Idiotsikret bagning med børn, og nogens fødselsdag!
I dag er det mi-i-i-i-i-i-n fødselsdag, hurra, hurra, HURRAAAA!
Og selvom farmand ikke er hjemme, så er jeg stadig blevet forkælet på bedste vis: op kl. 7, ikke sove længe, fik klasket en brandbil i træ hårdt i hovedet og så ellers godmorgen! Alfred rockede med på en lille fødselsdagssang og så stod vi op.
Alfreds farmor er på besøg, hvilket er enormt rart. Det betyder bl.a at man kan gå på toilettet alene, næsten drikke en hel kop kaffe samt deles om en til tider pylret Alfred. Den faste IG-følger ved, at hans MØB alligevel ikke var væk, og at vi måtte ringe til 1813 og en en tur på Bispebjerg hospital i forgårs. Avs, lille fyr. Han havde rigtig ondt og hans feber steg to hele grader på en halv time. Ikke særlig sjovt. Især ikke når sygeplejersken i røret fortæller en grådkvalt mor, at ‘de skal altså have ondt i MINDST 24 timer, før I overhovedet kan blive undersøgt’. Det accepterede jeg sjovt nok ikke.
Nå, men det skal handle om bagning.
Noget der er mega lækkert om morgenen generelt, er friskbagte boller med ost og smør – ummenum. Men noget der ikke er så lækkert, og bestemt heller ikke gør det muligt at opfylde ønsket om noget friskbagt, en en dreng på halvandet. Han gør det rent sagt umuligt for mig at lave større projekter (læs mere end 10 min. forberedelse) i køkkenet. Han er ALLE VEGNE.
Men i aftes lavede jeg en koldhævet dej og satte den på køl over natten. Og nu er jeg jo en komplet idiot til at bage. Især brød er jeg god til at ødelægge allerede tidligt i processen. Men forsøgte mig med denne blanding fra AMO.
Og jeg kunne så stå op, hive den nu hævede dej ud fra køleren, tænde for ovnen, forme (sammen med Alfred selvfølgelig!) og smide dem i ovnen. Og tyve minutter senere, var der varme boller med tandsmør og lækker ost. Og kaffe, naturligvis.
Jeg brugte sesam som topping, men man kan naturligvis vælge alverdens andre ting, og pensles der med en fed æggeblomme, så hænger det altså godt ved. Selve blandingen har en lækker, let saltet smag, og intet skal tilsættes udover gær og vand. Og den lækre salte fornemmelse, udgør et henrivende selskab til en god smør og en fed ost. MÅÅÅÅÅÅms. Hånden på hjertet, så var resultatet over al forventning.
Det er i samarbejde med AMO jeg har lavet dette indlæg, og jeg synes det er en fed opgave at have fået. Jeg får mega dårlig husmor-samvittighed over alle dem der bager derhjemme, men har altid været dårlig til det selv. Mine boller og brød bliver aldrig lækre og velsmagende. Så en opgave som denne, som nærmest er idiotsikret, er lige mig. Og jeg kommer til at lave lidt flere anbefalinger i løbet af året. For hvis jeg kan bage, så kan ALLE bage. Plus, så er det en god måde at få Alfred med i køkkenet.
Hvis man sidder og tænker, at man har glemt at sende mig en gave, så kan man nøjes med at gå ind og stemme på LORTEMOR til Børn i byen prisen 2014! Hæhæ, gør det lige. Lad mig dog i det mindste beholde 2. pladsen!
Nu har jeg ingen børn (endnu) men bruger altid denne blandingen, og ALLE er vilde med “mine” boller. Elsker ikke at skulle ældte og have mel over alt 🙂
Tillykke med fødselsdag