og vi prøvede også øllebrød et par gange. Den absolutte favorit er klart fuldkorn. Den kan jeg blande HVAD som helst i, og så æder han det bare.     I starten fik han bare mos blandet i grøden. Både frugt og grøntsager.

Han var ikke vild med forskellige konsistenser, og har faktisk ikke været det før nu.             Vi erfarede dog hurtigt, at fik han blot lov til selv at sidde med det, så røg det ind i munden. Så de seneste 14 dage har han fået både rugbrød, almindeligt hvidt brød – smurt med smør eller leverpostej. Han smager på alt hvad vi giver ham, og jeg finder det virkelig underholdende at se ham spise. Jarh, det sviner. JARH, det stinker – men min lille dreng er så nysgerrig og undersøgende – så jeg lever med oprydningen og vasken bagefter. Det er for alvor blevet sjovt at have en unge. Både fordi han nu er begyndt at sige to-stavelsers volapyk – men også fordi han er ren underholdning.

Jeg kender ham så meget bedre nu – vores daglige rutiner er skide gode….. Så det er jo super, at der kun er to måneder til han starter i vuggeren. Pis. Nu var det sgu da lige blevet sjåååååååwt.

Billede 

Skriv en kommentar

  • Lille Alfred er så sej!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Åh dejligt at “møde” en artsfælle som ikke nødvendigvis var fuldstændig forgabt i den første tid med en lille baby – og dermed IKKE sagt at K ikke har været elsket fra start det har hun så bestemt og hun var tilmed en forholdsvis nem baby (især da vi fandt ud af at mine bryster altså ikke slog til og ungen bare var sulten – åh hvilken lise da jeg (med tårer i øjnene) åd min moderstolthed og gav hende flasken), men shit hvor er det vokset og i særdeleshed taget fart fra omkring 6-7 mdr. Heldigvis har både faren og jeg haft det på den måde så vi har kunne snakke om det og støtte hinanden i at vi ikke var “forkerte” bare fordi vi ikke gik i selvsving over den lille baby som nu lå ved vores side, men at vi havde brug for at lære at kende hende lidt. Til tider har vi følt os noget egoistiske fordi det først rigtig tog fart da vi begyndte at “få” noget igen fra hende og vi har også erfaret at man virkelig skal kende sit publikum inden man siger sådan noget… bum bum. Hun er 10 måneder nu og alt alt for nuttet og mega sjov og når jeg er ude uden baby nyder jeg det i fulde drag, men jeg glæder mig til at se hende igen og få det største grin og en krammer fra anti-puttepigen når jeg kommer hjem. Jeg er startet på arbejde, men om godt en måned har jeg yderligere 3 måneder hjemme med hende og det glæder jeg mig til!
    Tak for blog og ærlighed.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I ER FANDME RARE.